I dobrze pomyślałaś. Największe lustro robi się na tarasie, bo okno jest ogromne i cudownie się w nim odbija niebo, ta okrągła rabata.
Widoczek kosmosowy właśnie zrobiłam, ten i inne, deszczowe co prawda, ale czego się nie robi dla Miry.
Weroniko czy ta chortensja to nie przypadkiem vanille fraise? Bo planuję sobie taką kupić. Chcę też kupich chortensjelimelight, ale wydaje mi się, że valille jest efektowniejsza i dłużej kwitnie. Jeśli tak, to posadzę ją na pierwszym planie przy samej bramce.
Co do siania kwiatków, to już przeczytałam odpowiedź dla Bogdzi i już wszystko jasne Idąc za twoją radą co do siania kwiatów jednorocznych, dopóki moje roślinki nie urosną, kupiłam sporo odmian, bo oczywiście nie mogłam się już powstrzymać
Witaj Debrusiu on nie jest brzydki fajnie się rozrasta ja go przesadzałam i jeszcze się nie zadomowił i napewno lubi wodę bo mój rósł na suchym terenie i przeniosłam a tutaj mu lepiej bo widzę że puszcza boczki zobaczymy po zimie jaki będzie
Jola nie pomyślałam o soku zwykle ładuję do słoja bo fajne potem kompoty i w zimie fajnie się je brzoskwinie
to tętno wymaga czerwieni a ja nie mam nic czerwonego ale za rok to się zmieni bo energia mi też potrzebna
u nas dziś pogoda barowa ale dobrze fajnie nawilża ogród i cerę ale energii ni dostarcza
przekazuję Ci moc marną ale zawsze coś
Jola bo tak właśnie mamy - wysprzątać i zagrabić - coby było ładnie i porządnie - a jednak trochę nieładu tam gdzie to możliwe musi być - to przecież kryjówka i jedzonko dla malutkich stworków ale też osłona zimowa dla karpy z korzeniami - zaczynam się przestawiać na myślenie ekologiczne
Ta częśc tak wyglada teraz, oprócz kupy ziemi worka kory starych tawuł zostały: bez biały cyprysik tuja kula ogromna żólta, szmaragd i jałowiec, dosadziłam wiele roslin ale one tylko częściowo zostana, bo rabata do zmiany, ale jakiś porządek jest
i pod śliwką