Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Kondziowy Ogród :) 21:34, 24 sty 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Psiutkę zobaczyłam, słodka
Ale warzywnik Ci się szykuje!!!!! Piękny i wielgachny, na zloty Ogrodowiska będziesz swoje plony woził Ja chętnie spróbuję
Pewnie dzisiaj widziałem podobny projekt i potwierdził mnie w nim że projekt powstanie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:28, 24 sty 2013

Do góry
Magda widziałas ogród Sky Garden z Chelsea projekt Diarmuid Gavin? Tam są bukszoany z hakone.... Cud... Miód.... Malina...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 24 sty 2013

Do góry
A ja mam coś dla Ciebie Projekt angielskiej rabaty - jak klikniesz w link to możesz sobie ją powiększyć

Gardenarium napisał(a)
Przyda się przy dobieraniu kolorów i przejściu z zimnych w cieplejsze.

Link
Będzie pięknie...za jakiś czas 12:06, 24 sty 2013

Do góry
Za dużo gatunków, za bardzo porozsypywane zdecydowanie.... Plamy! To przyszłość narodu
A tak na poważnie.... zobacz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2697-projekt-zielonej-odskoczni?page=3 na tej i poprzedniej stronie Danusia dała gotowce. One są bardzo pomocne....
Pomoc przy działce 23:04, 23 sty 2013

Do góry
Formuła naszego Ogrodowiska jest taka, że tutaj pokazujemy zdjęcia działki, to nie jest nabór na projekt prywatny za darmo, ale wspólna praca nad poprawą wyglądu ogrodu

Tylko tak możemy Ci pomóc. Wklej zdjęcia tutaj
Roztoczańskie klimaty 09:10, 22 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Super projekt tylko do niego oddzielny ogrodnik potrzebny tyle wystrzyc pozdrawiam dziewczyny

No chyba zatrudnię na wiosnę kogoś do kulkowania hahahahaha
Roztoczańskie klimaty 00:43, 22 sty 2013

Do góry
Super projekt tylko do niego oddzielny ogrodnik potrzebny tyle wystrzyc pozdrawiam dziewczyny
Roztoczańskie klimaty 21:47, 21 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
http://www.gardenarium.pl/photos/project/32/2772/P1180156.JPG

moje ukochane od tego projekt Danusi u mnie zakiełkował
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:26, 21 sty 2013

Do góry
Danusiu - wspaniale sie oglada takie metamorfozy !!! Patrzyłam na te fotki po kilka razy ! Oczywiście na piewrszych zdjęciach uderzyło mnie to, że ta działka jest niewielkich rozmiarów!!!
Teraz kompletnie tego nie widać !!
Ogród jest przepiękny, z zakątkami, tajemniczy i oczywiście bardzo elegancki.Ogromne brawa za cięzką pracę ! Szalenie krzepiące są takie wspominkowe zdjęcia
Co dla mnie ważne - widac na nich od początku pomysł, projekt i konsekwencję w jego realizacji !

Doniczkowe szaleństwo też mi sie bardzo podoba - piszę też, bo sama przez to przechodzę Przechodzę przez różną kolorystykę... Jeszcze chyba nie dojrzałam do konsekwencji kolorystycznej ... Echhh... niemniej jednak wierzę, że i u mnie na tych paru metrach będzie kiedyś pięnie a nie tylko pstrokato

Pozdrawiam ciepło z zaśnieżonej dziś Szkocji

PS. Mój starszak to też Michał. Bardzo lubie to imię
Ogród własneniebo 14:58, 21 sty 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Marto tak sobie raz jeszcze poczytałam ,oczy nacieszyłam i mam pytań sporo Czy przemyślałaś tą agrowłókninę? Co prawda ja też pod moimi tujami ją mam Nie dawałam rady z chwastami Lezy juz dwa lata tyle ze bardzo juz okrojona, wycinałam i po kawałku wyrzucałam W tym roku definitywnie ją zdejmę Wiem ze chwasty opanować to trudne zadanie i mozolna praca ale szkoda roslin . Posadzę coś zadarniającego pod nie to lepsze rozwiązanie Korzonki się pod nią duszą i wychodzą na wierzch .Sprawdzałam u siebie też to samo zauważyłam .W tym roku już tak nie może zostać,szkoda moich tui .Na rabaty jej nie dawaj lepiej grubo korą podrzucić ,choć ja kory nie lubię to jednak dla roślin lepiej .Danusia podrzuciła ci świetne propozycje Drzewa u ciebie będą pięknie się prezentowały zrobią doskonałą osłonę od wiatru ,lekko zacienią U mnie patelnia ,,rośliny też na patelni mają mniej szans .Widzę projekt nasadzeń czyli jesteś przygotowana z działaniami do wiosny U mnie gorzej bo najpierw muszę koparkowego znowu wpuścić. Zryje mi wszystko na maxa ale musi U mnie teren bardzo nierówny różnica poziomów ogromna Usypać skarpy muszę ,zrobić ogrodzenie na wejście dopiero nasadzenia .U ciebie prościutko łatwiej na tą chwilę .Jakie tuje masz przy płocie ? ładnie ci rosną Hosty również dorodne .Dojdzie taras będzie romantycznie ,,ja też robiłam wszystko aby choćby dwa schodki na niego uzyskać Dopięłam swego Zadaszysz swój taras w jakiś sposób ?Robią dachy w pleksy,przejrzyste nie zacieniają wnętrza domu a bokami śliczne duże pergole.Bardzo mi się takie rozwiązanie podoba Znowu się rozgadałam .Kupiłam sporo nowych róż .Kiedy je widzę nie mogę się oprzeć.One kwitną od czerwca do samej zimy a jak pachną ach!!!!.Spadam bo cię zamęczę ha,ha Buzka !

Dajano-przerobiłam juz temat agrowłókniny/agrotkaniny i na pewno już tego nie położęwolę zainwestować w korę Przy tworzeniu rabat już ją kładłam, Pusia jednak była mała i każdy frueający kąt spod kory był zachętą aby poszarpać i ściągnąć z miejsca- strzępki mi zostały w niektórych miejscach. Młodość nie wieczność, wyrosła , ale mimo to rezygnuję- właśnie z takich powodów jak napisałaś.
Drzewa- dlaczego ja wcześniej na to nie wpadłam,jak Zeta i Danusia pociągneły temat zaczełam szperać i wyszperałam,więc wiosną będą na pewno wysokie drzewa- a przynajmniej docelowo takie mają być ,na rabacie jest więcej roślin tylko nie miałam zdjęcia z jesieni bo robiłam nasadzenia właśnie późną jesienią... Jednak przerabiac ją będę i to dość mocno.
Koparkowy napewno da radę, no i będziesz miała teren na nasadzenia świetnie już nie mogę się doczekać
Tuje przy płocie to smaragd bardzo je lubię mają piękny kolor, fajny pokrój i dość szybko rosną
Taras mamy dość wysokood strony czołowej więc ischody będą, niestety zadaszać nie będziemy boję się że popsuję bryłę domu, choć delikatnie podgadałam M o pleksie i pergoli jednakjemu się to nie podoba- może kiedyś się zdecydujemy chociaż na markizę - choć ja za nią nieprzepadam i nie oczarowywuje mnie swym wdziękiem- zobaczymy jak będzie się taras sprawował bez zadaszenia. Pergolę też bym chciała przy tarasie i takową chyba będę miała
Co do róż lubię te rośliny mam ich kilka i wiem jak są wdzięczne (nawóz) i jak pięknie mi kwitną, w tym roku mam zamiar trochę obornika pod krzaki dać A z przodu na rabacie mam zamiar posadzić róże okrywowe są piękne
Jak sama widzisz ciężko mnie zamęczyć
Buziaki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:26, 20 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

mam 5 dni urlopu i chyba się podciągnę z topografii nasadzeń bo cieniutko ... cieniutko przy dziewczynach wypadam a tak niby zakofana jestem w geometrii i tak dalej ... czeba popracować ...

Wyślę Ci pocztą projekt abyś wyryła na pamięć
Termin przydatności 1 rok bo już i tak połowę planuje znów przemieszczać, zwłaszcza liliowce....

bardzo dobry pomysł ))) ... z wysłaniem ... z przemieszczaniem już nic nie mówię bo dla mnie jest pięknie ale wiem, że zrobisz jeszcze piękniej ... to stresujące ...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:22, 20 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
mam 5 dni urlopu i chyba się podciągnę z topografii nasadzeń bo cieniutko ... cieniutko przy dziewczynach wypadam a tak niby zakofana jestem w geometrii i tak dalej ... czeba popracować ...

Wyślę Ci pocztą projekt abyś wyryła na pamięć
Termin przydatności 1 rok bo już i tak połowę planuje znów przemieszczać, zwłaszcza liliowce....
Ogród własneniebo 15:57, 20 sty 2013

Do góry
Marto tak sobie raz jeszcze poczytałam ,oczy nacieszyłam i mam pytań sporo Czy przemyślałaś tą agrowłókninę? Co prawda ja też pod moimi tujami ją mam Nie dawałam rady z chwastami Lezy juz dwa lata tyle ze bardzo juz okrojona, wycinałam i po kawałku wyrzucałam W tym roku definitywnie ją zdejmę Wiem ze chwasty opanować to trudne zadanie i mozolna praca ale szkoda roslin . Posadzę coś zadarniającego pod nie to lepsze rozwiązanie Korzonki się pod nią duszą i wychodzą na wierzch .Sprawdzałam u siebie też to samo zauważyłam .W tym roku już tak nie może zostać,szkoda moich tui .Na rabaty jej nie dawaj lepiej grubo korą podrzucić ,choć ja kory nie lubię to jednak dla roślin lepiej .Danusia podrzuciła ci świetne propozycje Drzewa u ciebie będą pięknie się prezentowały zrobią doskonałą osłonę od wiatru ,lekko zacienią U mnie patelnia ,,rośliny też na patelni mają mniej szans .Widzę projekt nasadzeń czyli jesteś przygotowana z działaniami do wiosny U mnie gorzej bo najpierw muszę koparkowego znowu wpuścić. Zryje mi wszystko na maxa ale musi U mnie teren bardzo nierówny różnica poziomów ogromna Usypać skarpy muszę ,zrobić ogrodzenie na wejście dopiero nasadzenia .U ciebie prościutko łatwiej na tą chwilę .Jakie tuje masz przy płocie ? ładnie ci rosną Hosty również dorodne .Dojdzie taras będzie romantycznie ,,ja też robiłam wszystko aby choćby dwa schodki na niego uzyskać Dopięłam swego Zadaszysz swój taras w jakiś sposób ?Robią dachy w pleksy,przejrzyste nie zacieniają wnętrza domu a bokami śliczne duże pergole.Bardzo mi się takie rozwiązanie podoba Znowu się rozgadałam .Kupiłam sporo nowych róż .Kiedy je widzę nie mogę się oprzeć.One kwitną od czerwca do samej zimy a jak pachną ach!!!!.Spadam bo cię zamęczę ha,ha Buzka !
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:16, 20 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Kasia ja w Pulawach duuuużo kupowałam. To moja trasa przejazdowa od rodziców do mnie do domu...tam największy wybór bylin chyba.....i super odmiany funkii... no to jesteśmy umówione...tylko trzeba jakiegoś duuużego transporta zamówić....
Ps. Super projekt domu ...nie mogę się doczekać realizacji.. będzie pięknie już to wiem....

Zeta, to cudownie! zatem teren dobrze znasz funkiami zachwycałam się w 2011 r. i nakupiłam ich trochę, teraz mam ich za dużo )) w 2012 r. byłam zachwycona zaopatrzeniem w Puławach w deficytowe po nieciekawej zimie trawy i wyborem bylin, szok w porównaniu z lubelskimi sklepami, dlatego tak o tym piszę ja w tym roku większych zakupów robić nie będę, chcę geranium niebieskie (Rosane), białą szałwię omszoną, muszę dokupić 2 horti Limelight na wymianę z tymi, ktore mimo etykiety okazały się zupełnie inną odmianą no i fajnie by było kupić drzewo na soliter chciałam jeszcze RH ale nie mam dobrej gleby dla nich więc to zostawię na przyszłość. To tyle planów
p.s. też nie mogę się doczekać kiedy od strony budowlanej coś ruszy dalej.... to wielka niewiadoma, a miało być inaczej ;(
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:56, 20 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Kasiu, obserwuję i kibicuję, ale wiesz - ja wyobraźni przestrzennej nie mam ni w ząb - nie pomogę.
Buziam

Dzięki Tess, wsparcie psychiczne też jest bardzo ważne więc wspieraj wspieraj ja obserwuję i się uczę jak komponować rośliny, ale czasami mogę czegoś nie zauważyć )) poza tym trzeba mieć jednak dużą wiedzę, a przede wszystkim talent. Mi lepiej wychodzi sadzenie jak mam projekt, szczególy uzgodnione, albo jak wzoruję się na jakimś zdjęciu Mam zapisanych sporo inspiracji
Buziam!
Ogród w skali mikro :) 12:26, 20 sty 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
Justynko! o tym nie pomyślałam, duży zbiornik zakopię i nie będzie go widać a na górze mogę zrobić coś mniejszego i nie dadzą rady wypić wszystkiego

Joasiu .... Jak wypiją to na zdrowie ... Jak u mnie w ubiegłym sezonie w mini oczku zamieszkała taka śliczna zielona żabka , to długo źeśmy się nią nie nacieszyli , bo ją zeżarł kot sąsiadki . .... Czymże więc jest w porównaniu kochany piesek pijący dla zdrowia z sadzawki ... Grunt , że się kąpał nie będzię może się nie zmieści, albo nie zmieszczą się oba albo obie .... Nie znam płci pozdrawiam ...

To jak ? Na wiosnę ściana wodna ?.... będziemy budować razem ... projekt made by Juzia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:56, 19 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Szefowa... od razu wiedziałaś jak ma wyglądać Twój ogród? Ile powstawał projekt??? I kiedy powstał?

Powstały dwa projekty, pewnie nawet je gdzieś mam. Ale co pojechałam na Chelsea F.S. to zmiana, a i tak ogród powstał pod konkretne rośliny, które zdobyłam potem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:52, 19 sty 2013

Do góry
Szefowa... od razu wiedziałaś jak ma wyglądać Twój ogród? Ile powstawał projekt??? I kiedy powstał?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:56, 19 sty 2013

Do góry
Kasia ja w Pulawach duuuużo kupowałam. To moja trasa przejazdowa od rodziców do mnie do domu...tam największy wybór bylin chyba.....i super odmiany funkii... no to jesteśmy umówione...tylko trzeba jakiegoś duuużego transporta zamówić....
Ps. Super projekt domu ...nie mogę się doczekać realizacji.. będzie pięknie już to wiem....
Ogrodowy bałagan 20:35, 19 sty 2013

Do góry
No w sumie racja.Nie mam co marudzić.Już plany dalsze dzisiaj zostały zatwierdzone.Pomogłaś mi Bożenko bradzo w tych drzewkach za to bardzo ci dziękuje .Mąż zaakceptował projekt,więc wiosną ruszamy ostro do pracy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies