Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Anglia czerwiec 2013 14:07, 13 sie 2013

Do góry
Madziu i Kondziu, dzięki, że oglądacie:
najlepsze będzie na końcu....no dla mnie przynajmniej nr 1

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 13 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

tak i ja bym się pokąpała, bo wiesz, głębiej nie potrafię
i dzięki
System automatycznego nawadniania 13:36, 13 sie 2013

Do góry
Cześć Wszystkim,
Dostałem pewną propozycję systemu nawadniania do mojego ogrodu. Proszę Was o opinię.

Fioletowe linie to: 3x Zraszacz Hunter SRM 4" oraz 1x Zraszacz turbinowy IRRITROL 430R
Pomarańczowe linie to: 4x Zraszacz statyczny IRRITROL I-PRO Pop-Up 4"

Czy wg Was takie rozplanowanie zraszaczy z podzieleniem na dwie sekcje będzie odpowiednie?

Pozdrawiam.
Piotrek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:34, 13 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
chyba nikt nie zauważył mojej nowiuteńkiej rabaty wzdłuż placu zabaw

rewelacja! no goście dostali taką dawkę wrażeń, że się nie dziwię!
a co to za trawy, rozplenice?
Verbena bonariensis - werbena patagońska 13:31, 13 sie 2013

Do góry
moja werbena z nasion od Danusi, późno posiałam, bo w czerwcu, końcem chyba i o dziwo wzeszło wszystko, kęp dużych kilka!
mus uaktualnić foto, bo teraz wielkie do nieba
Moje poletko 12:55, 13 sie 2013

Do góry
Odpowiem hurtowo dziewczynki

Teresko ,Kasiu, Wiuniu, Grazynko, Bogusiu, Danusiu
dzięki za odwiedzinki.

U mnie zajoba można dostać, ale idzie jakoś do przodu

Upał trochę odpuścił. Jest czym oddychać.

Pozagladam wolnej chwili do Waszych ogrodów,

Ciasto drożdżowe Jotki 12:39, 13 sie 2013

Do góry
Poleciałam do spiżarni, wszystko mam oprócz drożdży, więc dziś nie wypróbuję ( dopiero jutro jadę do miasta, więc zakupię ).
Drylowanych wiśni tez już nie mam, spróbuję z borówkami.
Alle mi ślinka cieknie
Ogród cioci 12:35, 13 sie 2013

Do góry
Witam serdecznie ogrodomaniaków. Ogród cioci, a właściwie ,,ciociogród" to zlepek słów, wymyślony przez dziewczynki które prawie co dzień mnie odwiedzają. Razem sadzimy kwiatki, moczymy nogi w sadzawce i karmimy rybki.Kiedyś któraś utworzyła sobie taki skrót i zostało. Zapraszam do,,ciociogrodu" Gocha.

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/435820/original.JPG[/img] [img
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:07, 13 sie 2013

Do góry
Ja również Kindziu i Anitko Irenka prosiła o większy plan ogródka, zrobiłam coś z balkonu, bo od rana pada Irenko idź tą wąską ścieżką z cegły
na poprzecznej stronie między kwiatami są jeszcze wąziutkie ścieżki i to cały warmiński "pryszcz"
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:06, 13 sie 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Krysiu, pieknie Ci wszystko rosnie, to i chwasty w jeden dzien wybujaja W koncu to tez rosliny, choc niepozadane Red Baron bardzo ladnie sie u Ciebie rozrasta

Kasiu, sama wiesz, że chwasty rosną jednak najlepiej

A Imperata to jednak trawka z tych wolniej rosnących. Posadziłam ją w tym samym czasie, co trzcinniki, carexy i miłkę - te są naprawdę sporo jak widać, a Red Baron ledwo podrósł. Chyba mu piachu dosypię.

Tak wyglądała Imperata pod koniec maja

Po prawie trzech miesiącach wielkiej różnicy nie ma To jest zdjęcie z 12 sierpnia.

Przedwiośnie ogrodu..:) 12:05, 13 sie 2013

Do góry
Mi się już bardzo podoba!

Przepraszam, nie chcę się wymądrzać, bo nie mam ani doświadczenia ani jakiś szczególnych talentów w tej dziedzinie, ale tak sobie pomyślałam, że może dosadzić jeszcze za 2-3 niższe trzmieliny, żeby troszke przełamać kompozycję, ale nie wiem czy podobałoby Ci się takie niesymetryczne zestawienie

a na wprost, przed hortensjami, może jakieś kule?

Kolorowe Rabaty Martek 12:00, 13 sie 2013

Do góry
Jeszcze nie Marto chciałam dzisiaj iść do ogrodu ale od rana pada zrobiłam kawkę na przerywnik i oglądam wątki
Ogród do kwadratu 11:57, 13 sie 2013

Do góry
Ala - więc speszyl for ju... i BoćKasi :

Słoneczniki sąsiada zaglądają wesoło

Miejska ogrodniczka :) 11:44, 13 sie 2013

Do góry
Witaj, miło mi, ze do mnie trafiłaś. Mój wątek traktuje trochę po macoszemu, z braku czasu. Zupełnie nie wiem, jak inni dają radę tak często pisać i wrzucac fotki, i jeszcze robic rundki po zaprzyjaźnionych wątkach
Ciagle obiecuje poprawę, jednak zwyczajnie się nie wyrabiam... Dzisiaj cyknę parę fotek, to być może zaspokoję twoją ciekawość Co do magnolii, to nie obiecuję, musiałabym zobaczyć na żywo, ale mozemy spróbować. A dlaczego w ogóle chcesz ją ciachać?

Na razie jedno świeże zdjęcie. Wczorajsze plony: cukinia, ogóreczki (mam chyba z 5 odmian, więc ciężko powiedzieć, które są jakie ) i pomidorki malinowe (troche popękały).

Były jeszcze poziomki i kilka strączków groszku, jednak pożarłam je na miejscu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:37, 13 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
i tak trzymaj Kasiu jeszcze wszyscy się zachwycą i zadziwią jaki piękny ogród stworzysz
pada, zrobiło się smutno, trzeba te chmury rozpędzić, jest jeszcze na polach zboże do zebrania...

Dziękuję Aniu za pięknego słonecznika z bąkiem
mam nadzieję, że się kiedyś będą zachwycać, bo z 2 dni temu teściowa wyszła na fajkę na ganek i jechali jacyś ludzie i mówią: jaki tu "piękny" ogród, ale chociaż w domu się nie pali! troszkę mi się przykro zrobiło, bo też bym chciała mieć już więcej zrobione, no ale mamy tylko 4 łapki!
dlatego JA IM JESZCZE POKAŻE
Wymarzony ogród 11:26, 13 sie 2013

Do góry
Przez przypadek znalazłam zdjęcie zrobione przez córcię wiosną - już wiem dlaczego frezje w donicy nie miły szans przeżycia! Zastanawiałam się czemu się tak kładą!

Czyli Maniek w akcji.
Ogródeczek na skarpie 11:25, 13 sie 2013

Do góry
lawena napisał(a)

moje bazgroły co myślicie co można wsadzić pomiędzy bukszpany?? może zurawki?
pierwszy raz w tym roku posadziłam te kwiaty i kocham je bardzo mi się podobają, ale nie wiem jak się zwą [img
Zastanawiam się jak obsadzić tą rabate, żeby współgrała z tą która jest wzdłuż płotu?
pomóżcie ogrodowi eksperci!!!

co to za roślinka na końcu w jasnym koszu na schodach i czy przetrzymuje zimę czy zabierane do środka
Wymarzony ogród 11:24, 13 sie 2013

Do góry
Wszystko wymaga jeszcze ogromnej pracy, nie mniej jednak cieszy każda nowa roślinka, która uzupełnia rabatki! Malutkie oczko dopiero będzie rozpracowywane. Na razie wygląda tak:
Anglia sierpień 2013 11:24, 13 sie 2013

Do góry

oj ciekawa jestem jakby tu się zmieścił Waligóra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies