Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

leon60 11:01, 21 sie 2013

Aniu pada wreszcie !
Mala_Mi 11:31, 21 sie 2013

W przerwie śniadaniowej pooglądałam sobie relację z wycieczki do Anglii...... bardzo mi sie relacja i fotki podobały... no może niektóre komentarze mniej... ale warto tam zajrzeć po porcję dobrych zdjęć, super skomponowanych ogrodów. i pooddychać wesołą atmosferą uczestników... Najbardziej zazdroszczę tej atmosfery

Kindzia - gdzieś coś takeigo widziałam, ale zagubiło sie w zakamarkach mózgu....

Michalina - dziękuje za dobre chęci Z tego co pisze Ola ...deszcz idzie w moja stronę i jest już ok. 40 km ode mnie... tylko wiatr mam północny,, a pasowałby zachodni ....

Agnieszko - dylemat ładny ogród a kosztuje, czy brzydki ogród i taniej... wyboru nie mam....... przynajmniej ja nie mam wyboru.. gospodaruje wodą oszczędnie...ale nie pozwolę by mi świadomie coś padło w ogrodzie... nasadzenia też mnie kosztowały... zaoszczędzę na czymś innym

Celina - człek jak żaba z dowcipu i się nie rozdwoi....... zresztą życie to pasmo ciągłych wyborów..... gorzej jak sie staje bez wyboru Wiec cieszmy się, że możemy wybierać czy remont mieszkania czy pielęgnacja ogrodu

Ola - u mnie nie pada....... tylko czarne chmury sobie leniwie płyną..... to wszytko po to by mi żal nie było, ze wczoraj podlewałam
Mala_Mi 12:26, 21 sie 2013

Ha..... pada deszcz.. jakaś anomalia klimatyczna ..... Kfiotki i trawki sie cieszą

boguslawa_ma... 15:06, 21 sie 2013

Aniu zaglądam i cieszę sie że u ciebie pada ,a nas już po deszczu teraz świeci słońce
Mala_Mi 15:29, 21 sie 2013

Bogusia.. u nas już też się napadało..... ale słońca nie ma.. idę po ciepłe skarpetki +16 brrrrr
gierczusia 16:33, 21 sie 2013

Fajnie ,że i do Ciebie deszczyk dotarł ... Czytałam u Beatki ,że jeszcze u Kapiasów nie byłaś...Ty po prostu musisz sobie zrobić wycieczkę na Śląsk
Milka 16:42, 21 sie 2013

Aniu, biorąc pod uwagę, gdzie ta woda u ciebie jest potrzebna, zużycie i tak nie tak straszne, gorzej że liczone chyba podwójnie, ze ściekami?
aż tak zimno u was! bo u nas też 14-16, od jutra już cieplej; trawki masz dorodne, ale pochwalę się, te co rok temu sadziłam od Finki, rozplenica i ML, też dały czadu
piszesz o wyborach, dobrze że je mamy, dokładnie tak jak mówisz, a że raz ogród gorzej, raz lepiej, no nie ma co chyba tak myśleć, no bo kiedy żyć czym innym, jak tylko ogród

róże w super kondycji, pewnie angielki
i zawitał na nowo u mnie...kret, a ślimaki ...gody chyba odbywają, coraz ich więcej!!!!
Mala_Mi 18:12, 21 sie 2013

Gierczusia - Chyba niedługo pojadę do Katowic ..służbowo.. na chwilę ... może da sie i zahaczyć o Kapiasów.

Irenko - to sama woda, na oddzielnym liczniku Inaczej bym z torbami poszła..

Mi też raz kret zawitał.... gościł się ze 3 tygodnie...... zrył co się dało....... ale już przed sadzeniem roślin na nowej rabacie Pana Kreta bezczelnie wyprosiłam...

A przed chwilą wróciłam z dokarmiania wzdłuż ogrodzenia ślimaków..... popadało i sie uaktywniły cholery jedne......
Nawet jaszcze 2 wielkie znalazłam w szklarni....
A to przylazło zza płota... całą plejada pakowała mi sie dziś przez murek.... pierwsi zostali nagrodzenie karmą niebieską w dużej ilości, a pozostali w nieco mniejszej..... nie żałowałam.. bo ja humanitarna jestem...
Tyle w jednym tylko miejscu.... przez murek się wpakowały... 5 szt na 15 cm.
Mala_Mi 18:23, 21 sie 2013

Amatorzy macierzanki .... draństwo........ już zdycha z obżarstwa

A ja ze szklarni przyniosłam wiadro wielkie pomidorów.. mus coś z nimi zrobić.. tylko co??? Macie jakieś dobre przepisy.. najlepiej na pikantne ...

Ot miał być romans...a wyszedł kryminał... morderstwo z premedytacją.. i wcale mi ich nie żal ...

A pomidorków było żal, ale już tak dojrzały, ze pękają.. w wiaderko weszło 14 kg z haczykiem

leon60 18:43, 21 sie 2013

Bleee ale paskudy obleśne wrrr.... u mnie to samo, ciężko przejść by nie wdeptnąć, ide sypać niebieskie jedzonko Ty je na szpikulec a ja nożem na pół i tez mi nie żal