Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 07:21, 11 maj 2017

Bardzo wam dziewczyny współczuję strat. To zawsze boli. Bardzo duża część roślinek się odbuduje. Część będzie gorzej wyglądać ale nie spisujcie ich od razu na straty.
inka74 07:28, 11 maj 2017

Dzisiejsze deszczowe tulipany Electra

I rabatka z papuzimi. Zaczynam się mocno zastanawiać co ja tam wsadziłam nagle mi się jakieś ciemne tam zaczynają rozwijać.
inka74 07:36, 11 maj 2017

Magnolia, którą zawsze uważałam za Susan a teraz mam poważne wątpliwości. Za jasne kwiaty ma od początku. Jest prosta, taka strzelista. Bardziej mi na Betty to wygląda. W tym roku bardzo marnie kwitnie. Chyba w ubiegłym za mało nawozu dostała.
inka74 07:42, 11 maj 2017

I druga NN. Ta coraz bardziej mi się podoba. Szczególnie, że chyba uda się ją poprowadzić jako drzewko. Zdjęcia z soboty. Teraz ogólnie mokro i brzydko.
kasja83 07:43, 11 maj 2017

inka74 napisał(a)
Dzisiejsze deszczowe tulipany Electra

Nawet w deszczu wyglądają bajecznie-jak klejnoty
inka74 08:22, 11 maj 2017

Kasja - dla mnie są trochę za mocno żarówiaste. W następnym roku inną miejscówkę znajdą i towarzystwo
inka74 08:38, 11 maj 2017

Ot takie poranne przemyślenia ogrodowe przy kawie....
Zaczynam patrząc na rabaty przekonywać się do mieszania w większych ilościach tulipanów bardzo wczesnych jak Exotic Emperor i... tych pośrednich i bardzo późnych. Dzięki temu rabatki długo kwitną. Tak jak ta...
Tu z początku kwietnia zdjęcie

Z 24 kwietnia

I z dziś - ciągle w kwiatach i pąkach.

W sumie jak dobrze pójdzie to będzie cieszyć kwiatami tulipanów nieprzerwanie przez prawie 2 miesiące i rabata będzie się zmieniać. Tam gdzie mam tylko późne -nadal tulipany w łebkach. Denerwuje mnie to trochę. Nie lubię stagnacji na rabatach. Wolę jak jedne rośliny zastępują drugie i ciągle coś kwitnie. Inna sprawa, że tu za mało ich wsadziłam. Lepszy efekt byłby gdyby więcej było. Bardzo bym chciała się nauczyć tak komponować rośliny ze sobą jak na angielskich rabatach.
alis 08:51, 11 maj 2017

Zazdroszczę kawusi na tarasie, czekam zawsze do soboty na ten moment celebrowania poranka, a to już pojutrze

Rabata piękna, tulipany Exotic i u mnie znajdą miejsce w przyszłym roku w większej ilości, tym bardziej, że podobno bez wykopywania potrafią kwitnąć niezmiennie przez kilka lat.
Anda 09:10, 11 maj 2017

Iwonko, tak czytam, ze chcialabys kwitnienia tulipanow przez dwa miesiace i stwierdzam, ze ja to jakas dziwna chyba jestem U mnie tulipany zaczynaja koncem marca i miesiac mi absolutnie wystarcza. Teraz jeszcze kwitna male, pozne China Town i juz czekam na to, az przekwitna. Byliny ida w gore i cale szczescie, bo zaczynaja przykrywac liscie tulipanow. Jedynie narcyzow nie mam dosc. Te moglyby kwitnac dluzej. Odmieniec ze mnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ag_zie 15:00, 11 maj 2017

Przyszłam wieści o Nigrach przynieść - żyją! W weekend zdjęcia zrobię...