Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:38, 04 lip 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Dalsza część zdjęć

Czy mogę wiedzieć co to za róża? Szukam różowych róż, niezbyt wysokich , nie okrywowych tak żeby można było przed nimi posadzić lawendę ale żeby się na nią nie kładły. Ta by była idealna.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:33, 04 lip 2013

Do góry
Rabata pod wierzbą. Nie wiem jak się nazywają te na biało kwinące, podobne do rumianków byliny ale uwielbiam ich połączenie z bordową pęcherznicą.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:27, 04 lip 2013

Do góry
Z perspektywy wylegiwania się na tarasie

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:23, 04 lip 2013

Do góry
I jeszcze dodać kilka zdjęć dla uzupełnia tego co u mnie w ogródku na początku upalnego lipca
Rabata podtarasowa z szalejącymi różami i lawendami.

Jeżówki też już zbierają się do kwitnienia.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 04 lip 2013

Do góry
i relacja obrazkowa
przcięłam winogrona i usunęłam liście, aby kiście miały jak najwięcej słońca

po 3 latach są kwiaty jukki

lilie idą liliowo, te co przeżyły natarcie Dżagi

Gdzieś na końcu świata... 13:13, 04 lip 2013

Do góry
Zakwitł mój liliowiec ale na el desperado będę musiała poczekac do przyszłego roku.

Ogród w Holandii 13:12, 04 lip 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
wcale mnie nie dziwi, że ta róża to ulubienica AniDS ( z resztą pod jej wpływem ją zakupiłam) Jeden krzak, a kwiatów ma tyle, że można by obdzielić ze trzy inne. W Polsce znana jako Granny a tutaj jako Faun.

Sharifa Asma zasługuje na lepsze zdjęcie, ale troszkę już ciemnawo było. Zapach ma najpiękniejszy jaki można sobie wyobrazić

i wreszcie greckie wspomnienia na tle pnących Schneewitchen i Thats Jazz

a tak ogólnie to mogłabym tak siedzieć i się gapić i wierzyć mi się nie chce, że to wszystko tak rośnie i jest takie piękne
pozdrawiam powakacyjnie

i wcale się nie dziwię, że się tak wgapiasz, jest na co!!! ale ci to bujnęło! do tego warzywa!! kiedy to wszystko zrobiłaś!! jest idealnie, a ja nadal nie dałam trawnikowi nawozu

Tessa na Balos miała frajdę, ale jak słyszę ..upały dały popalić
fajnie, ze jesteś
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:09, 04 lip 2013

Do góry
mysza napisał(a)

Mam jedno małe wątpliwości do tego kiedy między tymi opryskami przycinać bukszpany - czy po oprysku czy przed, a może to nie ma znaczenia????
I jeszcze na opakowaniu MOSPILANU znalazłam informację, żeby stosować go raz w sezonie w innym wypadku przestaje być skuteczny.
Co na to prawdziwi ogrodnicy bo ja się trochę pogubiłam
Zakątek z fioletową ławeczką 12:52, 04 lip 2013

Do góry
Donia72 napisał(a)
Jałowce już miały sporo lat M nożycoręki dorwał się i takie coś wyszło Ptaszki mają radochę i skaczą po tych gołych konarach Najpierw się wykopią w poidełku, a potem hyc, na gałązkę
I widok troszkę z góry

Więc tak moje jałowce wyglądają...

Fajnie to wygląda, juz pisałam wczesniej że mąz to zdolna bestia... będzie super jak sie "chmurki" zagęszczą. Czy nie lepiej by wygladało gdybys dała żwirek na spód, te gołe konary kontrastowałyby świetnie....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:46, 04 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

horti Anabel daje czadu

lawenda i firletka i zaraz liatria

Piękne zestawienia!!! Oba!!! A Anabella - boska!!!
Buziak!
Walczę z ogrodem :) 12:44, 04 lip 2013

Do góry
polinko nie wiem, okaże się co mi jeszcze uschnie
Takiego kolegę mieliśmy wczoraj rano:

a takich wieczorem na sasiednim budynku sfotografowaliśmy:

A tutaj nasza powódź - po dwóch godzinach opadów (około godz 20). Do godziny 23 stan podniósł się czterokrotnie:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 04 lip 2013

Do góry
liliowiec od Bożenki, kwitnie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:39, 04 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Haniu, to nie bajzelek, to angielskie widoki, piękne i naturalne i to zagęszczenie roślin!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:39, 04 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, to jest ten zawijasek pionierski na Ogrodowisku, perfekcyjny, od lat.
Gratulacje dla Syna.

Dziękuję Ewciu
przez zawijas rafiłam na ogrodowisko bo szukałam informacji o cięciu bukszpanów

w maju 2011 wyglądał tak

to moja rabata eksperynentalna... ile am roślin było, ile wywędrowało... teraz widzę że tylko jeden conik, klon, inversa i ten na pniu są od począku. W miedzyczasie duuuuzo tam się działo

dzisiaj jest tak

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:30, 04 lip 2013

Do góry
Obfociłam rodzącą się w wielkich bólach i wątpliwościach rabatę bylinową Tzn. na razie bylinowa jest tylko z nazwy
Tak wygląda od frontu, tzn. z tarasu (na razie widać tylko naparstnice i tawułki, które wylatują; ostróżki jeszcze nie kwitną):

Ostróżki posadziłam w 3 grupach po 5szt., przed nimi przekwitnięte, jeszcze nie ścięte szałwie (też po 5szt.) i jeszcze zostaje mnóstwo miejsca:

Z boku wygląda to tak (chodzi mi o pokazanie ilości miejsca, bo generalnie widok nieciekawy ):

A teraz kto żyw - proszę o rady!!!
1. Mają być jeżówki na 100% czy po jednej szt. (w przyszłości kępie) czy więcej i czy pomiędzy grupami ostróżek??? Kolor tylko biały, czy pink też?
2. Tuż za żywopłocikiem zostaje pas na wiosenne cebulowe (tulipany, czosnki) czy 0,5m wystarczy?
3. Czy przed ostróżkami mogę dać jeden duży pas kocimiętki (uwielbiam ją! a kwitnie wcześniej niż ostróżki) ??? Czy zamiast niej np. róże (których się jednak bojam... )
4. Czy w pasie z tyłu pomiędzy miskantami mogę dać hortensje lime z werbeną, żeby coś kwitło późnym latem?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:28, 04 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
miłego dnia Irenko. Kordyliny masz pięknie wybarwione.

Bozenko wzajemnie
one są takie paskowane, w kilku odcieniach dałam w grunt, na zimę je wykopie

horti Anabel daje czadu

lawenda i firletka i zaraz liatria
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 04 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Firletka to moja mowa miłośśśćcć .. Najpierw się napatrzyłam w jurajskim a teraz u Ciebie jeszcze się dobiłam .... Jest pięknie ..
Poczytałam o kancikach ale nie wiem czy mnie wyobrażni brak ale nie wiem jak to ma być.. Możesz kiedyś to obfocić jak to cuś się wkopuje ... ???.. Plizzzzz

Gierczusiu, jak juz M. to będzie robić, będę focić teraz ile nie robię te kanciki, ciągle znikają, a tak tylko wąsy z trawy przystrzygę

firletkę mam, jak jakoś będzie mi dogodnie, to wyślę, bo jeszcze chyba ewie będę wysyłać
mam nadzieję, że mi plany się nie skrzyżują, na spotkanie u Alinki, bo jakoś idzie mi wspak

sterta w lesie już znika, mąż coś tworzy...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:21, 04 lip 2013

Do góry

Lawendę wygnałem do kącika donicowego

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:09, 04 lip 2013

Do góry
Pszczółko - no tak jakoś wyszło - u mnie ostatnio jakoś tak wszystko bez planu wychodzi....Wczoraj planowałem wgrać wszystkie zdjęcia i....zasnąłem, bo od piątej byłem na nogach.....Wgrywam dalej - teraz może nie zasnę

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:07, 04 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witam wszystkich o późnym poranku. Zaspałam dziś, ale dzień wstaje ślicznie, nie tak jak ja
Czy ktoś mówił, że u mnie porządek? Zobaczcie jaki bajzelek!

Teraz poranny spacer z psem i chyba do ogrodu. Miłego dnia!

Haniu ja też dziś zaspałam ale do czego mam sie spieszyc. Jest ciepło ,wakacje wiec lenistwo byc powinno do kompletu. Twój ,, bajzelek" swietny bo chwasty nie mają gdzie rosnac więc i pracy masz mniej. Miłego dnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies