Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 20:09, 28 paź 2013

Tu tymczasowo elegancko wygrabione a stokrotki kwitną w najlepsze. Pszczoły latają na spadź iglastą.

Plan działań: jeszcze jedna róża do wysadzenia i jabłoń bordowa ozdobna. Nawieźć rabaty obornikiem/kompostem. Przyciąć krawędzie trawnika. Posadzić irgi, bo czekają. "Doplewić" całość.
Ułożyć cegłę w warzywniku i go skopać.

malkul 20:18, 28 paź 2013

Ewo jak jest tyle rąk do pracy to praca wre. Pieknie też opisałaś przebieg prac ale i tak najładniej to Wam w liściach
Poziomka 20:31, 28 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

driakwie kwitną w najlepsze:

Mam nadzieję że nasionka zostały zebrane
Pozdrawiam Jasia
agniecha973 20:42, 28 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Tu tymczasowo elegancko wygrabione a stokrotki kwitną w najlepsze. Pszczoły latają na spadź iglastą.

Plan działań: jeszcze jedna róża do wysadzenia i jabłoń bordowa ozdobna. Nawieźć rabaty obornikiem/kompostem. Przyciąć krawędzie trawnika. Posadzić irgi, bo czekają. "Doplewić" całość.
Ułożyć cegłę w warzywniku i go skopać.

Tak, skopać go, hi hi...

Pszczółko, wypatrzyłam, że rabatki się jednak zmieniły. Pochwalisz się co tam posadziłaś i jak to ułożyłaś?

Praca wespół w zespół bardzo motywująca chyba dla wszystkich.
Agania 20:44, 28 paź 2013

Ewuś, czy ta praca kiedyś się skończy chyba nie ja walczę z liścmi, ale wichury mi wszystko, psują
Pozdrawiam pszczółki i wszystkich pracusiów
Mala_Mi 20:53, 28 paź 2013

A ja tym razem podziwiam sposób na ubijanie liści w kompostowniku
Baaaardzo mi sie spodobał......
I super ekipa do pomocy.... też mi sie podoba
I uważaj na nogę... boś jak ta koza skaczesz trochę za wysoko...
marzena 21:01, 28 paź 2013

no to świetną pomoc miałas ja zwykle sama to wykonuję...
ale część liści palę, bo nie miałabym miejsca aby wszystko skompostować ...
różyczki kwitnące piękne
Pszczelarnia 21:11, 28 paź 2013

agniecha973 napisał(a)

Pszczółko, wypatrzyłam, że rabatki się jednak zmieniły. Pochwalisz się co tam posadziłaś i jak to ułożyłaś?

Dla Ciebie wszystko. O ułożeniu jeszcze nie ma mowy. Będą korekty. Wysadziłam tony kamieni (zdjęcie poniżej widać kamienie na składowisku), wszystkie drzewa (jeszcze jedno zostało), krzewy (3 derenie, 3 azalie, 6 berberysów 'Admiration', 3 sosny, 3 rh repandensy, 3 berberysy 'Juliane', 3 irgi, 5 cisów, 1 żylistka), wszystkie trawy, róże, kwiaty - było tego setki.
I wsadziłam: szałwie, trawy, łubiny, kosaćce, floksy, pysznogłówki, jeżówki, maruny, rozchodniki, sasanki, róże, ostróżki, przetaczniki, bodziszki (2 gatunki), jarzmianki, sadźce, krwiściągi i chabry, zawilce (2 gatunki), nawet penstemony te wysokie i agastache. Trawy (rozplenice, seslerie, miskanty). Wszystko w większych ilościach. Czekam aż plecy rabaty (cisy) urosną. Już je widać, szybko zleci.

Joku 21:33, 28 paź 2013

Podziwiam zapał i samozaparcie. Góry przenosicie

Jak patrzę na twoje kamienie to przypominają mi się te z rodzinnego podwórka. Trochę ziemi byle jakiej i pod spodem skała. Chociaż to nie Sudety tylko polodowcowy krajobraz Kaszub.
Agania 21:42, 28 paź 2013

Ależ porozrabiałaś Ewuś, czy to nowa bylinówka powstaje