Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

baraga1904 21:14, 04 lis 2013

...widziałam że działałaś w gardenpuzzle... nie wiem co Ci doradzic bo lubię kolor w ogrodzie..trochę żółtego też....43 to malusio....???
...jak moja piesa umrze to też w moim ogrodzie ją pochowam...poprzedniego oddałam do kremacji...
Bogdzia 21:33, 04 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Ten program jest nesłychanie ubogi Bogdziu ... Rosliny bywają nieraz nieproporcjonalne a i wybór jest mały...na przykład hosty są tak maciupkie , że ledwo je widać.. Trzeba wrąbać kilka, żeby zachować proporcję a to już nie jest to samo... Jak brałam rosliny z bazy to wybierałam coś , co mi pasowało pokrojem i kolorem a na nazwę , to nawet nie patrzałam....ale rzeczywiście myslałam o jakimś cyprysiku groszkowym....

Jakieś pojęcie jednak daje i zawsze lepiej jest coś zobaczyc niż w ciemno planowac.Pozdrówka.
Mala_Mi 21:39, 04 lis 2013

A mnie naszło na refleksje odnośnie mojego psa staruszka... do utylizacji go na pewno nie oddam.... nie wyobrażam sobie aby wylądował w Bacutilu na stosie z innymi odpadami z rzeźni... i jak ścierwo go machną do pieca... rozumiem sąsiada..aczkolwiek te ozdóbki są już przesadą... Ale jak pies nosi krawat i marynarę... to ..... i resztę też musi mieć po ludzku
Przeszperałam internet gdzie kremują zwłoki psów... i za ile. Jestem przygotowana
gierczusia 21:42, 04 lis 2013

baraga1904 napisał(a)
...widziałam że działałaś w gardenpuzzle... nie wiem co Ci doradzic bo lubię kolor w ogrodzie..trochę żółtego też....43 to malusio....???
...jak moja piesa umrze to też w moim ogrodzie ją pochowam...poprzedniego oddałam do kremacji...

Ja teź lubię kolor i obawiam się ,że przy moim metrażu jest to moje przekleństwo.. Boję się ,żeby po raz kolejny zbytnio nie nadziabać ... Po drugiej stronie dosadziłam kostrzewy do galauca globosa tworząc wiekszą plamę i to dało zarąbiście fajny efekt

A czytałaś , co napisała Gosia z Buczkowic ??... Ża podobno takowy proceder zabroniony przez sanepid.. (Tzn , pochówek piesy w ogrodzie ).... Ja tam nie mam na ten temat bladego pojęcia ale Gośka taki pisała..

. To tylko tak ,żebyś wiedziała...a piesa niech żyje 100 lat
gierczusia 21:43, 04 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Jakieś pojęcie jednak daje i zawsze lepiej jest coś zobaczyc niż w ciemno planowac.Pozdrówka.

Tak , to,prawda Bogdziu ...

Pozdrowionka rownież ślę
Agania 21:44, 04 lis 2013

Wpadam z moim wiązem, jak chciałaś niech zaczaruje, czy oczaruje Twojego, zawstydzi, mam nadzieję, że poskutkuje
Moje egzemplarz ma już na pewno 17 wiosen, rośnie w mojej glinie, ale bezpośrednio w bliskości oczka wodnego, więc wilgotność powietrza ma na tym stanowisku z pewnością odpowiednią, specjalnie o niego nie zabiegam, ale jeśli Twój jest rzadki, to poprzycinaj mu niektóre gałęzie w celu zagęszczania korony, no i szkodniki go lubią, trzeba robić opryski to tyle o nim Elu, życzę Ci, żeby Twój też wyglądał jak welon panny młodej
gierczusia 21:48, 04 lis 2013

asc napisał(a)
A mnie naszło na refleksje odnośnie mojego psa staruszka... do utylizacji go na pewno nie oddam.... nie wyobrażam sobie aby wylądował w Bacutilu na stosie z innymi odpadami z rzeźni... i jak ścierwo go machną do pieca... rozumiem sąsiada..aczkolwiek te ozdóbki są już przesadą... Ale jak pies nosi krawat i marynarę... to ..... i resztę też musi mieć po ludzku
Przeszperałam internet gdzie kremują zwłoki psów... i za ile. Jestem przygotowana

Aniu ....achhh.. Nie chciałam Ci przykrości sprawić....ja uwielbiam Twego Miśka , mimo,ze go nie znam..

I teź uważam ,że psiurki muszą mieć " po ludzku "... I niech 100 lat żyje
Agania 21:49, 04 lis 2013

Współczuję Ani, czeka przed trudną decyzją, ja pożegnałam mojego staruszka w domu, weta przywieźliśmy z ta ostatnią posługą, tak pomógł nam go pożegnać, ale nie było dla niego szansy na przeżycie, ciężko nam się rozstać z naszymi czworonogami
gierczusia 21:58, 04 lis 2013

Agania napisał(a)
Wpadam z moim wiązem, jak chciałaś niech zaczaruje, czy oczaruje Twojego, zawstydzi, mam nadzieję, że poskutkuje

Moje egzemplarz ma już na pewno 17 wiosen, rośnie w mojej glinie, ale bezpośrednio w bliskości oczka wodnego, więc wilgotność powietrza ma na tym stanowisku z pewnością odpowiednią, specjalnie o niego nie zabiegam, ale jeśli Twój jest rzadki, to poprzycinaj mu niektóre gałęzie w celu zagęszczania korony, no i szkodniki go lubią, trzeba robić opryski to tyle o nim Elu, życzę Ci, żeby Twój też wyglądał jak welon panny młodej

Agatko ... Gdybyś widziała teraz mojego banana ... Dobrze ,że mam uszy , bo inaczej bym się śmiała doookoła ... A już tłumaczę.... Ja też mam glinę ... Wiąz tez rośnie nad oczkiem ... Niedaleko lasu wiec wilgotność ma na bank odpowiednią ....

I niech mój wiąz cieszy się ostatnią spokojną nocą , bo tylko przez te ciemności sie egipskie nie bedem go zawstydzać już dziś ... Ale jutro z rana już mu nie daruję ....

A na pocieszenie siebie samej mogę sobie dodać ,że nie wiem , o co się czepiam biedaka , skoro rośnie u mnie dopiero jeden sezon...ale ja wymagająca jezdem

A gałęzie mu przytnę za Twoją radą .... I przy okazji poproszę ładnie byś mi napisała czym i kiedy mam tego mojego " dziada " pryskać

Buziaki raz jeszcze i dzieki ....

A tak ogólnie ..Twój ogród to dla mnie światełko w tunelu , które oznacza ,że kiedyś na mojej glinie tez będzie ładny , dojrzały ogród..... Noooo dobra , za 17 lat ..... Ale będzie
gierczusia 22:00, 04 lis 2013

Agania napisał(a)
Współczuję Ani, czeka przed trudną decyzją, ja pożegnałam mojego staruszka w domu, weta przywieźliśmy z ta ostatnią posługą, tak pomógł nam go pożegnać, ale nie było dla niego szansy na przeżycie, ciężko nam się rozstać z naszymi czworonogami

Z Ani psiurkiem wszystko okej ... Tylko u mnie przypadkiem wywiązała się dyskusja o chowaniu piesy we własnym ogrodzie....