No u mnie dzisiaj piękne słoneczko świeci, aż chce się żyć
Niestety nie mam dzisiaj czasu na ogród, bo muszę dla córci torcik zrobić Poza tym dzisiejsze zakwasy niewiele dałyby mi zrobić
Mam pytanie odnośnie tych traw, czy je trzeba przyciąć na wiosnę czy nie. Nigdy wcześniej nie miałam żadnej trawy więc nie znam się na tym. Zdjęcie z ubiegłego roku zaraz po jesiennych zakupach, ładnie przezimowały i nie wiem czy je tylko oczyścić z suchych czy ściąć.
Ogrodowe dopiero jutro w planie mam nadzieję, ze pogoda mnie nie zawiedzie
Dziś to co musowe załatwić trzeba do południa, a po południu zaprosiłam dzieci i wnuki na paczko domowe Pierwszy raz będę piekła sama wg przepisu Ewy. Pamiętam jak robiła to przed laty mama i sporo piekę innych rzeczy więc liczę, ze wpadki nie będzie
Jeszcze takich widoków jak poniżej jutro pewnie nie zastanę, ale miło powspominać
Z przyjemnością oglądam Twoje wysiane nasionka.Udało mi się zobaczyć rozwar...a co dalej?
Będę kibicować przy pikowaniu.Pozdrawiam,tym razem słonecznie.
Asiu, jeszcze taki układ, gdzie jest oddzielona cisami (czarna linia) część prywatna ogrodu, a frontowa część jest bardziej rozbudowana, z obwódkami bukszpanowymi, hortensjami, gdzieniegdzie drzewa. Minusem w tym ukladzie są kąty z trawą do koszenia, ale to jest tylko tak poglądowo, ot, kolejny pomysł zagospodarowania terenu. Pozdrawiam
ciekawe jakie ciasto chcieli tym mieszać.
Wietrzyku pozdrawiam serdecznie i informuję, że po dłuższej nieobecności na forum .... Twój wątek nadrobiłam ...ufff
Mam jeszcze dylemat z innymi trawkami
Ta była zlota,miedziano złota ,kiedy kupowałam.
Ciąć czy czesać ? nie mam bladego pojęcia
Kostrzewa owcza
Ciąć,czy czesać ?
Dziewczyny,tak wygląda moja beżowa stipa
Zgodnie z sugestią Magnolii,poczekam z cięciem bo najgorzej nie wygląda w takiej postaci,a z zimą jeszcze nic nie wiadomo do końca,to zdradliwa małpa
Mój ci on, mój.....
Witaj Łukasz, dawno mnie nie było, więc zaglądam czy Pani Wiosna do ciebie przyszła.... a tu widzę, że nie dosyć, że przyszła to ci śliczne maleństwa zostawiła. Wszystkie proszę od cioci Nikity podrapać za uszkiem a tego dodatkowo po brzuszku posmyrać.
Pozdrawiam weekendowo.