Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 14:12, 24 lut 2014

Pieris japoński już ma pąki kwiatowe, wygląda ładnie

Ivvvona 14:31, 24 lut 2014

Dziękuję Anitko za porady w sprawie róż. Tak mnie natchnęłaś tymi zdjęciami, że zaraz zmykam do ogrodu na darmowy fitness
Anita1978 15:32, 24 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Dziękuję Anitko za porady w sprawie róż. Tak mnie natchnęłaś tymi zdjęciami, że zaraz zmykam do ogrodu na darmowy fitness

No ja po wczorajszym "fitnesie" czuję wszystkie kości i mięśnie!
Anita1978 15:32, 24 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Rady własciwie znane ale dobrze jak są razem zebrane.Miłego dnia.

Masz rację, nic odkrywczego. Ale można sobie przypomnieć
Margarete 17:13, 24 lut 2014

Zaglądam
Ale porządek już masz...to wszystko jeszcze przede mna
Anita1978 07:44, 25 lut 2014

Małgoś
Porządki dopiero zaczęto! Jeszcze muszę derenie przyciąć i to radykalnie nad ziemią, żeby je odmłodzić, maliny, bo zapomniałam, przekopać warzywnik z obornikiem...kory dosypać na rabatach, a najpierw chwasty powyrywać....echh.....
A na razie jakby szła wiosna bez już ma takie pąki

Kalina też jakieś tam ma, muszę o nią zadbać, bo coś kiepsko rośnie

I byliny ruszyły co widać po uprzątnięciu zeszłorocznych pozostałości
Rozchodniki
Margarete 10:25, 25 lut 2014

Ale rzeczywiście u ciebie ruszyło wszystko.. u mnie jeszcze większość roslin śpi... no nie bo kalina u mnie tez ma juz wydatne pączki.
Czy to sa te rozchodniki takie wysokie o jasno zielonych lisciach "kapusty" . Te które miałas w 3 kolorach ?
Chętnie bym sie poczestowała kawałkiem twoich rozchodników jesli bedziesz je rozsadzać, szczególnie tych białych i ciemnoczerwonych.

Mój peris nie jest taki ładny jak twój, przezył, przezimował - bo w tym roku zima licha była, ale poprzedniej zimy podmarzł mocno i prawie 2/3 musiałam wyciąc, potem jak tworzyłam rabate to przesadziłam go do innych kwasolubnych , tam jest nieco osłoniety wiec nawet jakby zima była ostra to da radę lepiej niz w starym miejscu. Tak wiec i tak ciesze sie że go uratowałam i że w ogóle zyje, nie narzekam........
Bogdzia 18:42, 25 lut 2014

U mnie bzy aż takich pąków nie mają ale i tak już wiosnę czuc, dziś był piekny dzien i jutro tez ma byc. Pozdrówka.
Anita1978 21:18, 25 lut 2014

Miałam już nic nie dosadzać, ale jak tu się oprzeć
Nowe nabytki
Solero

Novalis

Parole
Anita1978 21:19, 25 lut 2014

Margarete napisał(a)
Ale rzeczywiście u ciebie ruszyło wszystko.. u mnie jeszcze większość roslin śpi... no nie bo kalina u mnie tez ma juz wydatne pączki.
Czy to sa te rozchodniki takie wysokie o jasno zielonych lisciach "kapusty" . Te które miałas w 3 kolorach ?
Chętnie bym sie poczestowała kawałkiem twoich rozchodników jesli bedziesz je rozsadzać, szczególnie tych białych i ciemnoczerwonych.

Mój peris nie jest taki ładny jak twój, przezył, przezimował - bo w tym roku zima licha była, ale poprzedniej zimy podmarzł mocno i prawie 2/3 musiałam wyciąc, potem jak tworzyłam rabate to przesadziłam go do innych kwasolubnych , tam jest nieco osłoniety wiec nawet jakby zima była ostra to da radę lepiej niz w starym miejscu. Tak wiec i tak ciesze sie że go uratowałam i że w ogóle zyje, nie narzekam........

Co do rozchodników to nie ma sprawy, jak sie zobaczymy to ci dam