Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Tusiala 11:40, 18 kwi 2017

Zdziwiona hortensją jestem, że tak szybko Pąkami na różach już mniej bo u mnie też się pojawiły na pnącej. Tylko nie wiem skąd te mszyce bo cały czas pada a one legną się jak głupie.
Milka 11:41, 18 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.

Ania, mur robi dobrą robotę, wkoło otulona jestem drzewostanem i domami, moje drzewa ogromne, to cieplej, ale jak mróz nadchodzi, trafia i mnie.
W domku teraz najlepiej buziaki

fantastyczne Elaty
idą czarne kwiatostany, potem dojdą do wysokości około 40cm

Milka 11:46, 18 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Szafirkowe poletko pięknie się prezentuje. Twoje rośliny większe, bardziej rozwinięte. Ja martwię się aby ten śnieg do mnie nie dotarł.

Aniu, wczoraj u nas deszcz ze śniegiem padał, potem drobny grad, potem przerwa i tak wkoło, tylko rano do 9 słońce było.
Wiosna i nie można się cieszyć, szkoda. Oby lato takie nie było, bo od razu mnie się 2000r. przypomina, było identycznie.

Milka 11:54, 18 kwi 2017

Agania napisał(a)

Irenko piękne widoki, Suzan czarujaca mimo niepogody, szafirkowo zjakwiskowe

Piruetka bardzo udana, kwiatuszki jak u różyczki

Ciekawa jestem czy głogownik by u mnie dał radę...wpadł mi w oko

Aganiu, Susan odratowana, byłaby większa, ale obficie kwitnie
Na dodatek Piruetka przepięknie pachnie i to non stop, nawet w deszczu.
Myślę, że poradzi sobie u ciebie, na początek wybierz ciepłe miejsce, potem kup 1 egzemplarz i przetestuj, aby w koszty nie iść i stresy, buziaki
U mnnie z nich żywopłot, mam 8 sztuk.

wkurzyłam się na żurawki, ścięłam je przy samej ziemi i proszę, tak wspaniale odrastają
z inną odmianą zrobiłam podobnie, zwłaszcza z tymi egzemplarzami, co wysoko wyrosły, łodyga goła i czubek tylko liście

niektóre już tak
Milka 11:57, 18 kwi 2017

Tusiala napisał(a)
Zdziwiona hortensją jestem, że tak szybko Pąkami na różach już mniej bo u mnie też się pojawiły na pnącej. Tylko nie wiem skąd te mszyce bo cały czas pada a one legną się jak głupie.

Ona tak, co rok
Czekam na jej zapach, silną woń wkoło roztacza
U mnie mszyc na razie nie ma, ale na kalinie są, też mimo deszczu, zwłaszcza na nowych gałązkach, na starych nie.
czyli u ciebie też róża błyskawicznie

koniki
od północnej strony mi chorują, nic nie pomaga
ale kocham te świeże igiełki
Kasya 12:02, 18 kwi 2017

jak dalej bedzie wszystko w szlo w takim tempie to w sierpniu rosliny pojda u was spac i bedzie koniec sezonu
07_Rene 12:02, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)
Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Oj, ciekawe co mogło się jej stać? Może jeszcze odbije.
Irenko, jak zwykle czarujesz widokami Pięknie. Ta biała magnolia fantastyczna...
Milka 12:07, 18 kwi 2017

agata19762
U mnie akurat róże i powojniki w tym roku super, natomiast Genie nie bardzo, czemu, nie wiem, miejsce ma idealne. Jak kupowałam też wyglądała super, będę czekać, może czasu jej trzeba, pąki są, ale czy ta zimnica da im się rozwinąć...
Mam nadzieję, ze ciut się odstresowałaś w święta, buziakija tak.

Genie

Danusia z Liliowego
Danusiu, fajnie że wiosna Cię do nas przygnała
Fakt, z rodkami mało pracy. Wszystkie mam zdrowe, oprócz jednego, wcześniej go pokazałam. Moje w słońcu, inne maja pół na pół, raczej rozproszone słońce. W marcu sypnęłam nawóz pod nie, kilka chce dolistnie wzmocnić, niektóre ciut za jasne liście mają, dużo od odmiany chyba zależy, bo warunki maja takie same.
Ojej, aż tak z różami? Ale róża mocna, to od korzenia ruszy fest, trzeba poczekać. Oblecę u siebie i polecę was czytać i oglądać
Moja wisteria cała w pąkach, a 2 mam w innym miejscu i od 6 lat nie kwitną i bądź tu mądry.

Tak samo z trawami w donicy, odmiana ta sama, tylko w różnych miejscach donice
te paskudne

a te ładne
Milka 12:08, 18 kwi 2017

Kasya napisał(a)
jak dalej bedzie wszystko w szlo w takim tempie to w sierpniu rosliny pojda u was spac i bedzie koniec sezonu

ha ha
w 2016 miałam kwitnące w grudniu róże
Milka 12:14, 18 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

Oj, ciekawe co mogło się jej stać? Może jeszcze odbije.
Irenko, jak zwykle czarujesz widokami Pięknie. Ta biała magnolia fantastyczna...

Za cholerę nie wiem, ziąb jakiś ją złapał? czasami wiry powietrzne szkody robią.
Będę ratować, podobnie stało się z azaliami wielkokwiatowymi, wykopałam, dałam pod miłorzęby, ścięłam i wczoraj widziałam małe punkciki nowych gałązek, zapowiedź, ale jak mróz przyjdzie, to chyba nici z nich. Chyba że folią malarska omotam, ale czy roślina się nie zaparzy??? Nie mam w tym doświadczenia, jak je zamotać?
Reniu dzięki, polecam Tobie Piruetkę i Wildcat Lobnerei, obie mocne i piękności

i jeśli mróz będzie, to co montany kaput???