Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Anda 18:09, 25 lut 2023

Twoja Coccinella śliczna. Ja już niestety nie mam miejsca dla drzewek. Jedynie mniejsze krzewy mogę gdzieś powciskać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magara 00:43, 26 lut 2023

Dziewczyny - widok, który zapewne macie na myśli, uwielbiam. Ten widok przesądził o zakupie tej akurat działki. Ale teraz mam świadomość, że to co jeszcze jest polem i łąką nie będzie nim zawsze. Kiedy ten teren zostanie podzielony na działki, nie mam pojęcia, ale każdego dnia się zastanawiam czy nie byłoby już słuszne sadzenie brzóz wzdłuż płotu? Jeżeli na tej łące coś się zacznie dziać, biorąc pod uwagę spadek terenu mojej działki, mogę nie doczekać aż rosnące na dole brzozy tak urosną, że przesłonią mi widok jaki mam siedząc na tarasie, na kolejne zabudowania...
Eh, dylematy.
Z innych stron się kokonię aż furczy - tam już nie ma pola do życia nadzieją

Ewa - Coccinella dziękuje
Agatorek 23:40, 26 lut 2023

Brzozy ( przynajmniej u mnie) bardzo szybko rosną. Poradziliśmy podczas budowy, albo zaraz po (skleroza, nie pamietam ) brzozy przy wierzbach, zaraz za ogrodzeniem. Sadzone były jakieś metrowe patyki, po kilku latach (może sześciu) mają co najmniej 6 metrów i grube pnie. Ale rosną nad rowem, wody mają sporo.

Także, możesz sadzić .

Ale musisz wiedzieć, że mają dość kruche drewno, podatne są na wiatry. Jak urosną to pożądanej wysokości, najlepiej je przyciąć.
Magara 00:26, 27 lut 2023

Aga - brzozy znam, bo mam, ale właśnie nie wiem czy sadzić wzdłuż płotu czy nie Jak posadzę a na tej łące nic nie będą budować? To szkoda widoku A jak nie posadzę a będą budować? To będę wyklinać, że nie posadziłam
Magara 00:36, 27 lut 2023

Jakby to powiedzieć... Dziś w planach miałam zapisane sianie bobu

Dobrego poniedziałku Wam życzę, i wiosennych dni
antracyt 09:59, 27 lut 2023

Zamiast bobu wysiał Ci się wszędzie śnieg
Dla mnie to teraz obrazek prawie jak z księżyca.
Judith 10:16, 27 lut 2023

Piękny widok . Dylematy brzozowe rozumiem .
Basieksp 10:48, 27 lut 2023

Widok piękny i tu człowiek jest rozdarty, no bo widok cudowny, a chce się jednocześnie krzyczeć, że chcemy wiosny ja bym chciała podziwiać ten wysiany bób
anpi 12:10, 27 lut 2023

Magara napisał(a)

Co tu dużo mówić, zima zadrwiła z ciebie i powiedziała : "daj se bobu!"( u nas było takie powiedzenie)
Gruszka_na_w... 13:15, 27 lut 2023

Magara napisał(a)

A gdzie Ty ten bób chciałaś wysiewać? Zaczekaj do drugiej dekady marca i od razu wysiej go do gruntu. Wielkiej różnicy w terminie zbioru nie będzie. On szybko kiełkuje w gruncie.

A widok zaokienny cudny. Będzie co wspominać podczas letnich upałów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies