Bardzo dziękuje za tyle miłych słów. Z żurawami jakoś sobie radze, a chimeryczne niech, aby rosną w jednym egzemplarzu bo nawet to czasem im nie wychodzi Rojniczki w tym roku całkowicie zaniedbane, mam wysadzone z 200 na tyłach podwórka to tak zarosły chwastami, że nawet ich nie widać, ale te na skalniaku jakoś się trzymają. Teraz się ciesze, że wiosną nie zamówiłem 20 nowych bo zniszczyłyby się w doniczkach... Kilka pierwszych nasionek z liliowców zebrane, teraz trzeba się kształcić z kolejną czynnością przy nich
Za pięknego liliowca dziękuje
No zobacz faktycznie u Ciebie ogród dużo mniejszy, czyli kamera moglaby się rozpędzić
Co do cebul to upchane są u mnie na większości rabat , ale obejrzałam foty wiosenne i widzę że jeszcze się trochę dobrodziejstwa zmieści. 1,5tyś niby robi wrażenie, ale tego tak bardzo nie widać np tutaj jest ok 150 tulipanów
Obramowanie tworzą byliny - sama mozesz dobrac, ale na jesień szczegulnie polecam dosadzenie tam wrzosów, astów, rozchdników, cyni, trawek, budleji miniatury - tej zwłaszcza !
Poza tym moga być funkie, tawułki, gloterie, barwinki, trzmieliny itp.
Co do drzewa przy domu to polecaM: Robinie Twistee Baby, Klon japoński Aconitifolium, Wisnie Kiku -shidare-zakura, Złotokap Vaterera Vossii.
Brzoskwinie na złamanej gałęzi jeszcze wiszą i rosną Sporo owoców drzewo zrzuca samo, pewnie nie daje rady. Na szczęście opadają te najmniejsze.Ale te co wiszą jeszcze troszkę potrzebują czasu.
W sobote idziemy na imieniny, to może już da się zerwać, żeby rozdać znajomym
Faktycznie, dzisiaj wyszło słonko Tylko tyle, że dość chłodno, ale to przecież prawie połowa września. Wczoraj zamknęliśmy tunel, zostawiając tylko okienka. Jest jeszcze trochę pomidorów - niech rosną.
Wczoraj w czasie deszczu nie czułam ich zapachu, ale dzisiaj wygrzane na słonku pewnie pachną
Jasne Grazynko, to super pomysł stworzyć taka grupe i myślę że będzie na to czas zimowa pora bo teraz jak sama widzisz tragedia z czasem. U nas w domu grypa - przedszkole robi swoje i przenosi na nas wszystkich tak więc jestem na zwolnieniu przez tydzien izdycham
Ale jest i dobra srona, zaczynam cos tam szkicowac wiec wklejam pierwsze projekty (nie wiem na ile sie rozczytasz bo ja nie mam zadnych programów do projektów
W sumie oba podobne choć jeden w ciepłych odcieniach a drugi w zimnych (do elewacji chyba bardziej pasuje w ciepłych ale myślę że obydwa sie wkomponuja)
Chodzi o to miejsce
gdzie zakupujecie takie ciurkadełka jak ta kula, ściana wodna albo to z ogrodu z lustrami czy one są na zamówienie czy jest jakiś punkt (sprzedawca) gdzie takie cuda są?