Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 23:09, 18 mar 2014

zabaewa napisał(a)
Alu - weź dla mnie kilka patyczków hortek od Iwonki - jak przyjadę do Ciebie z kocimiętką to sobie odbiorę... A miałam się Ciebie zapytać czy chcesz małe jukki karolińskie ? Będę przerzedzać bo mi się gąszcz robi - za gęsto mąż powsadzał Wszystkke mam z własnego mnożenia' więc zahartowane są.

Spoko Ewa, wezmę
a co do juki musiałam ją najpierw wygooglować, i jak zobaczyłam to już wiem, że nie chcę tego bo sąsiedzi koło mnie to mają i zimą jakoś one do mnie nie mówią, chyba że tak cicho szepczą, że nie słyszę
Ale kocimiętka aktualna
A jak bluszcz? żyje?
Mala_Mi 00:21, 19 mar 2014

Mniej brzuszków na prawej rabacie.. będzie lepiej , ładniej i praktyczniej..
O wiśni odpisałam..
iwonaal 07:36, 19 mar 2014

Alisonek napisał(a)
Dzisiaj udało się wejść na dach i tak wygląda ogródek z lotu ptaka...trawnik to obraz nędzy i rozpaczy

A na pocieszenie krokusiki

i róża

Ale z Ali akrobatka.
wietrzyk 09:07, 19 mar 2014

Alisonek napisał(a)
Dzisiaj udało się wejść na dach i tak wygląda ogródek z lotu ptaka...trawnik to obraz nędzy i rozpaczy

Ala,
kret Cię odwiedził?

Dzięki, że odpisałaś o pryskaniu. Nie myśl, że mi się nie chce poczytać. pytałam bo jak dla mnie jesteście ekspertami w tej dziedzinie
iwonaal 09:29, 19 mar 2014

Ala jedziemy po patyki w przyszłą sobotę na 10. Pasuję?
Alisonek 10:05, 19 mar 2014

iwonaal napisał(a)
Ala jedziemy po patyki w przyszłą sobotę na 10. Pasuję?

To będzie 29 kwietnia?? to wtedy robimy Frania roczek i nie dam rady
MonikaH 10:24, 19 mar 2014

Cześć Alu, MAM WIZJĘ (z przymrużeniem oka oczywiście) - planujesz zmiany w części "z lotu ptaka". Z dołu pewnie tego nie widać, ale na tym zdjęciu widać zaburzone proporcje (jak patrzę z okna u siebie mam to samo). Przemyśl możliwość wyprostowania falbanek i poprowadzenie przynajmniej lewej rabaty szerszym łukiem - nieudolny plan załączam). Przed szmaragdami posadziłabym hortensje i rh, a przed nimi jakąś nieformalną obwódkę (może szałwia omszona albo kostrzewa sina). Te rośliny są stosunkowo mało obsługowe. Prawa strona mogłaby być różanką, metalowy stelaż mógły zakryć wiciokrzew, chyba, że winogrona? Róża z wiciokrzewem to murowane opryski na mszyce i pewnie grzyba (ja psikam czosnkowym, chociaż po chemiczne też sięgam, zwłaszcza grzybowo ale to już zależy od gatunków róż) ale rabata mogłaby być w kolorach jakie wybierzesz i nie konkurowała z tą naprzeciw.
Ta ściana to sąsiedzi? Uwielbiam pęcherznice luteus, można podciągnąć je do 180cm a potem trzymać w ryzach, albo zostawić rosochate - zima nie zaciemniałyby okna, a w sezonie trochę przysłoniły i okno i altankę i zniknęłaby optycznie ta ściana. Do skrzynki gazowej za często się chyba nie zagląda, żeby robić ścieżkę.

Czy na Twojej ścianie, są tylko okna, czy wejście?

PS a mój wątek, może bliżej lata... kusi mnie, ale jeszcze nie dojrzałam i tak wszyscy mają mnie już dość jak wchodzę na ogrodowy temat
iwonaal 10:57, 19 mar 2014

Pytanie techniczne, jak mogę skopiować to i zrobić wizualizację?
Pszczelarnia 11:01, 19 mar 2014

To Franio ma już roczek? Ale zleciało.
Ja też wyokrągliłabym te "fale dunaju". Czy ramki na powojniki da się ustawić tak, żeby weszly jakoś w rabaty?
MonikaH 11:22, 19 mar 2014

iwonaal napisał(a)
Pytanie techniczne, jak mogę skopiować to i zrobić wizualizację?

zdjęcie zapisałam u siebie na dysku a potem otworzyłam w paint-cie i wtedy dorysowałam kreski, ogólnie kiepska jestem w te klocki