Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na trzy lata 00:41, 17 lip 2013

Do góry
Rabata po prawej stronie kawałkami wygląda tak:

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:41, 17 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Ale piekne i niespotykane kwiaty pokazujesz. Miecznica bardzo ciekawa, a ten dziwaczek to myslalam, ze jakas egzotyczna jezowka Sciskam mocno

Dzięki, że wpadasz Boćku. A u mnie zadomowiły się takie ptaszyska

Ogródek na trzy lata 00:34, 17 lip 2013

Do góry
Serduszka już żółknie i bardzo dobrze bo wybiera się w podróż i łatwiej będzie ją przewieźć.

Osoba siedząca na ławeczce ma taki mniej wiecej widok przed sobą:

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:34, 17 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Znów same rarytasy.Piękne i miecznica i żeleźniak i wszystkie liliowce i Graham Thomas. Pozdrówka zostawiam.

Miło, że zaglądasz Bożenko. Dla Ciebie różyczka

Ogródek na trzy lata 00:29, 17 lip 2013

Do góry
Dalej mamy schodki, z lekka zarośnięte.

Kolejny kawałek jest nieciekawy. To najbrzydsza część. Kwiaty żurawki krwistej bardzo zgrzytają na tle murku i w zestawieniu z ciemną żurawką. Brak wysokiego akcentu a między hortensjami rośnie w tym roku to co samo się wysiało.

Ogródek na trzy lata 00:25, 17 lip 2013

Do góry
No właśnie. Zdjęcia są wczorajsze, robione pod wieczór, więc światło było już nie najlepsze i zdjęcia sa dość szare i nie ostre, ale widać co gdzie rosnie. Szczątki trawnika zostały właśnie skoszone, pewnie po raz ostatni, i należało to wykorzystać. Zrobię jeszcze zdjęcia liliowcom gdy rozkwitną na dobre, może hortensje jeszcze zdążą? Ale żywot ogródka w zasadzie się zakończył, w przyszłym tygodniu wykopiemy te rośliny, które zabieramy.

Ostatnio mamy upały i rośliny powoli zaczynają to odczuwać. Zwłaszcza niby-trawnik. Zaczynając od lewej strony (lewej, gdy wyjdzie się z salonu i stanie na tarasie) mamy teraz tak:

Jak widać trawnik żółknie. Nic dziwnego. Nie padało już chyba dwa tygodnie i jest gorąco.

O....! 00:23, 17 lip 2013

Do góry
Debra, tak było ale trochę wcześniej...teraz kwitnie tylko powojnik, róże przekwitły, wiciokrzew też, ostróżki wycięłam....
taki jest dzisiejszy widok na murek spomiędzy betonów obrośnietych winobluszczem, widać częściowo moją metasekwoję... ale przy murku już rosną werbeny patagońskie od Ani tre i będą niedługo kwitły

i na dobranoc ...widoczek z kotką
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:12, 17 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ev jak zajrzysz jutro to może więcej floksów u mnie znajdziesz te babcine kwiaty mają u mnie szczególne znaczenie towarzyszyły mi od dziecka

zajrzę Aniu
Masz astiblę białą... kupiłam ostatnio, ale mi się nie przyjęła. Pióropusze uschły.. wkopałam do ziemi, może odbije na wiosnę... pięknie wyglądają takie delikatne piórka
O....! 00:04, 17 lip 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Dziewczyny, witam miło
Jolusia, zostań, zapraszam...

mur, w tym roku trochę obrośnięty,,,

No to jest murek! I jak przepięknie obrośnięty!
O....! 23:58, 16 lip 2013

Do góry
marzena napisał(a)

Marzenko cudowne widoki pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:57, 16 lip 2013

Do góry
na tle tego dachu chce wsadzić grujecznik,, będzie dobrze?
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 23:56, 16 lip 2013

Do góry
witaj FrancoPolo bardzo ładne oczko wodne chciałabym u siebie też stworzyć może nie oczko wodne ale jakieś źródełko chętnie poradzę się was i przede wszystkim szefowej forum którą bardzo serdecznie pozdrawiam.

Zapraszam was też do obejrzenia mojego ogrodu który mieści się w Tarczynie "Jeden ogród - dwie osobowości" liczę na podzielenie się waszymi spostrzeżeniami.

to dopiero początek tworzenia mojego ogródka bo do mojej wizji ogrodu którą bym chciała osiągnąć jeszcze daleko ale małymi krokami ważne żeby do przodu.

to nie są najnowsze zdjęcia chociaż niedawno robione ale niektóre krzewy mi się bardzo rozrosły i jak będę miała chwilę to wrzucę obecny stan.

Pozdrawiam
O....! 23:54, 16 lip 2013

Do góry
Ola, miła jesteś bardzo, a jednak, sama wiesz, że można fotkę wykadrować itp albo nie umieścić, jak się nie podoba itd ...dzięki i pozdrawiam
GorAna- dzięki i też pozdrawiam
Alinak - oj, ma dobre oko moja sister Alinak zapraszam

symbioza...

i zabłąkany motylek rusałka pawik
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:53, 16 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Na ławce dość tłoczno, więc przeszłam się po ogrodzie Znalazłam kwiaty, które lubię.. bo kojarzą mi się z moją babcią... floksy i krwawniki.. floksy właśnie kupiłam. Na krwawniki przyjdzie pora
Pięknie i klimatycznie u Ciebie Aniu......
Ev jak zajrzysz jutro to może więcej floksów u mnie znajdziesz te babcine kwiaty mają u mnie szczególne znaczenie towarzyszyły mi od dziecka

Kolorowy ogród na piasku 23:48, 16 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)

Magdo i ja się cieszę, że wśród tylu wątków trafiłaś do mnie . Ja też uwielbiam spacerować wśród róż o poranku z filiżanką kawy w ręku i schylać nad nimi nos dla jeszcze większej przyjemności.

Ta rozsiewa z daleka zapachy - Comte de Chambord zwana też Madame Boll, moja wymarzona

Nie wiem czy już u Ciebie byłam, jest pięknie!!!
A ta róża jest na mojej liście jesiennych zakupów! Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:47, 16 lip 2013

Do góry
olga_szopa napisał(a)
Liliowce obłędne piękne kolory mają, a chwastów i tak nie widać w powodzi tych cudnych kwiatów. Miłego urlopowania
starałam się tak robić fotki żeby nie było ich widać

Moje zmagania ogrodowe 23:44, 16 lip 2013

Do góry
Welka napisał(a)

jest urzekająca
to ogrodowa? jeśli tak, to u mnie by nie przetrwała a szkoda
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:43, 16 lip 2013

Do góry
Oczywiście obserwacja nowych żurawek to podstawa.

Już myślałem, że jeszcze kilka drobnostek i nie będę specjalnie nic zmieniał na rabatach.
Teraz zdałem sobie sprawe, że panuje u mnie delikatnie mówiąc chaos i trzeba go troszke ogarnąć.

Bardzo spodobały mi się proste krawędzie rabat i ntensywnie myśle nad tym czy zmieniać moje fale na linie proste z załamaniami ?? Nie wiem czy będę miał jednak siły tak poprostu zniszczyć prace, która kiedyś zajęła mi całe wakacje.

Jutro przedstawie jak powstawały moje rabaty bo znalazłem zdjęcia.
Tak na początek: miejsce gdzie znajduje się żurawkowa fala 3 lata temu

Niestety tutaj trawnik wygląda jeszcze znośnie o ile można to tak nazwać. Obecnie w miejscu braków w trawniku są ogromne koleiny od samochodów i do momentu zrobienia kazalizacji i później podjazdu nie znikną
Ogród Dominiki 23:42, 16 lip 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Kochane i Kochani, kilka aktualnych fotek ogarniętej części ogrodu:

Ale fajnie wygląda ta żółta plamka pod RH Małe, a widoczne bardzo
Domi doczytałam, ze masz gaurę. Kupiłam ostatnio i nie wiem jak bardzo się rozrasta i jak wysoka rośnie. jakie masz z nią doświadczenia?..
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:42, 16 lip 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, nastrojowo u ciebie. Pozdrawiam.
Jolu miło mi cię gościć zapraszam na pogaduchy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies