Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

MilenaP 23:43, 10 lut 2013

Ja też z tych "symetrycznych" pozdrowionka
Marlenaa 14:07, 11 lut 2013

Ja też jestem za symetrią, a ten trójkącik, który pokazała Aneta jest super, tylko nie wiem czy będzie pasował do Twoich sielskich klimatów. Ja się na tym nie znam tylko tak intuicyjnie
beta 16:04, 11 lut 2013

dziękuję Wam Kochane za opinie

myślę intensywnie nad tymi liniami rabat...męczę się przy tym okrutnie

zrobiłam projekt warzywnika, tzn. rozmieszczenie warzyw, biorąc pod uwagę dobre sąsiedztwo...i to w zasadzie tyle

nie mam nawet czasu żeby do Was luknąć...tzn. co nieco lukam, ale odpisać już brak czasu

ale nie narzekam...oby do wiosny
Netka 17:39, 11 lut 2013

Uff, a myślałam, że tylko ja się przy tej symetrii tak upieram
ewa004 18:35, 11 lut 2013

Moniczko a czy uważasz że bukszpan pasuje tylko do takich elegansich ogrodów czy że wkomponuje się w każdy styl ?
Mi on bardzo pasuje na te Twoje rabaty ,jeżeli dla ocieplenia dodasz coś kwitnącego, jak tu już ktoś pisał,to będzie super .
Potem w nowo powstających rabatach na bank znajdą się kulki i żurawki i coś na pniu ,wiec automatycznie rabaty będą pasić .
Tak myślę na chłopski rozum ,bo do dawania porad jeszcze nie dorosłam

Zależy jeszcze czy bardziej lubisz taki ułożony ogród czy taki wiejski ja mimo że mieszkam na wsi to bardziej lubię takie ułożone ogrody .uwielbiam np.ogród Sylwii
nieszka 21:17, 11 lut 2013

A ja nie uważam że mają być symetryczne Wydaje mi się że wystarczy żeby roślinami do siebie nawiązywały...
A one są takiej samej szerokości wogóle?
nieszka 21:21, 11 lut 2013

beta napisał(a)

Nieszko-Agnieszkoogród Ani bez ustannie mnie zachwyca, jest przepiękny, ktoś nawet Anię mianował na Królową bylin i słusznie
a najśmieszniejsze jest że Ania i ja mamy ten sam projekt domu

Serio?? Taki sam?? To ja się muszę w taki razie dokładniej przyjrzeć jaki u niej jest rozkład rabat
ewa004 21:21, 11 lut 2013

Ja tez bym się przy tej symetrii nie upierała
Marta7 21:38, 11 lut 2013

Ahooj Beatka nie pomagam ale kibicuję
beta 08:09, 12 lut 2013

Dziewczyny moje Kochane

przy symetrii się nie upieram...ja to czuję ten ogród bardziej taki sielski-wiejski-angielski...z różami, lawendą, horti, trawami, bukszpanami (które polubiłam), z pnączami, które dają niesamowity klimat w ogrodzie...o coś takiego....tylko zupełnie nie wiem, jak to wszystko osiągnąć...

Nieszko domki sa prawie że takie same, sa tylko takie małę modyfikacje i tez myślałam, tak jak piszesz, że te same rośliny w innej konfiguracji a rabaty są prawie, że inentyczne tak tylko jeszcze myślałam, że ta rabatę po prawej stronie mogłabym pociągnąć za róg wzdłuż ściany aż do wejścia drzwi do kotłowni....rabata z tujami, na przeciwko będzie poszerzana, wg pomysłu Danusi...płotki wywalam...możnaby tam zrobić wzdłuż domu zgrabną ścieżkę, zaczynającą się np. od trejaży, który w przyszłości mógłby porastać bluszcz(bo tam ciemna strona), lub powojnik...takie moje marzenie

Marta dzięki za doping