Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Urszulla 08:48, 16 mar 2014

fajnie się czyta nastroje pospotkaniowe
tylko fotek brak
Pola 13:23, 16 mar 2014

No właśnie, ja też się upominam o fatki....
Tutaj nie tylko o roślinka się debatuje, ale i o syropkach, naleweczkach, no to co my lubimy....macham z deszczowego świata, ale bardzo się cieszę jak to wszystko się za zieleni bedzie cudnie....
Madzenka 19:19, 16 mar 2014

Poczekamy cierpliwie
Gabriela 20:06, 16 mar 2014

Agania napisał(a)
Gabrysiu, miałam prawdziwe angielskie SPA zanim dojechałam do Ciebie, mi dolało jechałam chyba w największym deszczu

Dziękuję Ci za miłe przyjęcie w tą nie pogodę Miałam deszczową wycieczkę po okolicy, ale bez problemu do Ciebie trafiłam Dziękuję Twojemu eM za pyszną expresso, ale mocna była...biało - różowy mus truskawkowy i za czas wspólnie spędzony. Twoja szklarenka, ogród zimowy może umilić czas zimowy...jest cudowna i bardzo klimatyczna, akcenty angielskie są i są odczuwalne u ciebie.....wierz mi, że nie chce się z niej wychodzić, aż nie chce się wierzyć, że jest tam tak ciepło Zaimponowała mi bardzo Twoja biblioteka Dziękuję Ci , że mimo tej zawieruchy oprowadziłaś mnie po ogrodzie...........wiesz, że Cię jeszcze odwiedzę, bo muszę zobaczyć twoje ukochane kwitnące róże

Wróciłam dużo szybciej przez Sierczę, więc pamiętaj, że droga prowadząca do nas prowadzi przez Sierczę i Chorągwicę a nie przez Koźmice Wielkie

buziaki

Agata, dziękuję za odwiedziny i pełną skrzyneczkę. Dobrze wiedziałaś czego nie mam, cieszę się bardzo, irysy i wrzosiec już zagospodarowane.
Spędziłyśmy miło trochę czasu i zmarzłyśmy też okropnie. SPA jest od wczoraj bardziej arktyczne nawet niż angielskie. Mam nadzieję że wybierzemy lepszą pogodę na rewizytę.

Gabriela 20:09, 16 mar 2014

Aniu, Urszulo, Polu i Marzeno - zdjęć żadnych nie było, więc musicie uruchomić wyobraźnię. Co nie sprawi wam trudności, bo wiecie doskonale jak fajne są ogrodowiskowe wizyty i co się na nich robi.
Agania 22:48, 16 mar 2014

Gabriela napisał(a)

Agata, dziękuję za odwiedziny i pełną skrzyneczkę. Dobrze wiedziałaś czego nie mam, cieszę się bardzo, irysy i wrzosiec już zagospodarowane.
Spędziłyśmy miło trochę czasu i zmarzłyśmy też okropnie. SPA jest od wczoraj bardziej arktyczne nawet niż angielskie. Mam nadzieję że wybierzemy lepszą pogodę na rewizytę.

Na razie buziak ci posyłam
Gabriela 08:43, 19 mar 2014

Serwuję poranne kwiaty. Dzień dzisiaj pochmurny, zaraz trzeba ruszyć do pracy, więc pomyślałam że i Wam będzie miło zobaczyć co jak kwitnie, uprzedzając lato.

Mam przepiękne, ogromne hipestra, wsadziłam pięć cebul do jednej, dużej donicy i dwie białe już zakwitły.

Gorąco czerwone pelargonie pod sufitem coraz więcej kwiatów,:

Równie gorąco czerwone kwiaty oleandra - zakwitł pierwszy

Gabriela 08:46, 19 mar 2014

Kwitnący jaśmin, ten z drobnymi liśćmi, na kwiaty włoskiego ciągle czekam.

Złocień na kiju. Dobrze go ostrzygłam jesienią i ma już teraz masę pąków.

viva 08:48, 19 mar 2014

Gabrysiu, dziękuję za kwiaty To bardzo miłe, że się ich widokiem z nami dzielisz
Gabriela 08:49, 19 mar 2014

I jeszcze storczyki z dedykacją dla Agani. Była zdziwiona, że ich nie pokazuję. A nie pokazuję, bo one kwitną bez przerwy i są dla mnie przez to dość nudne. W dodatku nie są dziko kolorowe.