Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W zgodzie z naturą 23:37, 12 kwi 2017

Do góry
Witam się miło ściagnęła mnie nazwa, bo lubię wszystko co naturalne Przepiękna magnolia
Ogród do kwadratu 22:12, 12 kwi 2017

Do góry
Jej! Ależ magnolia!
Ogród, mydło i powidło. 22:11, 12 kwi 2017

Do góry
Magnolia, śliwa wiśniowa, migdałek trójklapowy, trzmielina oskrzydlona Compactus.

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 22:00, 12 kwi 2017

Do góry
Co się z tym robi? Można czekać 5czy podobną ilość sezonów az zakwitną,ale ja raczej swoje usuwam. Mi się posialy tam gdzie zostawiłam ścięte główki na kilka dni,bo ja suszylam. I mam teraz...
Ogród w Tarnowie 21:57, 12 kwi 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Wow ale magnolia cudna i obiela! ja też nabyłam wiosną ale coś jeszcze nie kwitnie... Piękna wiosna u Ciebie! taka perfekcyjna!

Dzięki Kasiu, na kwitnienie obieli jeszcze trochę poczekaj, będziesz zadowolona
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:52, 12 kwi 2017

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Hej Aganiu. Kurcze Moja magnolia Gwiaździsta w tym roku nie zakwitnie. Szkoda . Myslam ze zakwitnie.

Aż nie mogę uwierzyć, gwiaździste magnolie zawsze kwitną, sprawdź sprzedawcę, bo nie wiem co ci sprzedał?

Magnolię gwiaździstą kupuje się zawsze w pąkąch kwiatowych, więc piszę przy okazji kupujcie
magnolie wiosną z kwiatem...nigdy kota w worku, bo ja się nacięłam wielokrotnie na oszustwo ze strony sprzedawców, magnolie z nasion szybko kiełkują...nasienników po zimie mam już pełno...jak wiadomo każdy początkujący ogrodnik się na to nabierze, magonia z nasion zakwitnie najwcześniej po 10 latach, szczepiona już po 3 latach wiosną
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:45, 12 kwi 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Agatko, a ta żółto-niebieska magnolia ma paki kwiatowe ?

Ewcia, ta magnolia mnie denerwuje już trzeci rok i nic same liście, chyba ją ciachnę...sama zobacz, już się o niej naczytałam, że marnie wystartowała, ale dalej ją testuję, bo kocham maglnie

Sama zobacz, że to jeszcze patyk
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:01, 12 kwi 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
No coś ty Agato, przecież teraz ich czas. I aby przymrozki nie przyszły i mogła się cieszyć (i przy okazji my) takimi widokami jak najdłużej.

Myślałam, że zanudzam, znam osoby dla, których magnolia to tylko zielone z liści przez cały rok drzewo...mnie czarują zawsze i o każdej porze roku
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:49, 12 kwi 2017

Do góry
Zbyszku, jeśli znajdziesz chwileczkę czasu, zajrzyj proszę do mnie.
Moja Magnolia ma jakieś brązowe przebarwienia i nie wiem czy powinnam się martwić.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=682#post_9
Z góry dziękuje.
Ogródek Ewy 20:44, 12 kwi 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Magnolia na żywo była piękna. Nie zauważyłam plamek na kwiatkach.
Mam nadzieję, że to nie skutek naszych zachwytów. Jeszcze nigdy niczego nie "uroczyłam"

No wiesz....jak mogłaś tak pomyśleć?

Nie wiem czy dobrze kombinuję ale wydaje mi się że te przebarwienia wychodzą po deszczu. Muszę podpytać naszego Zbyszka.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 12 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

jasnemu więcej uchodzi, np jak się zabrudzi. Wg mnie oba pasują, ale jak ma być tłem, bez specjalnej roli dodatkowej typu skupianie uwagi, to jasny.
choć na ciemnym bardziej wszytsko będzie podkreslone.
Weź taki, który wolisz

On taki zwykle jest, ten jasny- od wody się myje, z punktu przywożą go raczej brudnego, i potem umyty już będzie ładniejszy, jasnoszary.

Dziękuję Martuś
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:40, 12 kwi 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Magnolia RR piękna.

Szkoda, że nie jest gęściejsza
Do raju daleko - u Ewy 20:35, 12 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Poidełko cudowne. Lubię kamień w ogrodzie Fajny akcent.
Magnolia ślicznie Ci kwitnie

My też lubimy kamień w ogrodzie Gdy zobaczyliśmy tyle możliwości, to mamy ochote na więcej I będzie go więcej Może już za miesiąc

Bardzo lubię kwiaty magnolii i to wszystkich gatunków Dla mnie każda jest wyjątkowa i pełna uroku
Ogródek Ewy 20:30, 12 kwi 2017

Do góry
Magnolia na żywo była piękna. Nie zauważyłam plamek na kwiatkach.
Mam nadzieję, że to nie skutek naszych zachwytów. Jeszcze nigdy niczego nie "uroczyłam"
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 20:16, 12 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

nic o tym nie wiem.
Olu , a czy to nie są czosnki młode? Nie masz ich w okolicy?

ojej no oczywiście, że mam! o ja głupia a już miałam focha na trzcinniki

jutro przyjrzę się im dokładnie bo mam wrażenie, że przy czosnkach tego nie ma a teraz po ciemku już nie nic nie widać (byłam sprawdzić)

wczoraj łeb urwało, dziś cały dzień pada więc i od nas uciekło to słońce

a z tym porządkiem to kokietujesz mnie bardzo, ale dziękuję
Do raju daleko - u Ewy 20:16, 12 kwi 2017

Do góry
Poidełko cudowne. Lubię kamień w ogrodzie Fajny akcent.
Magnolia ślicznie Ci kwitnie
Ogródek Ewy 20:13, 12 kwi 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewuś żal mi Twoich przemarzniętych krzewów, lubiłam je podziwiać, Magnolia śliczna,co do plam to się nie wypowiem, nie wiem.

Magnolia to kurdupel Sięga mi po "szyneczkę" a rośnie w tym miejscu dobrych parę lat.
Do listy przemarzniętych roślin powinnam dopisać Ligustra szt. 2 i Lilaka od Basi. Żylistek też wygląda podejrzanie ale mam nadzieję że jeszcze ruszy. Szkoda roślin, bo to były już dorosłe okazy
Skarbonkowy ogródek 19:55, 12 kwi 2017

Do góry
Magnolia piękna.
Takie stare okazy są bardzo romantyczne.
Przerwa na kawę... 19:22, 12 kwi 2017

Do góry
Ech ten mój pośpiech... Najpierw napisałam o magnolii że kupiłam Siebolda (w ubiegłym roku już po kwitnieniu) a teraz okazało się że nią nie jest bo po pierwsze kwitnie teraz a po drugie ma bardzo ciemne kwiaty więc to może być magnolia np. odmiany Nigra. A potem znów napisałam o Nigrze mając tym razem na myśli śliwę wiśniową o której rozmawiałam z Anulą, że boję się że padła bo znaku życia nie daje. Zero listków. Ech te moje skróty myślowe... Przepraszam was. Zakręcona jestem ostatnio. Za dużo się dzieje

Dziś i jutro miałam być totalnie gdzie indziej ale po ponad półtorej godziny jazdy w jedną stronę w gigantycznym korku (mamusiu, jak ludzie to wytrzymują dzień w dzień) dowiedziałam się, że nie zostaniemy przyjęci bo mają nadstan ( przypominający overbooking w samolotach - więcej zapraszają niż mają łóżek) i mamy wracać. Na języku miałam już dosadne słowa ale w sumie lepiej święta spędzić w domu niż w jednostkach medycznych.

No to musiałam sobie jakoś humor poprawić. Pojechałam do LM kupić 2 stożki z bukszpanu ale już nie było. Za to w następnym ogrodniczym po drodze po 20 zł za sztukę kupiłam całkiem niezłe roztrzepańce z drobnolistnego bukszpanu. O takie...

I chwyciłam za nożyce... Wyszło cosik takiego. Z przeznaczeniem na balkon. W sumie za cenę jednego stożka mam 2 kulki i 2 zaczątki stożków.
Skarbonkowy ogródek 19:15, 12 kwi 2017

Do góry
Piękna magnolia a z pracami trzeba uważać,żeby nie przesadzić, lepiej zmniejszyć tempo przecież dopiero kwiecień mamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies