Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Migawki z ogródka 19:44, 19 cze 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Darcey B.

A ten to jaki?
Migawki z ogródka 19:42, 19 cze 2022

Do góry
tulucy napisał(a)

Dla Juzi Roguuchi w towarzystwie Pirouette

CHyba za delikatne te kwiatki...
CHociaż nie powiem, że nie urocze
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:27, 19 cze 2022

Do góry
daredevil napisał(a)

Igloo w buszu.... tego jeszcze nie grali
Fajnie to wygląda

Tylko w głowę dałaś się udziabać czy jeszcze gdzieś?
moja działka 19:24, 19 cze 2022

Do góry
Witam wszystkich na forum. Mam na imię Ela. Jestem na rencie inwalidzkiej od dawna i jedyną rozrywką jest moja działka. Uprawiam na niej kwiaty krzewy owocowe jak i ozdobne. Niestety w niektórych pracach sama nie daje sobie rady ze względu na paraliż prawostronny.
To akurat piwonia drzewiasta żółta
Długo tak samo szukałam kwiatka goryczkę bezłodygową udało mi się ją kupić przez internet.
Zowoców jagody kamczackiej udało mi się zrobić sok bardzo dobrze nadający się do herbaty i do picia z wodą
W pogoni za wymarzonym ogrodem 19:11, 19 cze 2022

Do góry
Po prawej jest miejsce parkingowe, po lewej również. Trawnik jest nasz dlatego myślałam o jakimś przedogródku.

Ogród w Klein Kottorz 19:09, 19 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Róże dziękują

Danusiu, ależ piękności pokazujesz, wspaniałe róże.
Wilczy ogród 19:06, 19 cze 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Świecznika mnie od wczoraj męczyła
A połączenie maczugi z krwawnikiem muszę gdzieś u siebie wymyśleć. Ach te inspiracje spotkaniowe Wczoraj znalazłam też Twoje bordową Piano

Piękny bukiecik z przywrotnika
Ogród w Klein Kottorz 18:43, 19 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Zauroczyła mnie ta róża. Czy znasz jej imię?
Mam 3 Purple Rain, drażniły mnie na początku. Teraz poznałam ich zaletę-pachną Rosną w takim miejscu, że widać je z daleka jako plamę koloru. Na razie zostają
Piekne ujęcia ogrodu.
Pozdrawiam
Przedziwny Ogród 18:43, 19 cze 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Twój ogród to prawdziwe cudo! Można kompleksów się nabawić...
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - kaskadą

Dziękuję To lata nasadzeń, przesadzeń, wysiewów, przycinań i obcinań. Czasami z różnym skutkiem. Mogłam więcej w przeszłości wsadzić drzew ozdobnych. Teraz się przekonałam, że sporo różnych kwiatów, które rosły pod drzewami, ochroniło się przed gradem.

Glina i zielsko 18:26, 19 cze 2022

Do góry
Już to napisałam u Sabinki Helen
z ogrodu"Hortensjowo".
Tak sie cieszę że dziękować po stokroć to i tak za mało.
Wklejam więc tu :

Ładna dziś niedziela.
A ja miałam tez świetną sobotę. Odwiedziłam piękny i dorodny ogród Helen -Sabinki w jednym z uroczych wielkopolskich miasteczek.

Ogrod jest piękny. Ładnie skomponowane rabaty. Rosliny dorodne i tak zdrowe że zapiera dech. Bogactwo gatunków.
Róże, szałwie, trawy, hortensje, bodziszki itd.
Wiele z tych roślin pierwszy raz widzialam na żywo. Zupelnie inne wrazenia niż fotki czy filmiki w necie.

Bardzo dziękuje Sabinko.
Za gościnę, za radość z jaką opowiadasz o ogrodzie. I dziękuję serdecznie za roślinki którymi sie tak chętnie dzielisz.
Dzięki Tobie mój ogród i ja jestesmy bogatsi. O rośliny i sympatycznych znajomych.
Buziaki ❤❤❤

Hortensjowo 18:23, 19 cze 2022

Do góry
Ładna dziś niedziela. A ja miałam tez świetną sobotę. Odwiedzilam piękny i dorodny ogród Helen -Sabinki w jednym z uroczych wielkopolskich miasteczek.

Ogrod jest piękny. Ładnie skomponowane rabaty. Rosliny dorodne i tak zdrowe że zapiera dech. Bogactwo gatunków.
Róże, szałwie, trawy, hortensje, bodziszki itd.
Wiele z tych roślin pierwszy raz widzialam na żywo. Zupelnie inne wrazenia niż fotki czy filmiki w necie.

Bardzo dziękuje Sabinko.
Za gościnę, za radość z jaką opowiadasz o ogrodzie. I dziękuję serdecznie za roślinki którymi sie tak chętnie dzielisz.
Dzięki Tobie mój ogród i ja jestesmy bogatsi. O rośliny i sympatycznych znajomych.
Buziaki ❤❤❤
Witam Was ☺️ 18:21, 19 cze 2022

Do góry
Witam Wszystkich Mam na imię Ela i bardzo miło mi spotkać się z Wami. Jestem na rencie inwalidzkiej od dawien dawna. Moją rozrywką i przyjemnością jest uprawa działki.
Na działce mam kwiaty i krzewy owocowe oraz pomidory i paprykę. Teraz gdy jest lato to kwiat pięknie kwitną krzewy owocowe owocują np. jagoda kamczacka. tego kwiatka szukałam długo to goryczka bezłodygowa
Ogród w Klein Kottorz 18:15, 19 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Aktualności ogrodowe

Śliczny widok ogrodu. Widzę, że róże u Ciebie dają niezły pokaz. Jak wysoko tniesz Bukavu? U Ciebie jest całkiem zgrabny krzaczek a u mnie krzaczor. Piszesz, że rozczarowała Cię Purple Rain. Mnie też, już dawno się z nią rozstałam.
Ogród w Klein Kottorz 18:03, 19 cze 2022

Do góry
Róże dziękują

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:58, 19 cze 2022

Do góry
Front ogrodu od wiejskiej ulicy na razie niezagospodarowany - nie ma ogrodzenia - są wzdłuż Tawuły szare GREFSHEIM (ok 2 lata) i dwa bardzo wysokie świerki (obok siebie). Wschód.

Między świerkami a ogrodzeniem sąsiadów posadziłam głóg pośredni PAUL'S SCARLET
A jakie jeszcze drzewko można obok głogu? Może z bordo liściami?

Podwórkowa rehabilitacja 17:43, 19 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

No to dumamy nad tym samym.
Podziwiam cierpliwość i kondycję przy pogoni za fruczakiem. Ja już wymiękam. Podglądam go z oddali.
Wczoraj pojawił się pierwszy pączek na mojej Lovelly Fairy. Niespodziewanie, bo przewidywałam, że będzie później.
Siedzenie w worku w szklarni to duże poświęcenie, ale dla tak pięknych ujęć warto było.
Buziaki!

Fruczaka jestem w stanie uchwycić teleobiektywem. Telefonem tylko go nagrywam. Czyli moje róże okrywowe będą za dwa tygodnie. Nic nie poświęciłam, no chyba, że czas. Na worku z ziemią siedziałam i to całkiem wygodnie, podjadałam truskawki, poziomki i czekałam w ciszy na osę
Na innych pniaczkach są podobne zatyczki.
Możliwe, że założyła więcej gniazd.
Osobno męskie, osobno żeńskie np.

Buziaki również wysyłam

Osiedlowy ogródek 17:40, 19 cze 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)
U mnie taka sytuacja...wieje masakrycznie gorący wiatr, muszę kupić jakąś siatkę cieniująca bo dziś taka prowizorka...
Część pomidorów w donicach wyniosłam pod balkon do cienia.

Ale miałaś robotę w tym upale. Ja nawet dziś nie wychodziłam do ogrodu. Czekam na deszcz. U Ciebie też tak sucho?
Ogród do odnowy 17:27, 19 cze 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Gosia co to jest? Jakiś bodziszek? Z czym? Te małe kwiatuszki?
Ogród z uśmiechem 17:23, 19 cze 2022

Do góry
Ogród z uśmiechem 17:20, 19 cze 2022

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies