Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 27 wrz 2013

Do góry

ja miałam właśnie w projekcie serby na przeciwko tarasu by zasłonić dom sąsiadów, ale szkoda mi było wykopywać 15 thuj, pozatym zal mi byłosąsiadów bo jak by serby poszybowały to mieliby ciemnice w sypialni, a ona i tak od 'ciemnej' strony. A teraz żałuję...
zdjęcie z 9.2011

teraz trudno zrobić mu fote bo on rośnie w rogu za dwoma innymi świerkami

i z góry
Dwa ogródki w jednym... 21:12, 27 wrz 2013

Do góry

Zmieniłam przeglądarke i udało się wstawić. Tak mój ogród wyglądał przed projektowaniem
Drzewulcowo 21:11, 27 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Super. Pomocników będziesz miała że ho ho .

Gosiu obawiam się, że diabeł tkwi w szczegółach, Młoda nie doprecyzowała do jakiej wysokości ma brat urosnąć

Jeszcze kwiatki dla Ciebie i wszystkich odwiedzających

Drzewulcowo 21:08, 27 wrz 2013

Do góry
A tu juz ogród właściwy, ten za domem i przesadzona duży cyprysik. Tu też za bardzo nie mam pomysłu, jak to zapełnić. Ziemnia jest mało przepuszczalna, gliniasta. Dwa metry w lewo za świerkiem srebrnym jest już ogrodzenie i brzoza w "donicy". Myślałam, żeby wszystkie te krzewy otoczyć kamieniami lub kłodami drzew, w środku zabrać darń i wsadzić jałowce płożące np. Blue Carpet lub Wiltonii lub Golden Carpet i dać pomiędzy nimi wrzosy albo miniaturowe berberysy. Jedynie wokół korzenie miałoby być kilka bylin / na razie jest rozchodnik /.

A może na całości wsadzić runiankę japońską? Poradźcie coś proszę...

Makowo na Kociewiu 21:02, 27 wrz 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
kulkowo

Cudnie!!!!
Pozdrawiam
Lek na całe zło czyli mój ogród 20:51, 27 wrz 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich ciepło i załączam jesienną dekorację. Mam taki nawał pracy, że brakuje czasu na wszystko, a najbardziej zaniedbany ogród.

Śliczne. Pozdrawiam.
Drzewulcowo 20:49, 27 wrz 2013

Do góry
Kapibara napisał(a)
Moja skarbonka wygląda tak:

ja wiem, że to od lat wędruje po necie, ale
witam ale ja tego nie widziałem hi hi hi
Drzewulcowo 20:48, 27 wrz 2013

Do góry
Moja skarbonka wygląda tak:

ja wiem, że to od lat wędruje po necie, ale
Drzewulcowo 20:44, 27 wrz 2013

Do góry
Skalniak zyskał dwa nowe głazy, które M ledwo dotargał na miejsce. Przydałoby mi sie takich jeszcze ze 20 a póki co na wiosnę czeka nas wymiana spróchniałych peńków, jak znajdziemy czas po powrocie z pracy i odpracowaniu obowiązków rodzicielskich Chociaż.... Nastka ogl adając ostatnio gazetkę bran żową stwierdziała stanowczo, że jak brat urośnioe / a ma pół roku / to będzie ze mną wyrywał chwasty i sadził kwiatki / o takie i takie i takie czerwone też! / a ona będzie z tatusiem kosić trawę No normalnie zaniemówiłam ze szczęścia

A to plon kilkudniowych wyjazdów do przedszkola po córkę M na początku się wzdrygał chodzić po czyimś polu i miedzy i zbierać kamulce, bo: " może ktoś sobie specjalnie odłożył" He he na pewno!
Aż któregos dnia właściciel pola go przyłapał i zaproponował wyzbieranie wszystkiego i jeszcze podarował skrzynkę jabłuszek To się nazywa uszczęśliwić 3 osoby na raz / Pana rolnika, mnie i córcię - fankę jabłek /.

Moje zmagania ogrodowe 20:42, 27 wrz 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Mr Goodbud

Dzięki za nazwę, muszę go poszukac bo bardzo mi się podoba.
Mazury i mój kawałek ziemi 20:41, 27 wrz 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
No i skarpa kawałek już zrobiony reszta w trakcie prac

Ty szalona KOBIETO!!!! Ale wzięło Cię na jesień .....napracowałaś się muszę przyznać że bardzo ładnie wyszło!
Ja za to szukam weny i nie wiem kiedy ją znajdę chyba w tedy jak będę miała czas bo na szybko to nie potrafię - przynajmniej teraz obkupiłam się i może teraz oczy i umysł mi się otworzy hihihi
Bukszpanki też super na środek dodałabym bym hortensję vanille fraise kupiłam sobie dzisiaj jedną duża za 15 zł jak będziesz chciała to dawaj znać bo poniedziałek już się zbliża
Trawa pampasowa - Cortaderia selloana 20:33, 27 wrz 2013

Do góry
Czy komus udało się z pampasówką? Moja od kilku lat kwitnie niezawodnie

Drzewulcowo 20:30, 27 wrz 2013

Do góry
Zimno, mokro, brrr... Kilka fotek z malutkich robótek ogródkowych, reszta planów legła w gruzach, tak jak i skarbonka Moja mama mawia:" kupiłby wieś lecz pieniądze gdzieś" Ja bym tylko zamieniła tę wieś na sklep ogrodniczy

Dwie węgierki tuż przy bramie dostały wyrok. Stwierdziłam, że nie potrzebuję drzew, które miały rodzić dużo i późno, a od kilkunastu lat rodzą mało lub nic. Zresztą jakbym dzisiaj planowała wjazd do domu, to niekoniecznie byłby to szpaler drzew owocowych na linii 100 mb, po obydwu stronach. Ale to było w ubiegłym wieku

W miejscu po śliwach dosadzę chyba azalii, bo jedna bidulka już jest, M prawie ją przysypał ale jeszcze nie wiem. Może lepiej zostawić trawę, by nie zasłaniać klombu?

Jedyny wrzos / wrzosiec?/, który się uchował w tymże klombie.

A tak to wyglądało kiedyś z innej perspektywy:

i to są fotki sprzed 3 lat.
Moja bajka 20:25, 27 wrz 2013

Do góry
Rudy warkocz winobluszczu
I aronia w jesiennej odsłonie
Borówcowy raj 20:24, 27 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Żywopłoty bukszpanowe chorują mi. Podejrzewam, że je zalewa i ziemia za ciężka. Usypałam zatem lekką górkę z kompostu i usunęłam korę. Mają teraz jak w Anglii:

Rabata pod oknami trochę urosła, ale jeszcze łyso mam, jakbym się co dopiero wprowadziła:

Wreszcie jedną dorwałam , a dalej widok zza wężowca:

stożki z tuji? niemożliwe.... pięknie

Leśne Wzgórze 20:19, 27 wrz 2013

Do góry
Nawiedziła mnie jeszcze wstęgówka wydana
W rzeczywistości wyglądała ładniej:

Proste pomysły z drewna 20:18, 27 wrz 2013

Do góry
Świetna sprawa - wykorzystanie drewna, a w szczególności tego z odzysku (może poza podkładami kolejowymi, które są rewelacyjne z wyglądu, ale jednak nie do końca zdrowe...). Jutro podrzucę zdjęcie mojej świeżej instalacji w przedogódku.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:08, 27 wrz 2013

Do góry

A coz to za limonkowa roślinka przed bukszpanami ? To jakaś tojeść, to kwestia zdj czy ona ma takie duże liście?

Gratuluje pieknej soczystej trawy
Pasje ogrodnicze Magdy 20:00, 27 wrz 2013

Do góry
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny! Jest mi niezmiernie miło

AgnieszkaW napisał(a)
Magdo, jak bym swoją glebę widziała, tylko że u mnie 10-15 cm gliniastej ziemi, a potem margiel z iłem - bez kilofa (a czasem nawet młotu udarowego) ani rusz, więc tym bardziej podziwiam Twoje poczynania. Pozdrawiam
Ps
W miarę blisko mamy do siebie

Może założymy klub wielbicielek kilofów? : ))) A z młota udarowego jeszcze nie korzystałam. Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam Byłoby łatwiej z sadzeniem róż.

Jakieś 6 - 7 lat temu straciłam głowę dla róż. Przy takiej glebie to szaleństwo, a szaleństwo nie leczone pogłębia się. Musiałam zacząć od przygotowania stanowiska
To zdjęcie z dawnych czasów, kiedy jeszcze dawałam się namówić na plastik w ogrodzie i żywopłot z tui, brrr.

W przypadku niektórych krzaków już pierwszy rok był niesamowity. A potem to już szaleństwo zapachów i kształtów.

American Pillar

Constance Spry

Pink Grootendorst

Graham Thomas

Golden Celebration

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:49, 27 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo mi się podoba to zdjęcie. A jak robiłeś te ze światłem z przodu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies