Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 13:53, 28 wrz 2013

Moniika napisał(a)

Hej Bogusiu, ciekawa jestem czy Ci sie Montana utrzyma , mi dwa przemarzly , zrezygnowałem z dalszych prób . Zdecydowanie dokup do kolekcji Summer Snow - przebój późnego lata i wyjątkowo żywotny ,
Pozdrawiam M
Nie wiem...może przemarznie...ale popróbuję.Summer Snow nie mają w szkółkach,pytałam,w Renku też nie bylo.Wiosną chyba zamówię przez internet.Miło Cię widzieć.
bogumila 13:55, 28 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
Ale pięknie
Dziękuję
bogumila 14:27, 28 wrz 2013

Belamkanda i ....no właśnie ....nie wiem co...
bogumila 14:31, 28 wrz 2013

Wzeszły bardzo późno...nasionka werbeny.Co mam z nimi zrobić???
Nasion na następny rok chyba się nie doczekam {moje dopiero zaczynają porządnie kwitnąć} a nie chcę zmarnować tych malutkich roślinek.
Ewa4 15:33, 28 wrz 2013

Bogusiu pięknie na zacienionej wypielone ,super.Pozdrawiam
bogumila 15:57, 28 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
Bogusiu pięknie na zacienionej wypielone ,super.Pozdrawiam
...dziękuję ...trójsklepką
JoannA 18:53, 28 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Wzeszły bardzo późno...nasionka werbeny.Co mam z nimi zrobić???
Nasion na następny rok chyba się nie doczekam {moje dopiero zaczynają porządnie kwitnąć} a nie chcę zmarnować tych malutkich roślinek.

Bogusiu, szkoda byłoby zmarnować takie ładne roślinki. Spróbuj je gdzieś przezimować, garaż lub jakieś inne chłodne pomieszczenie jak posiadasz. Możesz spróbować je zadołować w zacisznym miejscu na działce, usyp wysokie kopczyki z kompostu, kory, przykryj włókniną. Teraz bym ich teraz nie rozsadzała bo w grupie łatwiej okryć, całe kępki wysadź z doniczek, a wiosną jak przezimują rozsadzisz.
Mam werbenę po raz pierwszy w ogrodzie i mało doświadczenia ale w ten sposób bym próbowała.
Wrzuciłam u siebie fotki werbeny z tych nasion co wysłałam, powinnam mieć nasiona bo kwitnie od lipca to wyślę.
PS. Ja swojej werbenie uszczykiwałam czubki żeby się ładnie rozkrzewiła.
bogumila 19:36, 28 wrz 2013

JoannA napisał(a)

Bogusiu, szkoda byłoby zmarnować takie ładne roślinki. Spróbuj je gdzieś przezimować, garaż lub jakieś inne chłodne pomieszczenie jak posiadasz. Możesz spróbować je zadołować w zacisznym miejscu na działce, usyp wysokie kopczyki z kompostu, kory, przykryj włókniną. Teraz bym ich teraz nie rozsadzała bo w grupie łatwiej okryć, całe kępki wysadź z doniczek, a wiosną jak przezimują rozsadzisz.
Mam werbenę po raz pierwszy w ogrodzie i mało doświadczenia ale w ten sposób bym próbowała.
Wrzuciłam u siebie fotki werbeny z tych nasion co wysłałam, powinnam mieć nasiona bo kwitnie od lipca to wyślę.
PS. Ja swojej werbenie uszczykiwałam czubki żeby się ładnie rozkrzewiła.
Postaram się podzielić i zrobić na dwa sposoby,też uszczykiwałam końcówki,ale moje późno zaczęły kwitnąć i nie wiem,czy nasionka się zawiążą.Pozdrawiam i idę do Ciebie.
jotka 19:45, 28 wrz 2013

Niesamowity ten niebieski rozchodnik. Pierwszy raz takiego widze - sztucznie barwiony, czy taki już jest?

A co do żeniszków to zgadzam się z Basia - mogłyby być bylinami
Sieję je co roku, bo bardzo je lubię
pozdrawiam
bogumila 19:52, 28 wrz 2013

jotka napisał(a)
Niesamowity ten niebieski rozchodnik. Pierwszy raz takiego widze - sztucznie barwiony, czy taki już jest?

A co do żeniszków to zgadzam się z Basia - mogłyby być bylinami
Sieję je co roku, bo bardzo je lubię
pozdrawiam
Rozchodnik niebarwiony...żeniszki bardzo polubiłam i będę już corocznie je wysiewać.Pozdrawiam.