Nie pachną...ale czarują wdziękiem.Lepiej sadzić je do dużych donic,.mają bardzo dużo pąków które stopniowo wykwitają ale nie zakwitają ponownie.Po przekwitnięciu robią miejsce dla innych roślin.
Bogusiu, dzisiaj sobie uświadomiłam jak ja dawno do Ciebie nie zaglądałam! Tyle ciekawostek pokazałaś, a te dwie są mi zupełnie nieznane. Co to za roślinki?
Mój ulubiony zestaw kolorystyczny. Pełno takich widuję w Garden Style (bodajże angielskie czasopismo, ale w wersji po niemiecku).
O ile mnie pamięć nie myli to chyba nie chwaliłeś się zbytnio tą rabatą. Mnie się bardzo podoba.
Zapraszam. Jak mieszkałam w Gnieźnie zawsze mnie kusił z czego jest żywopłot przy pałacu biskupim, tam gdzie ta piękna magnolia. Jakoś do tego doszłam i jest. A to widok od początku dział ki.
Agata to barbula klandońska 'Summer Sorbet'.
ze szczepieniem trudna sprawa w ubiegłym roku na wiele prób wyszedł jeden modrzew i jedna jodła ale się nie poddaję
Jednakże trawy przed domem , nawet niewielkiej nie było, za to duża czarna dziura w której buszowały futrzaki pełne radości, ja zdecydowanie mniej .Zdecydowałam zasypać to kamieniami ( okazało sie , ze 7 ton nie starczyło )
i trzeba było domówić jeszcze kilka ton ( w końcu czarna dziura została zasypana