Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Nebel 09:56, 18 sie 2013

Do góry
nebel napisał(a)
A 'to takie tam'... Reni pozdrawiam serdecznie

Ładne te "takie tam" u mnie President drugi raz kwitnie ale biały powojnik nie Ewa co to co ma listki jak miłorząb? pozdrawiam niedzielnie kawałeczek warmińskiego
Mój nowy stary ogród 09:56, 18 sie 2013

Do góry
Zaczęłam przerabiać rabatę z hortensjami.
Po pierwsze usunęłam kamienie z całej długości rabaty, oraz żwir. Oddzielanie zwiru od ziemi, niezła robota
Posadziłam trzy bukszpaniki i wrzośce. Dodałam trawę. Zurawki powędrowały gęsiego dalej. Wysypałam korą. Na teraz tak to wygląda. Pewnie coś przesadzę jak znam siebie. Szykuję się do rabaty narożnej tylko poszukam u Was inspiracji

Po całych dwóch dnia grzebania i rycia w ziemi mój mąż nazwał mnie Nornicą

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:50, 18 sie 2013

Do góry
Ojej to niedobrze Zbyszku, mam nadzieję, że roślinki z Twoją pomocą wytrwają zaraz wybieram się na flumark na stadionie, może cosik do ogrodu wytropię pozdrawiam
Krowy, staw i my... 09:45, 18 sie 2013

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Na pamiątkę, spotkanie u Anety, niby ugór

Marlenko któraś Ty na tym zdjęciu, bo nie miałam okazji Ciebie poznać w realu pozdrawiam niedzielnie
Moje zmagania ogrodowe 09:40, 18 sie 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Witam!
Gosiu, Anitko, Evo i Zuzko - mój teść to złota rączka, brat teścia to budowlaniec i mój M też w takich rzeczach "obcykany", także weszłam w dobrą rodzinę, która cierpliwie realizuje moje wizje. Co prawda przy drugim malowaniu balustrady sama siebie przeklinałam za wymyślenie takich wywijasów, ale jestem zadowolona z efektu, dziś sobie schnie a jutro będzie wieszana

Ogród radzi sobie sam, muszę wykorzystać wolne i robię jak najwięcej się da - wczoraj cały dzień przerabiałam pomidory, jakieś 20 kilo, dziś zostało mi dokończyć suszone do słoików.
na przecier

suszone do zalewy

z ogrodu

Ewelinko taką robotkę lubię balustrada piękna, teść to ma talenty pomidorki zimą jak znalazł, a na słoiczek suszonych się załapię? nie dziwię się, że masz sporo pracy, a na dzisiejszy flumark na stadionie Warmii znajdziesz godzinkę? pozdrawiam serdecznie
Moje poletko 09:33, 18 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Witajcie

nie ma co się już rozpisywać nad upałem! już sie zadomowił

Ale co tam upał! oto z czym walczę ja i moje dzielne chłopaki

Pozdrawiam

Przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi zatem wpadłam do Ciebie i co widzę? Szaleństwo budowlane Trzymam kciuki za koniec remontu.
Czekam cierpliwie na fotki z metamorfozy domowej
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:21, 18 sie 2013

Do góry
Na koniec zapraszam na małe co nieco i co nieco słodkie

wystarczy dla wszystkich więc częstujcie się
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:19, 18 sie 2013

Do góry
i jeszcze różne "znalezione"
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:17, 18 sie 2013

Do góry
zakwitły hibiskusy... lecz choć kwiaty są piękne...

to sam krzak jakoś nie budzi mojego zachwytu... - jest związany mniej więcej w połowie bo inaczej to prawie leży porozkładany... to tak ma być?? - ma bardzo ale to bardzo wiotkie gałązki

Nasz przydomowy ogródek 09:14, 18 sie 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Parada donicowych.

Zbyszku piękna parada, rozdalam swoje oleandry oprócz jednego małego, bo tu problem z przechowywaniem będę miała, pozdrawiam Was niedzielnie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:14, 18 sie 2013

Do góry
kolejna odsłona powojników... ponowne kwitnienie choć oczywiście dużo słabsze jednak ma w sobie duży urok...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:11, 18 sie 2013

Do góry
Jak ona pachnie...

a ta już mniej

Rododendronowy ogród II. 09:10, 18 sie 2013

Do góry
Bogdziu pozdrawiam i podsyłam gołąbka fruczaka, których pełno w warmińskim, ale ciężko je sfocić są bardzo ruchliwe, a jak tam oczka? mi wylew w lewym oku nareszcie ustępuje pozdrawiam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:10, 18 sie 2013

Do góry
W ogrodzie u mnie sennie głównie zbieram pomidorki, pioziomki (choć raczej nie w ilościach hurtowych ), jeżyny, maliny... opadłe kwiaty milinu... czasem wyrwę chwast lub dwa... obetnę przekwitnięte kwiatostany... lenistwo....podleję warzywnik...zrobię przycinkę krzewu... tyle na teraz. Podlewaniem z pasją zajmuje się mój teść - mamy studnię i do studni wąż podłączony i Teść każdego ranka podlewa w z poświęceniem jako że wstaje najwcześniej

Widzę już pomału jesień... choć nie chcę jej jeszcze... jeszcze trochę nie... Jak jest piękna to lubię, podziwiam... ale jeszcze nie teraz...

ogrodoweimpresjejolki 08:51, 18 sie 2013

Do góry
A dziś na dzień dobry proponuję pompony Anabelle Dostałam od Dawida

Moja bajka 08:09, 18 sie 2013

Do góry
Mój synuś wie co mama lubi Próbuję w nim rozwinąć miłość do roślin, ogrodu i jak na razie.... z różnym skutkiem

Potłuczony dzbanek też znajdzie zastosowanie w moim ogródku

Ogrodzenie jednej z sąsiadek okropnie "straszy". Kupiliśmy więc matę, która powoli porasta winobluszczem i zawiesiłam tam rzeźby, które podarowała mi mama

Bardzo lubię ustawiać w ogrodzie stare korzenie. Szkoda tylko, że są takie ..ciężkie
Kolorowy ogród na piasku 02:04, 18 sie 2013

Do góry
Piękna Teasing Georgia mówisz Viva w 3 roku, ale warto czekać a ode mnie na 200 stronkę też różyczki Chandos Beauty
Kolorowy ogród na piasku 01:43, 18 sie 2013

Do góry
Renatko, hortensja to gotowiec
Na dokarmianie róż już teraz późno, jeśli masz kompost zrób z niego kopczyki na zimę, wiosną rozgarniesz go i pomieszasz z ziemią. Ja daję też wiosną i w lecie nawóz wieloskładnikowy.
Niektóre róże potrzebują czasu, by się zadomowić.
Śliczna te Mermaid, lubię takie, nie znam jej.
Z podziękowaniami Teasing Georgia, która dopiero w trzecim sezonie pokazała co potrafi

-

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:36, 18 sie 2013

Do góry
viva napisał(a)
Kasiu, tak jak inni podziwiam Twój busz, już niedługo zapełnisz nim cały ogród.
Dziękuję za przywołanie wspomnień z Ogrodu Botanicznego

witaj VIVA patrząc na ten busz tęsknię za minimalizmem ))) trzeba będzie mocno przemyśleć przyszłe nasadzenia
Cieszę się, że mogłam przybliżyć Ogród o tej porze roku
Serdecznie pozdrawiam
.....i dobranoc

Rosa Frau Astrid Spath
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:30, 18 sie 2013

Do góry
i na zakończenie - cis pośredni Hicksii - rosnący swobodnie będę przykładać się do formowania mojego żywopłociku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies