Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 20:54, 05 mar 2014

ULKA - u mnie już prawie finisz ...wszystkie rabaty posprzątane ..drzewa przycięte , róże wczoraj przycięłam . teraz polecę z tawułami ....mam jeszcze jałowce na skarpie , ale one musza mieć ciepełko do cięcia ..

JOLA --ten mój przepis krąży na O już od początku...

SARIA-DARIA--Agnieszka mówisz i masz ..

IRENKA ---- no własnie z tymi pnącymi to jednak trzeba już ciąć z rozsądkiem .ja co trzy lata wycinam najgrubszy pęd oprócz cięcia właściwego . tak mi się wydaje że dobrze robię , bo dobrze kwitnie .no i te sztywne liściowe to na bieżąco cały sezon wegetacyjny .
zdrówko wróciło na szczęście do normy

RENCZ --- Reniu zapisuj w kompie ...wszystkie inne gubię . mam zeszyt ale tak przepastny że już szybciej coś wygogluje niż tam znajdę

AGNIESZKO - cebulki dla wszystkich żeby oko pocieszyć ...bo gdzieś się zimno zrobiło ...aby to zimno do czerwca nie zostało jak w tamtym roku ....bo tak pięknie się zaczęło
alinak 21:08, 05 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
No to serba nie ma.... ciekawe gdzie teraz jest

ANIA ------ nie serba ..tylko srebrnego ..
trzy serby zostały a ten jeden nieborak był inny ..poszedł pod sosnę która na wykończeniu i już miała być ścięta w tamtym roku ...wiatry jej konary pourywały ....łysa , brzydka . prawie ten dorośnie to jeszcze ze dwa huragany przyjdą i ją uszlachcą na amen ...

TERENIA --- nooo to wszystko zależy o jakich my gałęziach rozmawiamy ,,, bo taka amatorska to ma tylko zakres do grubości 4 cm . a takie profesjonalne .. to powinny ciachać konary...

GABRIELA ---- marcinkowe miejsca są ...a jakże ..zapraszam na kwitnące azalie początkiem maja ..w ciepełko ...wczoraj przesadzałam kule bukszpanowe do przedogródka ..

zobacz jaką mam tam ziemię ... trawa nie ma szans dziwie się że w ogóle coś tam rośnie .....a coniki to nawet jakieś mutanty porosły

Bogdzia 21:45, 05 mar 2014

Flamantaz piękna i cebulowe również, fajna taka cudna zieleń. Pozdrawiam Alinko.
Paulaa 22:13, 05 mar 2014

hej,

Przywędrowałam do Ciebie z wątku o odnowie i regeneracji trawnika, wyczytałam że masz takie sąsiedztwo jak ja pola i lasy więc mam ten sam problem z chwastami. Powiedz mi czy staranne i chwastox tak jak pisałaś wystarczą? ja w tamtym roku psikałam starane ale za mc miałam znów to samo, to jak walka z wiatrakami

Pozdrawiam
anna_g 22:14, 05 mar 2014

Poczytałam o planach przedogródkowych. Oglądnęłam żywopłot grabowy - też byłabym za grabowym czyli oki Przepis z nadmanganianem wykorzystam w tym roku na bank Ja podlałam w zeszłą sobotę previcurem... zatem za jakiś tydzień machnę nadmanganian - chyba mogę prawda?
No i przyszłam powiedzieć, że dziękuję za zdanie w sprawie "bałwanków" I cieszę się że do mnie zajrzałaś Pozdrawiam
ana_art 22:17, 05 mar 2014

o ludu jaka Ty szybka, wsio porobione, teraz tylko leżak, kawka i słoneczko
Bea 22:24, 05 mar 2014

Już wszystko prawie zrobione, ale tempo, o jakości nie wspomnę bo kopara do tej pory opadnięta z wrażenia jakie zbroił Ogród u stóp klasztoru.
alinak 22:41, 05 mar 2014

dziewczyny jak pogoda ta ja w pole i nawet jeść nie muszę ...

Ten rok mam przebudowę przedogródka więc nie ma co leżeć bykiem .bo potem rozmnażanie roślin a potem kompostowanie rabat ..roboty jest cały czas .

BOŻENKO -pozdrawiam

PAULA ---- trawa its trawa . a co ty ani jednego chwaścika nie chcesz ..nie ma szans .
to tylko o tyle .o ile . żeby łąka nie była a pojedyncze zawsze się trafią....... a zresztą nawet łąka ładna ..zrobiłabym sobie jakbym jeszcze z drugie 30 ar miała

ANIA -- wiesz co ja sobie cenię szczerość a przecież nikt tu nikogo słuchać nie musi ....cieszę się że trafiłam z radą a z czasem jak człek nabierze dystansu to sie cieszy że głupot nie narobił . tobie mogę powiedzieć szczerze bo mam do ciebie śmiałość , wiem że dobrze to odbierzesz boś fajna babka
...w końcu Ślązaczka a te sa fajne babki ...zreszta wszystkie są fajne

ANIA -- najbliższy weekend leżaczek na gubałówce ....lece krokusów szukać ...choć tam jeszcze o nich nie słychu .nie widu ...jak nie pokurzy.....bo coś mi za zimno ..a to źle wróży . mnie jak zimno to kurzy śniegiem ....jak nic

BEATA ---- lubię mieś wszystko zrobione a potem siem przechadzam jak hrabina z fajeczką i medytuję ...albo dalej

alinak 22:45, 05 mar 2014

zmykam do spania a na dobranoc w odpowiedzi na dzisiejszy ziąb ....

coś mnie w kościach łamie .....chyba jednak śnieg....
AgnieszkaW 23:01, 05 mar 2014

To ja zamawiam ten leżaczek...w wolnej chwili Alinko, pokaż coś z Twoich metamorfoz