Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Liliowo i kolorowo:) 13:16, 18 kwi 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jaką masz magnolie. Kwiecie ładne. Mi się narcyze za hortensjami spodobały . zanim te drugie ruszą narcyze mi tło dają i tak sobie myślałam żeby ich mieć więcej

Magnolia cieszy oko w tym roku bo długo kwitnie i pierwszy raz mogę teraz po wycince tego ogromnego świerka podziwiać z okien Narcyze są piękne ale u mnie też już malutko ich bo nornice je lubie niestety.
Ogród z łezką II 13:15, 18 kwi 2017

Do góry
Witaj Kasiu,
wiosenne kolory u ciebie śliczne, sasanki i tulipany, no i jelonek tez fajny.
Moja peonia drzewiasta też w takich samych pąkach, boję się o przymrozki zapowiadane na ten tydzień, chyba je poprzykrywam, trudno będę latać ze szmatami codziennie rano i wieczorem - ale to moja "gwiazdy" w ogrodzie, zawsze ja ale i wszyscy eis nimi zachwycam i gdy kwitną więc byłoby mi zal gdyby ja zmroziło.
Magnolia Susan u mnie już okryta a Piruette jeszcze w pąkach, liczę że mróz jej nie ruszy bo ona późniejsza jest...ale tulipany i szafirki mam dzis w śniegu....
Ogrodowy song 12:55, 18 kwi 2017

Do góry
Sonka napisał(a)
Witaj, szukam ogrodu w mojej okolicy i informacji czy nie ma u nas mrozu no i takim sposobem trafilam do Ciebie. Ogrod masz pieknie zagospodarowany, dojrzaly.Moj to stary- mlody, staram sie go zmieniac i nie moge sie doczekac, kiedy moje drzewa beda duze.Magnolii nie mam zadnej, ostatnia ktora otrzymalam od kolezanki odgryzl pies.Musze koniecznie kupic, ale taka wiéksza, co by szybko byl efekt.
Bede czestym gosciem u Ciebie skoro juz Cie znalazlam.

Witam u mnie Krysiu co do ogrodu, to wiele przechodzi zmian a to tylko dlatego, że dużo tu się nauczyłam i teraz wiem, czego właściwie chcę
magnolia, piękny krzew, więc warto sadzić. Mojej bardzo młodej sadzonce znalazłam nareszcie miejscówkę; pogoda sprzyja przesadzaniu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:42, 18 kwi 2017

Do góry
Sylwia no biało śnieg cieżki z deszczem, u mnie wszystko leży przy ziemi, najgorsze tulipany nie wiem czy magnolia nie zrzuci kwiatów.. ech pogoda
Rododendronowy ogród II. 12:25, 18 kwi 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
A jednak, magnolia przymrożona Kiedyś też miałam, bardzo szybko rosła ale zawsze kwiaty jej mróz sponiewierał,zamiast cudnych kolorków oglądałam brązowe szmatki, przesadziłam w miejsce mniej spektakularne, niestety nie przeżyła tej operacji, nie żałowałam..

Magnolie źle znosza przesadzanie. Jak cos stale źle wyglada to faktycznie nie ma czego załowac. Moje magnolie w tamtym roku tez przymarzły ale kilka poprzednich lat kwitły ładnie, nawet pięknie i mimo że czasem marzna to lubie je miec w ogrodzie, na szczeście marzna tylko kwiaty, drzewko wytrzymuje.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:14, 18 kwi 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Oj, ciekawe co mogło się jej stać? Może jeszcze odbije.
Irenko, jak zwykle czarujesz widokami Pięknie. Ta biała magnolia fantastyczna...

Za cholerę nie wiem, ziąb jakiś ją złapał? czasami wiry powietrzne szkody robią.
Będę ratować, podobnie stało się z azaliami wielkokwiatowymi, wykopałam, dałam pod miłorzęby, ścięłam i wczoraj widziałam małe punkciki nowych gałązek, zapowiedź, ale jak mróz przyjdzie, to chyba nici z nich. Chyba że folią malarska omotam, ale czy roślina się nie zaparzy??? Nie mam w tym doświadczenia, jak je zamotać?
Reniu dzięki, polecam Tobie Piruetkę i Wildcat Lobnerei, obie mocne i piękności

i jeśli mróz będzie, to co montany kaput???
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:02, 18 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Oj, ciekawe co mogło się jej stać? Może jeszcze odbije.
Irenko, jak zwykle czarujesz widokami Pięknie. Ta biała magnolia fantastyczna...
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:41, 18 kwi 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.

Ania, mur robi dobrą robotę, wkoło otulona jestem drzewostanem i domami, moje drzewa ogromne, to cieplej, ale jak mróz nadchodzi, trafia i mnie.
W domku teraz najlepiej buziaki

fantastyczne Elaty
idą czarne kwiatostany, potem dojdą do wysokości około 40cm

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:26, 18 kwi 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

Black tulip zachwycajaca...nowa magnolia też...niech rosną i cieszą wszystkie

Brzoskwiniowy sad też przepięknie rozkwitnął
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 18 kwi 2017

Do góry
Bogdzia
Dzięki za tyle ciepłych słów
Fajnie byłoby mieszkać obok siebie, nawet była posesja do kupienia, ale gdzież byś swój raj zostawiła

U ciebie straty, ja już mam też pierwszą. Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Mam jeden jedyny taki rodek, ma 3 miejsce, korzenie sprawdzone, wygląda tragicznie, wszystko wkoło zdrowe, wywalić go czy ratować???
Dostał i nawóz i oprysk, jak było sucho, teraz nie mam jak powtórzyć.

nazwy nie pamiętam, kartki odpadły, ale na czerwono kwitł

Frezja
z opóźnieniem dziękuję, mam nadzieję, ze miałaś udane święta

MonikA
O piwonie drżę, zwłaszcza drzewiaste, okazuję się że kolejna zakwitnie, choć 1 kwiatkiem, no i Leoś nie patrzy i jedną najładniejszą już pęd połamał.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:14, 18 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu, widoczki są, tylko zimno, leje i zwiewamy z ogrodu, wczoraj chwila bez deszczu, ale ciemno, coś fotnęłam. Buziaki i Tobie też tego samego życzę

kwitną wilczomlecze od Alinki i od Ciebie też zaczynają
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.
Zakątek z fioletową ławeczką 10:44, 18 kwi 2017

Do góry
HanaK napisał(a)
Doroto, ławeczka jest cudna, zmieniłaś też chyba avatarek ? Świetne zdjęcie!!! Ogród masz dopieszczony i bujny, lubię sobie powędrować po Waszych 3 siostrzanych wątkach Pędzę do Ani

Witaj Haniu
Fajnie, że ławeczka się podoba. Jeszcze jakieś fioletowe i niebieskie dodatki muszę wyhaczyć. W ogrodzie teraz leży śnieg, ale chwasty trochę wyrywałam Kurczę, chyba magnolia mi zmarzła a dostałam ją od siostry. A awatarek zmieniłam na bardziej aktualny
Madżenie ogrodnika sezon 2017 10:25, 18 kwi 2017

Do góry
I pocieszyłaś mnie. Magnolia + wygwizdów. Mój pierwszoroczniak Satisfaction rośnie przy tarasie...wiuwa tam koncertowo...przestałam się martwić o nią
Chociaż zapowiadane przymrozki nie pomagają w optymistycznym patrzeniu
Bawarka 10:15, 18 kwi 2017

Do góry

magnolia
Ogród z łezką II 09:44, 18 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

tą magnolia sie zachwycam to jest taka moja wiosenna różyczka ( moja Piruetaka będzie miała 3 kwiatki ...a twoja juz okazała jest)

Moja ma ze 20 kwiatów, jeszcze ma, jak przyjedziemy w piątek, to może być po wszystkim...
Kwiat Piruetki jak kamelii. Ładny i pachnący na dodatek
Kasia mi ładny okaz w zeszłym roku kupiła. I tak jej od dołu 3 gałązki obcięłam, słabo z miejscem mam...
Hirutkowy raj:)) 08:33, 18 kwi 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Krysiu, ale z powodu przymrozku większych strat ogrodowych nie odnotowałaś? Ja, aż się boję jechać zobaczyć u mnie...magnolia już takie ładne pąki miała....och !
U Małej Mi straszne straty...aż żal potrzeć.

Magda znacznych strat nie mam,ale magnolie pewnie juz sie nie rozwina mam brazowe kwiatki,tulipany niby zyja,ale sie nie rozwijaja,teraz pada snieg z deszczem a ja ruszam nad morze ,ech ta pogoda.
Moja bajka 08:00, 18 kwi 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Boska ta żółta magnolia! Klona szkoda, mnie też połowa czerwonego padła... Ale reszta piękna u Ciebie, zwłaszcza w tym słoneczku

Kasia nad klonem już nie boleję tak bardzo w obliczu tego, że mogę inne rośliny stracić bo okazało się, że to wertycylioza.
Rododendronowy ogród II. 06:25, 18 kwi 2017

Do góry
A jednak, magnolia przymrożona Kiedyś też miałam, bardzo szybko rosła ale zawsze kwiaty jej mróz sponiewierał,zamiast cudnych kolorków oglądałam brązowe szmatki, przesadziłam w miejsce mniej spektakularne, niestety nie przeżyła tej operacji, nie żałowałam..
Ogród Małej Mi 2017 23:57, 17 kwi 2017

Do góry
Czy te fiordy będziesz odławiać przed Wigilią,to ja pierwsza po taki rarytas ?
Moja magnolia też sponiewierana,ale chociaż nacieszyłam się nią kilka dni .Jutro sprawdzę co jeszcze zmarnowane.Też nie wyrywam włosów i tak mam mało
Hirutkowy raj:)) 23:46, 17 kwi 2017

Do góry
Krysiu, ale z powodu przymrozku większych strat ogrodowych nie odnotowałaś? Ja, aż się boję jechać zobaczyć u mnie...magnolia już takie ładne pąki miała....och !
U Małej Mi straszne straty...aż żal potrzeć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies