Taki gość odwiedzał nas przez całe lato. Wyjadał kotom z misek w drewutni. Jak dostawały wieczorem jeść to najpierw pojawiał się On i jadł, a koty grzecznie czekały na swoją kolej.
Trochę na niebiesko:
I przy okazji, może ktoś wie, jak nazywa się bylinka na zdjęciu poniżej? Mam ją kilka lat, słabo rośnie, trzeba ją przesadzić, ale jakie warunki jej zapewnić?
Ja też mam ligustr, jako żywopłot dookoła swojej działeczki.
Jestem z niego bardzo zadowolona, ponieważ daje dużo możliwości, szybko rośnie i można sobie go za każdym razem inaczej formować (jedyny minus - dużo odpadów).
Również swój przycinam górę na półokrągło, wygląda wtedy delikatniej...
Do tej pory cięłam go 2 razy w roku nożycami ręcznymi, dopiero w tym roku planuję zakup nożyc elektrycznych.
Czy mogę liczyć na podpowiedź, jakie najlepiej wybrać?
Mariolu, TV nie mieliśmy bardzo długo wcale, teraz niestety jest i M spędza przy nim sporo czasu :/ ja prawie nie oglądam, wybrane filmy, VOD lub ściągnięte z netu... Młoda bajki...
Nowe rybki, różowe Danio oczywiście wybór Młodej
Te większe pomarańczowe to gurami
Tu to pasuja bergenie (cały rok ładne), trzmieliny biało lub żółto pstrokate, irgi zimozielone, barwinki ciapate, berberysy kolorowe., Pieknie w tym lesie, czuć zapach igliwia
Witam!
Jestem zauroczona Twoimi dziełami z ligustru.
Bardzo podoba mi się ten uroczy kącik, taki zaciszny, zarówno do wypoczynku, jak i zabawy... SUPER!