Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

GorAna 08:41, 05 mar 2014

Widzę Zbyszku, że też lubisz kamień.....wiosenne kwiatki piękne....ja też cieszę się z każdego, który się wychyli
Pozdrawiam
ZbigniewG 10:24, 05 mar 2014

Marta dokładnie tak , delikatnie odsłoń do miejsca gdzie wyrastają i na gładko wytnij, leszczyna powinna mieć formę niskiego drzewka bo w krzaku wszystkie odrosty konkurują ze sobą kosztem orzechów
delikatnie to pojecie względne z czasem M będzie to robił szpadlem -mimo wewnętrznych oporów przed cieciem

Ania czekam teraz na różową przylaszczkę i tak od kwiatka do kwiatka zbliża się wiosna
Tusiala 10:39, 05 mar 2014

Zbyszku dziękuję Ci bardzo za podpowiedź. Mam nadzieję, że czasem do mnie zajrzysz i podpowiesz w sprawie roślin, jeśli Ci się coś nasunie
GosiaJoanna 11:40, 05 mar 2014

A u Zbynia zawsze miło ach Tatry kiedy ja do Was pojade, muszę poczekać jak Młody podrośnie i zabiore go no może nie na Świnicę czy Orlą Perć ale na Gubałówkę może hehehe
ZbigniewG 20:57, 05 mar 2014

Marta ja z reguły krążę cichaczem

Gosia
obserwowałem (oczywiście cichaczem ) poczynania młodego, Gubałówka oczywiście - tak jak na Giewoncie byłem tam tylko raz

dzisiaj był mały wyjazd i przypadkiem trafiłem funkie Whirlwind i Abiqua Moonbeam - oczywiście pójdą do doniczek i piwnicy bo mają już małe kiełki
Anita1978 21:06, 05 mar 2014

Byłam, pooglądałam! I fotki górskie i ogrodowe!
Nati 22:38, 05 mar 2014

ZbigniewG napisał(a)
tak było ale przyszedł czas na zmiany wymuszone ziemią spływającą do kamyków i odmłodzeniem żurawek

e
na nowej rabacie nie widzę klona jesionolistnego, on jest szczepiony?, pięknie u Ciebie zawsze wygląda, ale wiem że bardzo się rozrasta i cięzko nad nim zapanować, już kiedyś chyba o niego Ciebie pytałam ale moja pamięć taka słaba
ZbigniewG 08:19, 06 mar 2014

Anita już niedługo będzie więcej aktualnych , górskie wstawiam z okrutnego sentymentu

Natalia Flamingo w zeszłym roku przesadziłem po mocnym przycięciu korony, chyba to przeżył - nie czekałem do jesieni
jeżeli ukształtujesz mu koronę na odpowiedniej wysokości to mimo dużych przyrostów nie ma z nim problemów, widziałem gdzieś formowane kula na pniu

osłona po przesadzeniu
Tusiala 08:29, 06 mar 2014

Zbyszku cieszę się, że "krążysz"
A co się tu znowu dowiedziałam... Klona flamingo też mam ciachnąć? Bo gałęzie w koronie mu dość urosły ale mało ich a chciałabym gęstą kulę.
ZbigniewG 09:19, 06 mar 2014

Marta pisałem (w ciemno) u Ciebie o cięciu , odetniesz dolne i skrócisz przewodnik -zrobi się gęsta kula