Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 25 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Coś niezwykłego!
To jest rewelacyjny obrazkowy instruktaż jak i gdzie sadzić cebulki, by ogród wyglądał zjawiskowo na wiosnę.
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:25, 25 paź 2013

Do góry
[

tu widać brzydkie nóżki ale aż tak się nie schylam - fakt że to kwiecie nie jest dla wyczesanych ogrodów

Patrzę na tę fotkę z brzydkimi nóżkami i już widzę podpowiedź dla siebie i może dla ciebie, musimy dołem coś posadzić, co zasłoni i juz po problemie
ja chyba dam trawki i rozchodnik, zwłaszcza do tych wysokich
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 25 paź 2013

Do góry
malkul napisał(a)
I rozwiązanie zagadki z 16 września:
pamiętacie to?

tu inspiracja:

a tu juz gotowe do wykorzystania w ilości 4 sztuki

Gosiu, rewelacja, na bank skopiuję!
w środku jest ziemia i dziurka na odpływ wody, czy też są w donicach rośliny?

lampy ultranowczesne, ale do twojego stylu pasują zarąbiście
rzeźby efektowne
O....! 09:57, 25 paź 2013

Do góry
miło mi Kondzio, GorAna, Ania asc, Gabrielo, Bogdziu, Agnieszko, Irenko, malkul, Debro, Zbysiu

a teraz zdjecie sprzed chwili z wysokości... ale to kółko yia małe, a ma przecież średnicę 8 m

mgły, nie widać gór, ale zaczyna wychodzić słońce, idę do ogrodu, który zaniedbałam ostatnio...liści w części parkowej jest chyba tona...

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:57, 25 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Widzę, że Nypel to znawca tematów ogrodowych, ładnie pozuje w fajnych okolicznościach przyrody i sam aranzuje rabaty
Swietne to zdjęcie, bo z oczu mu tak kocio patrzy, a wąs się jeży, coś chyba kombinuje, albo myśli sobie: "dobra dam się sfocić, ale za to proszę pyszną saszetkę"

To chyba orliki po lewej? Cudne

Oby ucho szybko się zagoiło Nyplowi i w środku nic się nie działo.

zaiste sam jak to naczelny ogrodnik - posłuchałam i rozstawiłam doniczki na długość jaką mi wskazal - dobry pomocnik

orliki tak

Ogródek Agam 09:44, 25 paź 2013

Do góry
agam napisał(a)

Świerk kłujący wyciepać z tej rabaty, póki jest jeszcze mały. Za kilka lat będziesz musiała wysadzić wszystko pod nim, bo nie będzie rosło. To wielkie drzewo jest.

Albo ciąć go w stożek, póki młody.

Tylko on często ma szkodniki, to przeze mnie niepolecane drzewo. Pozostałe ok, tylko sine wszystko, dodaj cosik żółtego dokoła. Coś czerwonego na pniu na lewo. Tam coś widzę, czy to śliwa wiśniowa NIgra? Jeśli tak, to pasuje.
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:38, 25 paź 2013

Do góry
oj, to szkoda kotka, a taki milutki, od razu pzryszedł do mnie na naszym spotkaniu, aby go pogłaskać

jeszcze jedna fotka z Twoim kotkiem
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:36, 25 paź 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Topiary z bukszpanu i cisa

Któregoś roku zaczęłam eksperymentować z formowaniem iglaków. Trochę znudziły mi się ich naturalne formy. Szczególnie, że dziadek posadził ich mnóstwo. Cóż kiedyś taka moda była. Zaczęłam to robić w tylnej części ogrodu, żeby w razie czego nie psuć sobie widoku. Po jakimś czasie są nawet efekty. Muszę mu jeszcze wyrównać dolną kulę. Obok były duże krzewy i wyschło mu się.
P.S.Mój jest tylko płot. Reszta to podwórko sąsiada

Rok temu powstał kolejny:

A dzisiaj jeszcze jeden. Będę go odginać sznurkami.

W ogrodzie frontowym mam już bukszpana i tuję.

Coraz bardziej mi się to podoba. Mój M już się boi kolejnej rewolucji w ogrodzie;D
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:35, 25 paź 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Topiary z bukszpanu i cisa

Moja koleżanka tak ma przed domem,dokladnie niewiem z czego to jest,mówiła,że to juz jej dziadek zaczął tak ciąć

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:34, 25 paź 2013

Do góry

Danusiu doradź mi co zrobić z tymi tujami. Są już stare, mają chyba z 20 lat. Od dwóch sezonów przycinam górę i niektóre ładnie się zagęściły, ale boki i doły są rzadkie. Może po prostu wyrzucić i posadzić nowe.

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:33, 25 paź 2013

Do góry

michalkorcewicz napisał(a)
specjalne przykłady mojej pracy dla Iwony

w rzeczywistości nie jest tak pochyła jak wygląda

jedana po posadzeniu

nie sa tak gęste jak ta na pierwszym zdj poniewaz te ostatnie dwie były robione w starrym roku 2010

ślicznie, na pierwszej fotce najładniejsza, w końcu się doczekałam
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:33, 25 paź 2013

Do góry

Kształty jakie sobie kto wymarzy . To jest już artyzm. Pewnie można rzeczywiscie ciąć wszystko . Ja również tnę modrzewia , wierzbę japońską i jałowiec .

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:32, 25 paź 2013

Do góry
oj kwestii kota nie da się pominąć przecież - kot to oczywiście Nypel znany na całą okolicę - niestety wpakował się w tarapaty - ktoś/coś wszedł mu w drogę, musiała być bitwa i oberwał w ucho - idzie dziś bida do lekarza
a tak do Anglii to chętnie by się wybrał bo uwielbia ogród i koniecznie żeby było cichutko, cieplutko i ładnie
czyli po robocie a nie w trakcie

pozdrawiam wszystkich zaglądających i miłego ogrodowania w week bo pogoda rewelacyjna do ogrodu jest !

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:30, 25 paź 2013

Do góry

specjalne przykłady mojej pracy dla Iwony

w rzeczywistości nie jest tak pochyła jak wygląda

jedana po posadzeniu

nie sa tak gęste jak ta na pierwszym zdj poniewaz te ostatnie dwie były robione w starrym roku 2010
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:17, 25 paź 2013

Do góry
Agatko ten mój domek ogrodnika bo tak nazwałam tę budowlę został zaprojektowany pod potrzeby i pod teren - oczywiście po długim łażeniu po różnych castoramach i innych tego typu i przypatrywaniu się co jest i za jaką cenę
następnie udało znaleźć się wykonawcę / z Dębicy/ co w takich budowlach się specjalizuje - zrobił to u siebie wg projektu i potem przywieźli w częściach - zrobili fundament taki punktowy - beton lali do doniczek dużych kwadratowych odwróconych - robotę wykonali jak należy - ja jestem zadowolona

ale

założenie było takie że połowa na narzędzia i inne rupiecie których przy ogrodzie nie brakuje
a druga połowa drewutnia
jak domek powstał to tak mi się spodobała ta drewutnia że odechciało mi się drewutni i chciałam tam stolik i krzesła do picia kawy w deszcz / piłam 2 razy / - ale to też był efekt usytuowania bo widok na ogród wspaniały - teraz trochę tam zagraciłam i trochę więcej drzewa jest na kawałek tej zimy i doniczki tam się chowają
a derwutnię i tak potrzebowaliśmy na spore zapasy drzewa więc w innej części się znalazła
wzdłuż domu zostało ułożone a teraz kupiliśmy takie derewutnie ja to szafy nazywam

było tak - to moja aleja zachodzącego słońca w budowie a drewno w tym załamaniu

a to właśnie drewutniowy zakątek - czyli to drewno co dostało eksmisję z domku i szafy już stoją

wreszcie opanowana historia z drzewem, porządeczek się robi a ja mam na wiosnę front robót i już ręce zacieram i zimy się nie boję - przy kominku dumać będę i planować

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:13, 25 paź 2013

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 09:08, 25 paź 2013

Do góry
brzydula napisał(a)
pieknie to wszystko wyglada- a ławeczka cudowna, napisz mi prosze na pw gdzie moge takowa nabyc SUPEROWO!!!!!!!!!!!!!

Ja bym powiedziała że wygląda już w miarę przyzwoicie ,ale żeby było pięknie to jeszcze długa długa droga
Ale rzeczywiście połowa podwórka ,bo przecież nie napiszę ogrodu gdzie jest bukszpanowa i różanka i skarpetka ma w sobie już urok

monitka napisał(a)
Ewka super zmiany! na takich fotkach fajnie to widać
Lariskowymi pedami się nie martw, moja też takie ma. Zetniesz wiosną i bedzie ok.
Czy pomiędzy różami przy murze coś rośnie? może lawendy by się tam zmieściły?

Monika a takie róże przycina się na wiosnę, czy tylko obcina się np takie dziwolągi jak nam wypuściła ?

A lawenda jest przed różami bo za już nic się nie zmieści a pomiędzy różami są ML także tam już ciasnota

Może tu będziesz lepiej widziała

Tess napisał(a)
Ewka, no pięknie jest.
Zuch dziewczyna

Eeee tam zaraz tam zuch
Mały ogródek Andzi 09:08, 25 paź 2013

Do góry
Danusiu Dziękuję, nie chciałam w tym wątku, bo to inny ogród, ale niech tam. Zaczynam na wsi od zera, wszystko zrównane. A to jest to misjsce do odsadzenia:

poprawiłam napisy. Ten zygzak z bukszpanu usunęłam, a te linie na dół, to na przyszłość powiększenie o nową rabatę:

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 08:56, 25 paź 2013

Do góry

To właśnie to miejsce (z pierwszego brabanda chciałam zrobić stożek, te przy siatce to pozostałość po żywopłocie z thuj który był łatany dlatego te thuje są mniejsze no i jeden braband bo się podobał M.

a ta thuja malutka wychodząca z szeregu to M posadził żeby zrobić grupę roślin i tego jaśminowca też. Nie wstawiałam tego bo nie wygląda za ciekawie na razie, ale po przeczytaniu tego wątku o topiarach pomyślałam że może jeszcze nic straconego. zastanawiam się tylko czy jak tamte 3 dalsze zacznę ciąć to nie zostaną łyse badyle pod spodem :/ bo one nie są gęste.

Ratunku, Pomocy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:51, 25 paź 2013

Do góry
Etapy sadzenia cebulek mam już za sobą

3 maja 2009 rok

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies