Mirelko widzę że pomału też się robi bania. W tym sezonie dam jej jeszcze spokój bo te rośliny są delikatne i lubią złapać przędziorka ze względu na duże zagęszczenie gałązek. Tak pamiętam Twoje rozgoryczenie i super że nowa jest zdrowa.
Z Nany tez się robi niezła bania.
Drzewiasta i begonie pod pierzyną dziś nocowały a magnolia troszkę po "uszach" dostała.
to prawda,Zimnica straszna.
U mnie śniegu nie było.Ale powietrze mroźne . brrr.
Ok, dwa razy pisałam ten przepis,Jeden gdzieś gotowy wyleciał.
Magnolia Ann .Wszystkie Anie są ładne
witam
posiadam działkę i mam posadzone tuje szmaragd a przed nimi około 1,50 metra krzewy (rododendron, hibiskus, magnolia i azalia) tak pomyślałam ze miedzy nimi posadzić jeszcze jakieś roślinki ale nie wiem co tam by się dobrze komponowało może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł. Dziękuję za rade i czekam na podpowiedz oraz sugestie jak to mozna zagospodarować
Ewo, smardze wyglądają smakowicie, poproszę o przepis. O Bonikach odpisałam u mnie, fajne różane zakupy poczyniłaś, a tulipany masz bardzo ładne, u mnie te dwu-trzy-letnie jakoś się straciły, niewiele zostało...
Ps Co to za magnolia, która dopiero teraz pokazuje pąki?
Pięknie w Twoim ogródku. Magnolia wymiata. Tulipany dorodne. Co wyrosło z tajemniczych tulipanów? I jak dla mnie najsłodsze zdjęcie to to z psinką.
Hosty tez pięknie rosną. U mnie z ziemi dopiero kiełki wystawiają.
Jak chcesz to zrobię Ci zdjecie mojego trzcinnika - brachytricha.
Porównasz sobie
Oj lilaków to rzeczywiście masz kolekcję. Ja mam dużo w jednym rodzaju, ale za to jakieś 6 metrów kwiecia. Odmianowe mam pojedyńcze, ale są też
Zapach u mnie na całym podwórku się niesie, jak wieje w druga stronę to sąsiadka okna otwiera
A to moja jak się okazuje dwukolorowa magnolia kiedyś lata temu mama zakupiła żółtą raz chyba tylko zakwitła i nie przetrzymała zimy, jednak od tego co z niej zostało wypuściła nowe pędy na których zaczęła kwitnąć na blado różowo biały kolor no była nie chciałam z niej krzaka tylko podcinałam na drzewko w tamtym roku wypuściła dwa wielgachne pędy z liśćmi jak talerze miałam je nawet wyciąć ale zostawiłam i ot niespodzianka na tych nowych pędach ma dwa kwiaty w kolorze żółtym
A to jeszcze kwitnąca fioletowa płatki są wszędzie
dzięki dziewczyny! Od razu jest mi miło i ciepło jak Was czytam, choć zmarzłam u klienta na deszczu i wietrze. Taka majowa pogoda, wiecie.
Magduś, Beatko, wpadajcie do nas, pewnie.
Troszkę się zmienia u nas, choć niezbyt szybko. Ale ważne że raczej idzie do przodu.
Gosiu, tak stokrotki w tym sezonie, przy zimnej wiośnie, nie zawodzą.
W końcu zawitała. Już myślałem że kupilem jakąś kiepską odmianę ale widocznie musiała dojrzeć do tej decyzji kwiaty wielkosci prawie jak moja dlon wooow
Magnolia Spectrum
Wiesz ,ze ten leoś to między innymi Twoja "robota" właśnie myślę co by tu koło niego posadzic zaš zabawa
Koryto poraziło mnię swym pięknem jakiś czas temu i stwierdziłam ,że ńie odpuszczę
Meldunki będæ na bieżąco , a pierwszy zacznie się włašnie dziś
Ściskam Ewciu