Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:07, 13 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Mira, wspaniale klimat budujesz

a to miłe, że tak to widzisz bo ubogo u mnie w fotki

tak więc dla klimatu coś na ząb

puszki zapełnione

z choinek teraz takie mają swoje pięć minut

Ogród w skali mikro :) 22:50, 13 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
I wianek jemiołowy już znalazł swoje zastosowanie ....

Teraz nic , tylko się całować ... Zrobić komuś rezerwację ??...,

Świeczki jeszce widzę , stoją po pijacku ... Trzeba je poprawić ... ...noo tak , dopiero na zdjęciu to zobaczyłam .... Kurzą ślepota chyba ....,I taka drobna kosmetyka i można wieszać

I już na miejscu docelowym ( chyba )...

Z nowoczesnym systemem mocowania ...mam nadzieje ,że tymczasowym

Śliczna dekoracja. Będziem się w styczniu pod nim całować

Dwa ogrody 22:39, 13 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ptaki mają co jeść
Moja codzienność - ogród Oli 22:38, 13 gru 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
W imieniu M dziękuję w wolnej chwili postaram się wrzucić coś więcej

Wszędzie zrobiło się już bardzo świątecznie a u mnie wciąż pusto... w przyszłym tygodniu dopiero coś podziałam a póki co wystawiłam renifera zrobionego w zeszłym roku

ścianka super, reniferek cudny a o latarenkach już nie wspomnę
poproszę zbliżenie zdjęć
Moje kwiaty i rośliny na działce 22:36, 13 gru 2013

Do góry
Byłam na działce i nic nie zapowiada zimy. Jest zielono, chociaż troszeczkę przymrozek popsuł pierwiosnki. Trzymają je w dalszym ciącu.

irysy te odgradzają działkę od drogi na działce

ja nazywam je śpioszkami, bo na noc zamykają się a na dzień otwierają

te wilczomlecze w dalszym ciągy rosną i są zielone. Nawet przymrozki i niskie temperatury im nie przeszkadzają. Podobno maja chronić przed kretami.

Rododendronowy ogród II. 22:13, 13 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dobrej nocy wszystkim życzę i wstawiam losowo wybrane zdjecie z tego roku.

Bogdzia, z pysznogłówek latem zaparzam herbatę. Czy masz jakiś sposób na szarą pleśń u nich?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:12, 13 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Alaska i Grafit ... Jakie piękne imiona ... Niesamowita jesteś - Właścicielko Alaski i Grafita

Buziaki

Mogę tylko pokazać Alaskę z Grafittem, oni to są dopiero niesamowici to była i jest prawdziwa miłość

przepraszam za zdjęcia ale to już po dobranocce kociaków nie miałam, bo jak Alaska chciała to Grafit był za młody, a jak chciał Grafit to Alaska była już wysteryzlizowana, M nie pozwalał na takie swawole, ale jestem za taką miłościąąąąąąąąąąąąąąąąąą gorącą i na wieki

Kubusiowo II 22:10, 13 gru 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Basiu, Aniu, Ulo, Beatko, Żbyszku, Gosiu, Justyno i Irenko dziękuję, że do mnie zaglądacie Za słowa otuchy i pochwały (chociaż nie bardzo zasłużone ) Buziaczki Wam posyłam

A teraz pokażę co dziś narobiłam..... Głupio mi tak jakoś było bo to, że ja nie czuję magii Świąt nie oznacza, że Kuba ma tego tyz nie poczuć. Zresztą sam mnie zapytał (co mnie zdziwiło) czemu nic nie przygotowuje na Święta. Zapytałam o co mu chodzi a Kuba na to, że zawsze takie "dyndałki" robiłam, no i wianek był a teraz nie ma.... no głupio mi było jak nie wiem.... Wlazłam na drabinę i z szafy wyciągnęłam ozdoby choinkowe, z za szafy podkład, który uwiłam w lato u Teściów z winobluszczu i zaczęłam kombinować.... Kuba wyjmował zawieszki z bombek i przytrzymywał bombki i z tej pracy powstał taki oto wianek....

Czy ja już chwaliłam Twój wianek Gosiu? jest bardzo ładny, a te wplecione horti to sztuczne czy suszone?
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:09, 13 gru 2013

Do góry
Bardzo dziękuję za rozwianie złudzeń
Ech a piwnica i tak już pęka w szwach, wiosny czeka tam równiez z tuzin hortensji. Oglądając te piekne zdjęcia chciało by się kolejne i w gruncie niestety, nierealne.

Paweł nazwę tej odmiany zapisałem, wyglada rewelacyjnie, zwłaszcza te fotki z poczatku przekwitania, gdy zaczyna zielenieć wyglada wspaniale. Czy zimowała już u Cibie ta odmiana, od dawna ją masz?

Pokażę jedną z moich kwitła cudnie, ale niestety uprawa w doniczce.

ogrodoweimpresjejolki 21:53, 13 gru 2013

Do góry
A najważniejsze, że wreszcie zrobiłam listę co dobrze byłoby zrobić przed Świętami

Przy blasku świec miło się uruchamia centrum zarządzania, szare komórki stają się aktywniejsze

Dla odmiany czas na zmiany... 21:47, 13 gru 2013

Do góry
dla tych, którzy jeszcze nie mają mnie dość moja słomiana choinka vel chochoł, jak to mawia mój eM

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:43, 13 gru 2013

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Przepiekne!Czym nawozisz hortensje?

Dziękuję, to są jednak jeszcze młode krzaczki więc swoje piękno pokażą dopiero w kolejnych
sezonach. Nie nawożę ich zupełnie niczym, rosną w kompoście wymieszanym z rodzimą glebą.

przemekg napisał(a)
Piękne hortensje
Czy ogrodowe macie już zabezpieczone na zimę, ostatnia zima była łaskawa dla ogrodowych, jaki jest najlepszy sposówb aby cieszyc się regularnym kwitnieniem hortensji ogrodowych?

Nie zabezpieczam, jak napisała Danusia to jest pewnego rodzaju walka z wiatrakami. Przerzucam się
na odmianę Endless Summer ponieważ kwitnie co roku niezależnie od tego czy zmarźnie czy nie.

Hydrangea macrophylla Endless Summer

Co z tym ogródeczkiem począć 21:40, 13 gru 2013

Do góry
A tu w międzyczasie 4 setka pękła ... Gratulacje i buziaki ... Noo i kolejnych źyczę

Dwa ogrody 21:38, 13 gru 2013

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 21:23, 13 gru 2013

Do góry
W imieniu M dziękuję w wolnej chwili postaram się wrzucić coś więcej

Wszędzie zrobiło się już bardzo świątecznie a u mnie wciąż pusto... w przyszłym tygodniu dopiero coś podziałam a póki co wystawiłam renifera zrobionego w zeszłym roku

i aktualnie na niebie ciekawe zjawisko efekt halo (trochę nie wyszło )

Moja codzienność - ogród Oli 21:17, 13 gru 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Dziewczyny to hobby męża, jak ma czas potrafi w czatowni siedzieć 3 godziny zrobić ponad tysiąc zdjęć z czego wybierze 2 góra 3 dobre ujęcia

To jest chyba krogulica ale głowy nie daję foto z poprzedniej zimy

Ależ cudne zdjęcie...idealne. Zatkało mnie troszkę z wrażenia...
Ależ perfekcjonista
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:05, 13 gru 2013

Do góry
Pozdrawiam Was serdecznie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:04, 13 gru 2013

Do góry
tęsknię za takim widokiem
Ogrodowe zacisze 21:02, 13 gru 2013

Do góry
Kłosowiec (agastache).
Na stronie głównej jest fajny artykuł o tych roślinkach.
Nie wiem, jaka to odmiana , ale jest niezniszczalna. Bardzo się rozsiewa i trzeba ją znacznie kontrolować, bo zajęłaby cały obszar w swoim zasięgu .

Niemniej jednak ładnie się prezentuje i bardzo przyjemnie pachnie. Wszelkie owady ją uwielbiają.

Jurajski Ogród 20:59, 13 gru 2013

Do góry
Dzięki za wizyty u mnie. Bardzo się cieszę, że pomimo braku czasu i braku moich wpisów u was - jeszcze mnie odwiedzacie. Co mogę, to staram się odpisać co jakiś czas. W tym roku u mnie wyjątkowo kiepsko z dekoracjami, są jeszcze nie dokończone (i nie wiem, czy będą poza dołożeniem gałązek jodły, ale to dzień przed Wigilią, by pachniały), więc za bardzo nie ma co pokazywać.

W tym roku zrobiłam na prędce wianki z tego, co miałam, czyli pędów modrzewia i pozostałych z zeszłego roku "dupereli". Nie są skończone, bo brakuje im wiele, ale trudno.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies