Zamiast 3 zł na pączka - 3 zł na pierwiosnka. Ja też nie zjadłam ani jednego pączka To do mnie zupełnie niepodobne, a tylko z Wiesią zjadłyśmy na pół malutką szarloteczkę niby-babeczkę okrągłą, bo tylko jedna była
Trawnik sposobem hydrosiewu był zakładany u Myszy w ogrodzie "Dwa czerwone dęby". Wklejam link aby można było prześledzić ten sposób i dodać swoje opinie na ten temat.
Prosimy o opinie i komentarze na temat hydrosiewu.
Nie stosowałam hydrosiewu, nie mam więc opinii na ten temat. Z rolki jest dużo bardziej precyzyjnie i chwastów nie ma bo trawnik zadusi nasiona chwastów, ale też na pewno drożej. Na tak dużej powierzchni pewnie się opłaci hydrosiew, a firma robi hydrosiew no to wiadomo że preferuje taki włąśnie sposób siewu. U nas ktoś ma z hydrosiewu, poszukam i wkleję link.
Najpierw rabaty, odchwaścić, przekopać dosypać ziemi, wytyczyć linię trawnika i dopiero potem robić trawnik.
Danusiu, to bardzo słoneczny taras jest i myślałam o stylu lekko śródziemnomoskim i w sumie pasowały mi do niego te moje głazy
Cyprysiki groszkowe też są w tych planach.
Możesz dać wersję bardziej bylinową ale będzie najkrócej atrakcyjna.
Inną wersją całoroczną jest ekran z cisa i rózne rośliny zimozielone liściaste (irgi, trzmieliny, żurawki w różnistych kolorach i pachysandra, no i kule albo obwódki bukszpanowe.
To jest taka zimozielona, wspaniała wersja ozdobna przez cały rok i bardzo artakcyjna kolorystycznie, nie dawaj tylko "sinych" iglaków a zielone i żółte plus czerwone berberysy, ale łądne odmiany (Atraction, Admiration, Bagatelle, Maria, Coronita.
Trzeba się zdecydować na styl. Może być iglakowo-trawiasto- wrzosowy, wtedy coś na pniu, do tego plamy z wrzosów po 20-30 szt jednego koloru, do tego trawy miskanty i turzyce albo rozplenice.
Możesz skorzystać z tego zestawu
Miskanty Variegatus, Morning Light, kosodrzewiny, berberysy, wrzośce i wrzosy posadzone plamami. Iglaczki karłowe, nawet też cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana 3 szt. Na samym dole może być pachysandra.