Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Goniak 10:33, 22 wrz 2013

Do góry
Moi drodzy, lejecie miód na moje serce, dziękuję serdecznie
Przy okazji pokażę co znalazłam kilka dni temuw lesie podczas wyprawy na grzyby.
Oto Flora, psinka, która chyba została porzucona, bo bardzo zabiedzona była kiedy się do mnie przybłąkała.
Teraz jest już nasza

Rudbekia Goldsturm i kilkanaście innych bylin 09:40, 22 wrz 2013

Do góry
Ma jeszcze świetnie prezentującą się funkię no name

a to żurawka krwista - testowana w niesprzyjających warunkach. Wytrzyma chyba każde stanowisko Tutaj pod orzechem włoskim.

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:34, 22 wrz 2013

Do góry
Nowe pomysly tesciowej

Rododendronowy ogród II. 09:31, 22 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ten widok znacie ale przy okazji mycia okien zrobiłam . Drugie zdjęcie powinno byc doklejone po lewej stronie pierwszego.

Dobrej nocy wszystkim życzę.

Bogdziu, czy to trzmielina tak już się u Ciebie pięknie przebarwiła? Czy to może jakieś inne cudo?
Pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 09:22, 22 wrz 2013

Do góry
beta napisał(a)
i minimalistyczny wianek na drzwi

A taki podkład wianka skąd masz, też chcę, bo cudny
Pokażę nasz ogród 09:10, 22 wrz 2013

Do góry
Przymiarki do likwidacji ścieżki:

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:08, 22 wrz 2013

Do góry
brysia napisał(a)
Kobieto! czy ty aby na pewno jesteś w jednej osobie? i to takiej drobniutkiej? A doba u ciebie, to chyba jest z gumy!

Mam wrażenie, że moja doba jest o połowę krótsza niż u innych..... na nic nigdy nie mam czasu...... a stwierdzenie, że coś będzie za miesiac.... budzi przerażenie, że to JUŻ. A kiedyś.. coś za jutro było strasznie odległym terminem..... Macham niedzielnie i w odróżnieniu od pogody radośniej.. jest pochmurno.. przynajmniej by dopadało... łopatę dawałoby sie wbić w ziemię.. ziemia wilgotna na 25cm.. niżej suchy kamień.....
M usprawniał łopaty by dołki dało sie jakoś wykuć pod liliowce i wykopać jabłonkę..

I taki solidny friskasik podrasowany szlifierką bardzo łatwo przecina kable od oświetlenia
Pokażę nasz ogród 09:01, 22 wrz 2013

Do góry
Zrobiłam nowe zdjęcia; i dalej kombinuję:

Na pewno płytki z trawnika zostaną usunięte i uzupełnione trawą.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:59, 22 wrz 2013

Do góry

Pod lasem

I niezmiennie zadziwiające ilością "główek" słoneczniki

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:57, 22 wrz 2013

Do góry
Na ogródku przed domem posiałem trawę, ma ona równiuteńko dwa tygodnie. Nurtuje mnie pytanie czy zbierać opadające liście ręcznie chadzając po trawie czy nie przejmować się tym opadem z drzew (na razie głównie brzoza i dąb) i dać jej rosnąc w spokoju jeszcze przez chwilę?

Kory jest za mało - wiem i jest ta okropna plastikowa agrowłóknina - też wiem .
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:46, 22 wrz 2013

Do góry

I donica w całości..jeszcze nie skończone obkładanie kamienia

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:41, 22 wrz 2013

Do góry
Wsadziłam wreszcie roślinki do dużej donicy.
Nic takiego ale kolory cieszą oko

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:16, 22 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rabata kamienna jest cuuuuuuudowna!!!
Czy perisy lub skimmia (nie wiem co jest na zdjęciu) u ciebie wytrzymują zimy? Czy jakoś je specjalnie okrywasz?
Jestem ciekawa twoich doświadczeń z odchwaszczaniem karmnika.... Ja mojego chyba wymienię bo mnie irytują chwasty.... Wisona muszę podziałać i te najbardziej zarośnięte wymienić....

Dziękuję Pytasz oczywiście o pierisy w tym miejscu?

Nigdy ich nie okrywałam, rosną sobie bezproblemowo

Jeśli chodzi o odchwaszczanie rabaty z karmnikiem ościstym, to zamiast ziemi dałam tam mulcz i chwasty nie rosną
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:08, 22 wrz 2013

Do góry
Ta rabata z karmnikiem to jest już stara,tylko karmnik w tym roku dosadziłam.

Pamiętacie moje rozczochrane zdobyczne bukszpany? Teraz rosną na tej rabacie, przesadzone późno, bo w czerwcu, dorosłe okazy, po przycięciu odżyły i świetnie się czują w nowym miejscu. Na wiosnę będę je dalej kształtować w stożki, bo teraz to takie grube kropelki

Ścieżka z łupka filitowego,którą ułożył M jest po to, żeby ,móc łatwo przechodzić na tył domu do drewutni. Mojemu M nie chciało się chodzić dookoła, to sobie pomyślałam, że i tak mi wydepta rabatę, więc jest ścieżka, a po karmniku jak się przejdzie,to bez większej szkody dla roślinki.

Brzeg rabaty jest wypełniony runianką japońską i barwinkiem,które dają radę u mnie w pełnym słońcu Wbrew temu, że to w zasadzie rośliny strefy cienia i półcienia

Na tej rabacie dominują głównie różne odmiany berberysa A na wiosnę narcyzy, tulipany i szafirki,wszystko w bieli

Lustro w ogrodzie 07:51, 22 wrz 2013

Do góry
Moja bajka 07:28, 22 wrz 2013

Do góry
Nie stęskniłam się absolutnie za zimą , ale na tym zdjęciu bardzo dobrze widać szerokość mojej działeczki
Moja bajka 07:18, 22 wrz 2013

Do góry
Odrobina słońca w ten pochmurny dzień
Ogrodowe skarby 02:52, 22 wrz 2013

Do góry
A to moje zakupy zrobione jakiś czas temu. Jeszcze nie posadziłam cebulek hihihi Planuję kupić jeszcze tulipany

Ogrodowe skarby 02:38, 22 wrz 2013

Do góry
Bardzo dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa

Ewa4 Bardzo cieszę się że zakątek z ławką podoba Ci się Kawę wypiłaś sama ale może jakoś się zgadamy i wypijemy kawusię razem W tym pędzie nie zauważyłam kiedy to tak urosło !! Dzięki zdjęciom to widzę Zapraszam częściej może teraz będę miała więcej czasu i zrobię kilka nowych zdjęć i wstawię

sylllwia oj faktycznie urosły te roślinki czas tak szybko płynie że nie zdawałam sobie z tego sprawy

Dasia Fajnie że mnie odwiedziłaś Trawa urosła a pogoda nie daje jej ściąć cały czas pada . Ławeczka faktycznie nie jest oblegana aż wstyd się przyznać że siedziałam nie niej zaledwie kilka razy Masz rację z tymi bukszpanami, brałam to pod uwagę. Póki co bukszpanki są małe a jak zaświta mi nowy pomysł nowe miejsce na ławeczkę wtedy bukszpany odżyją hihi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies