Te kolory hipnotyzują. Nie ma z nimi innego wyjścia, trzeba kochać jesień
To bardzo ważne, by ogród był całoroczny, dla oka ważne, ale i dla żyjątek w ogrodzie również nie bez znaczenia.
Dziękuję Jolcia tak patrzę w gogle że może to być Matrona on trochę zmienia kolor liści w zależności od kwasowości bo u mnie ten sam a jednak różnią się jeden ma ciemne a drugi bardziej zielone
Woda ... . U nas w tym roku nie nie było źle, poza krytycznym tygodniem lipca, kiedy nagle rośliny zaczęły się gotować. W sierpniu było też niedużo opadów ale ogród sobie radził. We wrześniu osiągnęliśmy już ilość roczną opadów charakterystycznych dla rejonów kotlin śródgórskich. To wrzesień nadrobił monsunami.
Róże pięknie kwitną. Twoją Artemis podziwiam już od dłuższego czasu, miałam na nią zpolować w tym roku,
ale jakoś zeszło. Będzie na liście zakupów na przyszły rok.
Dobrze? Czy za gęsto? Koszyczek ma średnicę 30 cm.
I może głupie pytanie, ale czy te małe cebulki przybyszowe można już oddzielić czy niech sobie rosną na razie z tą mateczną?
Pozdrowienia dla Pszczelarni i okolic z dalekiego swiata; Pszczolko, my martwimy sie glownie tym, ze jest sucho i mamy ograniczenia na uzytkowanie wody...Pomimo braku wody, pazdziernik to jeden z piekniejszych miesiecy w CA. Chlodne noce, cieple dni.
U nas też kupiona farba czeka na przyszły sezon, ale nie ma co się spinać z tego powodu, kiedyś bardziej mnie to denerwowało, jak czegoś nie zdążyłam, teraz trochę luzuję i lepiej się z tym czuję, czasami życie samo się o to upomina by trochę zwolnić, tak poprostu dla siebie
Takiej po przejściach Niestety towarzystwo z poletka nie za bardzo dało radę podnieść się po ostatniej pogodzie. środek ma zwichrowany całkowicie, boki na szczęście z odpowiedniej perspektywy maskują powstałe "gniazdo".
Copper boy nie zauważył, że wiało i padało
Kupiłam zawieruszona paczkę czosnków w Lidlu leżała pod skrzynkami. Teraz zaglądam ale takich czosnków nie ma chętnie bym jeszcze dokupilas bobsa bardzo ładne. Może w przyszłym potrója cebulki.
Kocimiętka bardzo ładna zresztą wszystkie lubię tylko trzeba się nimi umieć obchodzić.