Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 13:41, 08 lip 2013

Do góry
Co się dzieje z bukiem? Pryskałem Topsinem i nic nie dało, jest nawet gorzej. Chyba tak nie przebarwiają się normalnie liście? Może brakuje mu czegoś?

Mój ogród - co dalej? 13:40, 08 lip 2013

Do góry
A niżej zdjęcia lipcowego ogrodu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:36, 08 lip 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Irenko, mam tak samo i też wiem, że tak nie wolno najważniejsze, że już jet dobrze
a ogród zachwyca, widać, że całe serducho w niego wkladacie

jest lepiej, i to najważniejsze
myślę, ze sporo jest takich osób
wkładamy serce i ręce, a nogi czasami też dzięki
inspiracja z Anglii, ogród australijski z trawami w roli głównej
Mój ogród - co dalej? 13:32, 08 lip 2013

Do góry
Chcesz i masz

Ogród w Holandii 13:27, 08 lip 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Debra, Irenka - coś tam porobiłam, ale ciągle nie mogę uchwycić urody tych kwiatów. Mogę spokojnie zwalac na słaby aparat bo faktycznie nie jest najlepszy, ale jak wiadomo kiepskiej baletnicy i tak dalej. A zatem to, co udało mi się uchwycić

najpierw specjalnie dla Irenki trochę japońszczyzny,a na pierwszym planie trawki od Irenki - pięknie urosły i świetnie się komponują. Dzięki Irenka!

tu fragment wysepki z trzema kamieniami ii rozrastającym sie karmnikiem. jeszcze trzeba załatać kawałek bambusowego płotka

i wyszło super, czuć japoński klimat
trawka rzeczywiście pasuje, a klon urodę eksponuje na tle bambusów
chyba musisz dla mnie nasiać tę alba firletkę, gdzieś mi przepadła
Rododendronowy ogród II. 13:23, 08 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A tu zaloty. Samiec pokazuje materiał na gniazdo

coraz mniej nadziei

i kapitulacja, nic z tego nie bedzie..

rewelacyjnie opowiedziana historia
różą się zachwycam, masz tych okazów,m inaczej nie można rzec
wczoraj tez stwierdziłam, że wyjątkowa pogoda, taki długi niedzielny dzień, ciepły, nie za gorący iście ogrodowy
co do lawendy, to stare sadzonki, nazw nie znam, nawet nie wiem czy wąskolistna czy szeroka, ciągle sie wysiewa, są nowe sadzonki, mus je wykopac, bo matki zabierają im światło
miałam pokazac reację z poczynań, aby nie budować napięcia, to zapomniałam kabelek i lipa!
ale w zarysie ogólnym, cięte wysoko sosny i śiwerki na na cały mur idzie szpaler rh, na podwyższeniu, cała zima zieleń na murze, a potem kwiecie, mnie więcej...no i imitacja domku na murze, coś wypatrzył w Wojsławicach, na to jakieś mini domki itd
dziś cudnie, pewnie siedzisz w ogrodzie, a ja w pracy i usycham z żalu
korzystaj i za mnie
Ogród w skali mikro :) 12:56, 08 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Nooo i chyba nadejszła wiekopomna chwila by się zabrać za sobotnii pisarzowickie zakupy

Noo więc ... Moje żurawki 5 w cenie 4 sztuk

Mają destynację na uzupełnienie kulek

Akceptację przesyłam
a z tym tłem dla rodka to pojechaśśśŚ
Ogród u stóp klasztoru 12:55, 08 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

TO są maki???? Cudne!!!! Co to za odmiana Alinko? I ten kolor...mmmmm

Alinko jakie cudne masz maki ,brakuje im jeszcze chabrów i widok nieziemski .Chodzę po polach dla ich widoku tak lubię połączenie maków z chabrami .Jeszcze troszke i ujrzę na własne oczy twój piekny ogród Doczekać się nie mogę Pokrzepiłas moje stare obolałe kosci swoimi słowami Przyznaję że ogród stworzony własnorecznie w pocie czoła jest jak wyczekane dziecko , ubóstwiany, kochany kazdy kawałeczek ponad wszystko ..Gdzie mi tam do ogrodu jednak kiedy ginie piasek, kamienie i zaczyna wyłaniać sie piękna trawa i troszke roslin duma mnie rozpiera i radośc ogromna .Mogłabym gapić się bez konca na to czego dokonały moje dłonie .Nasze uczucia to nagroda za wysiłek ,czasami tak wielki ze same nie wierzymy na co sie porywamy .Kiedy zaczynam cos robic wciaz mam obraz tego do czego zmierzam i tu jest chyba ta siła napędowa a potam ?,,no własnie duma i radośc ..Dobrego dnia Alinko ci zyczę
Marzy mi się Siedlisko.... 12:54, 08 lip 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Joaska, super, czekam na zdjęcia

Ogród w budowie - nieustającej 12:44, 08 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Przetaczniki dodają rabatom swobody i "łąkowości".

Żegnamy się z ostróżkami

obejrzałam wszystkie widoczki, poczułam się jak na naszej angielskiej wyprawie, tworzysz dzieło sztuki w swoim ogrodzie pozdrawiam Was oboje i mam nadzieję, że twoja noga już ok, niby tylko mrówka!
Jurajski Ogród 12:41, 08 lip 2013

Do góry
Ja też chcę jeszcze
Lilie - Lilium 12:39, 08 lip 2013

Do góry
Aniu dziękuję
te doniczki były w ogrodzie wsadzone tylko może w za dużym cieniu, ale je wykopałam i dam w inne miejsce

za to lilie botaniczne Henryego zakwitają

też się cieszę bo odrobinę pzypominają martagony
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:28, 08 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Musisz mieć mniejszą horti bo i ogródek masz mniejszy... trza proporcjonalnie, by nie zgubić proporcji... a Ty estetka jesteś, wiec dbasz o takie szczegóły

Dla Ciebie alejka Konstancji z klonami Nie patrzeć na bałagan....wycinałam dziś jeżyny z jodeł.... przynajmniej w tym miejscu bo mi rodony zaatakowały i języczkę i horti.... małpy jedne.. jak słyszę jeżyna to dostaje białej gorączki, tego randap ani nic nie potrafi zniszczyć..... jak zaraza... pnie się na kilkanaście metrów , kłuje zaczepia sie.. porażka.. Jedyna pozytywna rzecz, że lubią ją żabki rzekotki i ma smaczne owoce.... ale najchętniej wysłałbym ją w kosmos.

Widzisz jak fajnie jak nie ma na końcu kompostownika i warzywniaka Jest lux.nawet bez rabat

moja ukochana aleja
a liliowce i jeżówki podziwiam, kwitną bosko
może nie przenos jeżówek, tylko kolor inny dla kontrastu pasujący wciśnij?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 08 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Muszę sie poskarżyć i poszukać pocieszenia... dopadłam do nowej zabawki.. w końcu jest niedziela i należy sie jakaś przyjemność i relaks..no nie????
Zabawkę kupiłam po konsultacji z Olą, naszą nowa koleżanką ogrodowiskową, mistrzynią nożyczek.. trochę mnie podszkoliła i udzieliła wskazówek..... dumna z mojego kulkowania, pierś prawie wyskoczyła... wołam M i pokazuję..a on... praktyczny chłop popatrzył pomyślał i rzekł:
- jak sie bardziej postaram to wytnę jajko niespodziankę..
- musi zdradzić patent swojej fryzjerce, to będzie go strzygła 10 razy szybciej
- po co wogle tnę, jak i tak te kulki zarośnięte?

Tak było.... (jedna ucięłam nożyczkami malutkimi..... tak jak i bonzaje dla ubogich..a tym rach ciach, tra la , la, muszę kupić porządne nożyce u Danusi jak będzie mieć... bo jak Gardena tak ciacha, to te wypasione będą same śmigać ) )

A tak po cięciu .... każda kulka inna, ale i każdy bukszpan inny , powoli wyprowadzę na równo Jak na drugie przycięcie bukszpanów (przednie , pierwsze rok temu) to nawet kulki przypomina

8 kulek cięłam ok 15 minut Ze sprzątaniem....

szybka jesteś i zdolna, mnie o wiele więcej schodzi, jakoś nadal brak mi pewności, bo jaja mi wychodzą! świetnie mimo woli wyszło,!
Kondziowy Ogród :) 12:19, 08 lip 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Rewelacyjnie to wygląda
dzieki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:59, 08 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ufff. czytam że z nogą już dobrze...... oj ja też bym Cię tak na kolano i pasem zbiła... tyle czekać.. odpowiedzialna kobieta, matka i babcia ...a taka niepoważna .... wiem, wiem, przyganiał kocioł-garnkowi...ale ja bym już dano była u lekarza ..
Waligóra pięknie tworzy ci Twoje krajobrazy...a kfiotki cudniaste....
A ta ostatnia trawka to hakone????? Też taka mam i taka jest do kupienia u mnie ..to wiadomość do Izy... i chyba w dobrej cenie i w dobrym rozmiarze..

właśnie, przyganiał, a ty podobne podejście do mnie masz!!!
hakone, stwierdzam, że jest w gronie ulubionych, wszystkim polecam
to było inspiracją
wczoraj ciął wysoko sosny i świerki, gałęzie poszły do zmielenia i na rabaty wzdłuż całego muru, gdzie będą posadzone rh, czyli zamiast białego muru zieleń i kwiaty, a górą już wielkie drzewa
teraz zakup ziemi nas czeka i rh, mam wybrane odmiany, ale nie wiem gdzie kupić, od Ciepłuchy daleko, coś na miejscu poszukam, bo mnóstwo tego trzeba

a to z Anglii
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 08 lip 2013

Do góry
W szybkim tempie ugór zamienił się w piękny ogród, wszystko piękne, oczu oderwać nie można . A ten tarasik.. Ach .
Ogród w skali mikro :) 11:53, 08 lip 2013

Do góry
A klonik

Ma stworzyć tło dla rodków

Nooo i co Wy na to ??... Akceptacja jest ??
Ogród w skali mikro :) 11:50, 08 lip 2013

Do góry
Nooo i chyba nadejszła wiekopomna chwila by się zabrać za sobotnii pisarzowickie zakupy

Noo więc ... Moje żurawki 5 w cenie 4 sztuk

Mają destynację na uzupełnienie kulek

Ranczo Edy 11:43, 08 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
doczekałam się w pogodny poniedziałek otwarcie lili kurcze jeden pręcik już cos zjadło ,no trudno i tak jest piękna pozdrawiam i życzę miłego i spokojnego dnia

Śliczne lilijki, a te w awatarku jeszcze bardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies