Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Igiełkowy ogródeczek 11:05, 12 lut 2013

Do góry
Gosia...projekt super.
Ja już nie mam tej płatnej GP...została tylko darmowa
Ale i tak mało korzystałam
Ogródkowy chaos u monitki 22:24, 11 lut 2013

Do góry
Moniś ale projekcik jak będę potrzebowała taki projekt to czy Pani przyjmie zlecenie????
Trudne początki 21:33, 11 lut 2013

Do góry
A ja będę chwalić projekt jak na pierwszy raz bardzo udany, z zielonym po lewej stronie będzie o niebo lepiej, bo tego właśnie tam potrzeba, idziesz w dobrym kierunku
Jeśli chcesz ten geometryczny to tych trójkątnych mini rabatek bym nie robiła, może coś innego za albo w ogóle.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:21, 11 lut 2013

Do góry
beta napisał(a)

Nieszko-Agnieszkoogród Ani bez ustannie mnie zachwyca, jest przepiękny, ktoś nawet Anię mianował na Królową bylin i słusznie
a najśmieszniejsze jest że Ania i ja mamy ten sam projekt domu

Serio?? Taki sam?? To ja się muszę w taki razie dokładniej przyjrzeć jaki u niej jest rozkład rabat
Igiełkowy ogródeczek 21:15, 11 lut 2013

Do góry
Gosiu gratulacje. Widzę że na wiosnę dalszy ciąg zmagań. Projekt śliczny.
Igiełkowy ogródeczek 20:32, 11 lut 2013

Do góry
Gosiu mam dwie wiśnie umbracośtam, dookoła nich lawenda i bukszpan i jeszcze wtykam cebulowe. Wszystko dobrze ze sobą rośnie. System korzeniowy chyba nie jest zbyt ekspansywny, bo by mi moje kwadraciki powybijały do góry Korona jednak rośnie powoli. U mnie od 2,5 roku mało przyrosły. Obiecuję w weekend foty, to również ujmę wiśnie

A projekt zakątka znakomity, chociaż do japońskiego zakątka posadziłabym wiśnie amanogawy .... Kanzan ciut za duże ale amanogawy mają bardzo wąski pokrój.
Igiełkowy ogródeczek 18:44, 11 lut 2013

Do góry
margi napisał(a)
Wita Gosia Gosię ale masz ten projekt śliczny U mnie wszystko stoi odłogiem bo jakoś na papier ciężko przenieść W propozycji Danusi też mam zaplanowane 2 wisienki.

A widzisz, wszyscy się w nich zakochują
Przyjdzie wiosna to w realu od razu możesz planować, ja rysuję koła na ziemi i zaznaczam w ten sposób co gdzie ma być i ile zabierze miejsca, żeby za ciasno nie było jak się za jakiś czas rozrośnie. Plany na papierze zawsze muszę skorygować, taki ze mnie projektant
Igiełkowy ogródeczek 16:14, 11 lut 2013

Do góry
Wita Gosia Gosię ale masz ten projekt śliczny U mnie wszystko stoi odłogiem bo jakoś na papier ciężko przenieść W propozycji Danusi też mam zaplanowane 2 wisienki.
Dla odmiany czas na zmiany... 16:04, 11 lut 2013

Do góry
dziękuję Wam Kochane za opinie

myślę intensywnie nad tymi liniami rabat...męczę się przy tym okrutnie

zrobiłam projekt warzywnika, tzn. rozmieszczenie warzyw, biorąc pod uwagę dobre sąsiedztwo...i to w zasadzie tyle

nie mam nawet czasu żeby do Was luknąć...tzn. co nieco lukam, ale odpisać już brak czasu

ale nie narzekam...oby do wiosny
Rabatka z kratką w tle... 13:09, 11 lut 2013

Do góry
Ma szanse piękna jest i "ogólnie dostępna" bo cisy na pniu są poza moim zasięgiem. Poza tym Twoje pomysły bardzo mi się podobają szczególnie ten w tym wątku www.ogrodowisko.pl/watek/2130-tylko-trawnik-i-co-dalej?page=2 więc liczę po cichu na pomoc . A ten projekt będzie bazą zagospodarowania tyłów domu
Rabatka z kratką w tle... 10:51, 11 lut 2013

Do góry
Bardzo podoba mi się pierwszy projekt Danusi w https://www.ogrodowisko.pl/watek/2827-prostokatna-rabata
Mogłabym go całego zaadoptować tylko nie wiem jak go połączyć z kratką. Co do niego dodać?
No i te dwa zdjęcia ogrodowiskowe od których zaczęłam myśleć o założeniu tej rabatki:

Szefowej

Z Kubusiowa:

Jak je połączyć w całość?
Igiełkowy ogródeczek 08:42, 11 lut 2013

Do góry
Piękny projekt , naprawdę robi wrażenie.....
będę śledzić w realu relację...........
Igiełkowy ogródeczek 03:27, 11 lut 2013

Do góry
Projekt piekny.

No i juz 2-setka gratulacje

Czas na zmiany.... 21:53, 10 lut 2013

Do góry
Basiu jak miło !!!!!!
podoba mi się Twój projekt......

wezmę pod uwagę......
słońce tu jest mocne i długo świeci....
to strona południowa...

buziaki dla Ciebie...........
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:34, 10 lut 2013

Do góry
Marta,moze i mamy podobne te przedogródki,mój strona wschodnia,mam projekt w wątkuhttps://www.ogrodowisko.pl/watek/2593-same-watpliwosci
Dla odmiany czas na zmiany... 15:56, 10 lut 2013

Do góry
Kochani jestem

i bardzo dziękuję za Wasze rady i opinie

Ewuś, Netko, Anetko, Madziu widziałam tą rabatkę i etapy jej powstawania też bardzo fajna jest być może faktycznie tą swoją tylko "podrasuję", wymienię żurawki, bo te są za ciemne i coś zimozielonego na pniu, korci mnie tam horti lub rododnendron

a powiedzcie mi czy wg Was robić bliźniacze rabaty po obu stronach domu?

Nieszko-Agnieszkoogród Ani bez ustannie mnie zachwyca, jest przepiękny, ktoś nawet Anię mianował na Królową bylin i słusznie
a najśmieszniejsze jest że Ania i ja mamy ten sam projekt domu

Netko masz rację-wróciłam do punktu wyjścia, bez tego chyba ani rusz

Wymarzony ogród 10:27, 10 lut 2013

Do góry
Witam,przeczytałam z uwagą,gdzie przepadłaś?Czekam na wiosnę,bo może wtedy się ujawnisz.Śliczna okolica no i ten projekt Danusi,z realizacją też dobrze Ci szło.Pozdrawiam:::
Prostokątna rabata 10:09, 10 lut 2013

Do góry
paola1a napisał(a)

Tylko tak się zastanawiam czy w ten pierwszy projekt nie można by wkomponować jeszcze róży okrywowej. Mam kilka krzaczkó Merkury- piękne czerwone kwiatuszki przez cały szeon aż do późnej jesieni i nie bardzo mam ją gdzie umieścić. Czy można by było wsadzić ją jeszcze za lawendą czy już za tłoczno i za pstrokato się zrobi?

Można wsadzić, po prostu skasuj lawendę te krzaczki przy pniu, co są podwójnie i wsadź róże.
Działka wkoło Lubczyka :) 09:48, 10 lut 2013

Do góry
Witam
Na początku mijającego tygodnia na chwilkę zawitała u nas wiosna, ale było przyjemnie! Z Milenką ruszyłyśmy podziwiać osiedlowe ogródki, ale jakoś nic nas mocno nie urzekło, chociaż jest pare zadbanych! Rozmarzyłam się o swoim, ale po paru kolejnych dniach przemyśleń, obserwacji i analiz, doszłam do wniosku, że chyba znów porywam się z motyką na słońce! Jednak patrząc jeszcze co jest do zrobienia wkoło domu, czyli dokończyć kładzenie kleju na styropian, wylanie zewnętrznego tarasu i schodów do garażu. zrobienie drogi wjazdu! Tak więc prac jeszcze sporo i szkoda by było, żeby chłopaki poniszczyli naszą ogrodową prace! Możliwe, że może nakupuję tylko pojedynczych roślin i będę dzielić i rozmnażać jak Joasia Z resztą zobaczymy, bo na razie szczerze wierzę, że wygram w lotka i zrobię wszystko od razu-tylko z sobotnimi 13mln mi się nie udało, więc może uda się w kolejnym losowaniu trafić 6kę i wygrać może nawet niecałe 17mln ;p
Na razie marzę i myślę i dochodzę do wniosku, że mój projekt muszę zmienić, bo chyba był mało przemyślany, ale już widzę co jest do zmiany!
Pozdrawiam serdecznie odwiedzających :*
Zakładam ogródeczek 00:35, 10 lut 2013

Do góry
Witajcie, kiedy zdążyłyście tyle postów napisać? A już mi było sutno, ze nikt mnie nie wspiera w trudzie tworzenia ogrodu... Już odpowiadam na wszystkie pytania

Po 1. Nieszka, bardzo Ci dziękuję za projekty, nadal je rozważam Tyle, że zdanie mego męża także muszę brać pod uwagę, a ten jest marudny, że hej...
Co do śnegu z dachu to nie zauważyłam, można dla pewności ze 2m od budynku odsunąć rośliny...
Alinak - co do siedzenia pod domem, to wklejam plan mojego podwórka z zaznaczonymi miejscami gdzie pijamy kawe... Przed domem nigdy nam się nie zdarzyło
Przy okazji dodałam prawdopodobną zmianę, która może nastąpić w przyszłości dotyczącą podwórka i od razu nasunął się pomysł z kulkami bukszpanowymi....
Alinak, cały czas zastanawiam się jak rozwiązać ten problem z oknami... dlatego pomyślałam o drzewiastej hortensji odsuniętej na jakieś 3-4 m od budynku ale usytuowanej przed oknem. To nieco zasłoniłoby okno, ale promienie wschodzącego słonca nadal by wpadały. Po południu mam słońce w oknie po przeciwnej stronie budynku. Drzewko o niezbyt grubym pniu dawałoby mi też jakąś widoczność z okna... Najbardziej zależy mi na przysłonięciu okna po lewej stronie patrząc na projekt Nieszki.
Może zeczywiście nie ma co szaleć z tym zbytnim zasłanianiem. Trzeba byłoby wybrać jakiś złoty środek chyba...
A co do żywopłotu pod płotem, to nie gustuję w takim rozwiązaniu. Poza tym szkoda by było, bo pewnie kiedys w końcu będziemy zmieniać rodzaj ogrodzenia to się zniszczą roślinki. A ogrodzenie docelowo ma być kamienno przęsłowe, wiec nie będzie za bardzo żywopłot pasował...
Anna_G dziekuję za linka,przyda mi się bo będę chciała jakieś kulki na pniu dać do donic na podwórko tam gdzie pijamy kawkę
A co do Hortensji prowadzonej na drzewko - jak duża może urosnąć? I jak szybko? Albo jaką odmianę najlepiej wybrać na takie formowanie? Chciałabym dość wysoką.
Mam jedną straszną wadę - jestem niecierpliwa. W stosunku do roślin też i chciałabym mieć szybko duże roślinki...

GosiuJoanno - wpadaj wpadaj, nawet na żywo jak już będzie co oglądać mieszkam pod lasem Mówi Ci to coś? I dzięki za pączka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies