Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:17, 18 lis 2013

Do góry
drugi kompostownik już częściowo zapełniony ....

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:13, 18 lis 2013

Do góry
Ładna pogoda była dzisiaj, słoneczko i ciepło
więc szalałam jeszcze w ogrodzie z kompostem ....
90 % roślinek podsypanych,
baaaaaaaaaaaaardzo mnie to cieszy !!!!!!!

mój pierwszy ( dwuletni ) kompost

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:08, 18 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Teraz sad wypieszczony,ale wiosną kiedy kwitnie to chyba raj dla oczu

Moje wrzośce też mają pączki,mam nadzieję że dadzą sobie na wstrzymanie

Reniu raj dla oczu wiosną ...jesienią raj dla brzucha

W cieniu - zacieniona 17:04, 18 lis 2013

Do góry
jeszcze żółciutko...
W cieniu - zacieniona 16:45, 18 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu dzięki za fotkę chcę pokazać mojej bratowej.Pozdrawiam
Byłaś teraz na zacienionej?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:42, 18 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Tylko te prawie robi wielką różnicę ...grrrrr

Fanie wygląda ta katalpa,tak egzotycznie
Ogród przydomowy - Hosty 16:39, 18 lis 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:29, 18 lis 2013

Do góry
Janina napisał(a)
To moja ulubiona szkółka.

Jasia, ale ty chyba kupujesz internetowo... bo byłam tam osobiście i jakoś mnie nie powaliła na kolana... wyszłam ze sklepu tylko z perwoskią.. i na nic więcej nie miałam tam ochoty... to dziwne i w moim przypadku nienormalne.
Moje grudniki..

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:25, 18 lis 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Cudne masz sasanki, Aniu! Ja też jem przed kompem :/

Czasu mi szkoda Więc złamałam wszelkie zasady

Dla Ciebie mój mister Lang..... chciał pokazać jaki piękny, ale się nie dało... żurawki kwitły.. i też już nie kwitną..

I róża co nie wiem która sie została.. jadalne płatki ma ..

Idę coś zjeść.......
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:22, 18 lis 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Bożeszzzz, dawno już nie przeczytałam nic bardziej optymistycznego ... Dziękiiiiiiiiii ..... Czyli już prawie mamy wiosnę .....

Hurrrra

Tylko te prawie robi wielką różnicę ...grrrrr

To z pisma obrazkowego.. fasolkowe drzewo.. dziś pogoda piękna, ale do teraz było biuro.. i twardo przed komputerem.. nawet nosa nie wyściubiłam na zewnątrz.. foto wczorajsze..

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:19, 18 lis 2013

Do góry
Magnolia, Gierczuś - ja sie bronię cały czas......... a i tak czego to ja nie mam... a z drugiej strony... ile jeszcze nie mam, a nie ma gdzie, i już nie chce pstrokacić.. ale pocieszę.. sasanki mogą rosnąć nawet pod drzewami... jak kwitną to mają dość słoneczka, a potem dają radę i w cieniu/półcieniu .. bo i tak zamierają.. pisze, że zasadowa, u mnie na wrzosowisku rosną ,w totalnej glinie i na skalniaku, pod iglakami, które je zarosły... Acha.. chyba lubią zmieniać kolor... wiec blisko siebie raczej nie mieszać kolorów.. mam jedną, co rośnie już 4 lata.. i jedna sadzonka ma 3 kolory kwiatów..to ta na foto co ma różne kolory..a to młoda... foto z przed 3 lat.

Ogród cioci 16:17, 18 lis 2013

Do góry
Dzisiaj było dosyć ładnie ale teraz jest niesamowite światło jakby miał być śnieg albo burza. Latarnie już świecą bo z jednej strony ołowiane niebo. Zobaczcie
W cieniu - zacieniona 15:52, 18 lis 2013

Do góry
ukorzenione....mają dwa lata

azalia

rh
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:33, 18 lis 2013

Do góry
Irenko ... Zaś mi szczenka zjechała ... Co tam rośnie za tymi wrzosami ???? Jest naprawdę pięknie

Tak mi to na hebe wygląda ... Ale czy ja wiem.....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:09, 18 lis 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
U mnie weekend już za moment przyjemności Wam życzę

Piękne wzajemnie u mnie już poniedziałek niestety Pozdrawiam serdecznie
Mała Eleczka 14:33, 18 lis 2013

Do góry
Wgrywam zdjęcie może ktoś się zlituje i pomoże

Paulina chyba masz rację, przejrzałam zdjecia googlowe i trzęślica ma podobne kwiatostany do tej Tak czy siak fajnie teraz wygląda
Ogród w skali mikro :) 14:32, 18 lis 2013

Do góry
Przez ten calutki wrotycz i te moje oczadzenie kompletnie zapomniałam sie Wam pochwalić ,że w sobotę z Beą zrobiłyśmy zaopatrzenie na wiankowanie .... Achhh dwie Szalllone Kobiety z obłędem w oczach na widok tych wszelakich cudowności... Aaa... Pokaże Wam ,może się zainspirujecie albo coś Wam w oczęta wpadnie

Albo powiecie co jeszcze powinnam kupić ..,,,

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:15, 18 lis 2013

Do góry
jambosana napisał(a)
To ja też proszę o burzę mózgów.

Po drugiej stronie swojej skarpy skopałam taki teren, po środku planuję oczywiście ścieżkę prowadzącą z tarasu do ogrodu.

Moje pytanie: czy widzicie tu duże drzewa, jak np. wiśnia umbraculifiera, akacja umbraculifiera, czy raczej coś niskiego - migdałek, czy szczepiony iglak. Marzyły mi się tu trawy i róże choćby takie dzikie jak Fil de Saisons. Ale najpierw muszę się zdecydować czy sadzić tam wysokie drzewko, niskie, czy...żadne.

Witaj! Nie wiem czy moja rada będzie trafna, zwłaszcza, że sama ich potrzebuję ale gdybym ja miała zdecydować to chyba postawiłabym w tym miejscu na coś większego jak np. ta wiśnia, po obu stronach ścieżki, która ma tam powstać. Wg mnie stworzyłoby to efekt takiej jakby "bramki zapraszającej do dalszej części ogrodu".
Mam nadzieję jednak, że wypowiedzą się bardziej doświadczone w temacie osoby, bo szkoda byłoby zepsuć efekt ślicznej powyższej rabaty, która naprawdę robi wrażenie..
Małymi kroczkami do celu... 13:57, 18 lis 2013

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dziś piękna pogoda, więc nie tracąc czasu, zrobiłam kolejne trzmielinowe przedszkole, tym razem już w doniczkach i póki słoneczko świeci siedzą sobie na dworze, a później wylądują na strychu..tylko proszę o rozpoznanie co to za trzmielina, wzięłam sadzonki od sąsiadki

Trzmielina wygląda na Emerald Gaiety , ale mogę się mylić

pozdrawiam
Mój jesienny ogród 13:56, 18 lis 2013

Do góry
Janinko, ciesze się jak dziecko, gdy jest słonko i ciepło jak wczoraj, to od razu buszowałem cały dzień. Było świetnie, choć jakoś pusto i smutno, ale za to całkiem inaczej niż latem. Napewno jeszcze tam powrócę na wschód słońca, wczoraj byłem zmęczony i nie zrywałem się o 5, tylko o 6 ale to kawał drogi 20 stacji metrem i kilkanaście przystanków autobusem.
Weroniko, nie zaglądałem do Ciebie, gdyż tylko wysłałem fotki i poleciałem po rower na drugi koniec Miasta i zeszło się troszku, ale za to kupiłem fajne rzeczy i super rower. Zdjęć nawet nie ruszyłem ale będą a na Twoje fotki wpadnę. Ciekawy jestem czy dużo zdjęć zrobiłaś, ja z listopada mam już 740. Pozdrawiam serdecznie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies