Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spełnione marzenia 11:46, 04 wrz 2022

Do góry
Moje kochane. Ratunku!! Co to jest? Jest to na mojej brzozie
Magary Dramaty z Rabaty 11:40, 04 wrz 2022

Do góry
Magara napisał(a)
A na koniec - creme de la creme
Z książek Danusi zapamiętałam, że ważne są osie widokowe i elementy architektoniczne/małej architektury w tejże osi
No to mam i ja - dzięki uprzejmości i zamiłowaniu do estetyki ogrodowo-użytkowej "nowego" sąsiada

W zbliżeniu:

Oś widokowa...no super czego od niej chcieć?...co autor tej "budowli" miał na myśli? Zawsze wydawało mi się, że każdy pomysł jest fajny, ale taka konstrukcja stojaka do miski zaskoczyła mnie totalnie...a jeszcze bardziej seksualne wyczyny nowego sąsiada...

przypomniał mi się stary żarcik:
...pewien mąż udał się do lekarza po wskazówki, w jaki sposób urozmaicić seks małżeński... lekarz podpowiada różne rozwiązania, ale mąż stwierdził, że te metody już "przerobione". Wówczas lekarz podpowiedział, żeby spróbować...tak jak robią pieski...
Po czasie lekarz spotyka owego męża i pyta, czy wszystko już dobrze, a mąż odpowiada...że najtrudniej było namówić żonę do wyjścia na trawnik...przed blokiem...

Może więc nowy sąsiad też był u tego samego lekarza...

A ogrodowo jestem zachwycona szczególnie jeżówkami, bo też rozpoczęłam przygodę z nimi od tego sezonu...czekam na ich rozrost... Jarzmianki też cudowne, ale ich jeszcze nigdy nie miałam, bo i też nie spotkałam w ogrodniczym...chciejstwa się mnożą, a miejsce w ogrodzie się kurczy....Pozdrawiam
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:31, 04 wrz 2022

Do góry
Sosny

Świerki
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:31, 04 wrz 2022

Do góry
Sesja drzewna pt „największe z największych”
Dęby (na drugim zdjęciu w oddali sosna, tyż moja )

Brzozy

Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:31, 04 wrz 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

Moniko ja hortensje podlewam jak widzę że potrzebują wody . W te upały to aż sama się dziwiłam że tak dobrze się trzymają. Od wiosny do teraz podlewałam 3 razy.
Hortensje sadziłam z metr od Serbów ale teraz to już się stykają bo Serby urosły i już dają im fajny cień po południu .
Co do Jeżówek to w tym roku bardzo urosły i nawet myślę o przesadzeniu ich a posadzeniu niższej odmiany bo nie wygląda to dobrze zasłaniają wszystko co za nimi rośnie.

Monika foto zabiorę jak zobaczysz.
Tu początki sadzenia czerwiec 2019r.
. 1m to trochę małą dałaś odległość, na początku jak serby są młode to jest wystarczające, problem pojawia się później jak serb jest starym egzemplarzem. Obserwój hortki w kolejnych latach jak będą wyglądać. Mirka z wątku ,, wszystkiego po trochu,, ma serby 20letnie są olbrzymie. Zdj nie usuwaj nie przeszkadza mi
Ogród Basi i Romka 11:30, 04 wrz 2022

Do góry
A w słońcu kwitnie taka róża, niewiele ich mam, ale tą lubię, bardzo długo kwitnie i odpoczywała z kwitnieniem w upały

I w donicach, też coś mam trochę koloru

Ogród Basi i Romka 11:24, 04 wrz 2022

Do góry
A ogrodowo, zahaczyłam o cieniste zakątki
Przy ścieżce, ładnie się zagęściło, nawet coś kwitnie, cyklamen, taki malutki, ale jest

Ogród Basi i Romka 11:17, 04 wrz 2022

Do góry
Dziś słoneczny dzień ale trochę wietrznie Węgierki będę lada dzień zrywać i zaprawiać, jeszcze brakuje im trochę słodyczy

Winogrona można już zajadać

Gruszki też, dużo ich w tym sezonie

I będą jeszcze jabłka

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:48, 04 wrz 2022

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 10:16, 04 wrz 2022

Do góry
Oj dziewczyny, powtarzę znowu to samo... każdy ma jakiegoś bzika Przecież jest mnóstwo roślin wymagających pracy, czasu, uwagi. Gdyby się uprzeć, to dalie mogą być traktowane jak jednoroczne. 10zł za karpę to tak naprawdę cena lepszej sadzonki pelargonii. Pomyślcie ile pracy, czasu i kasy wymaga pielęgnacja trawnika. Dalie przy tym to pikuś
Magara, kiedy pierwszy przymrozek zetnie dalie to czas na wykopki. Oby jak najpóźniej.
Martko, specjalnie dla Ciebie

Na koniec zdjęcie niedzielnego pracusia Już dawno nie widziałam tak zatopionego w pyłku bzyka
Ogród z koniczynką 09:57, 04 wrz 2022

Do góry
Jakimś cudem fruczak wlazł do środka starej
latarki. Męczył się bo nie mógł się wydostać.
Musieliśmy mu pomóc i radośnie odleciał.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:20, 04 wrz 2022

Do góry

Ogród z plażą 00:04, 04 wrz 2022

Do góry
Dziś chciałam dokupić 3 tawuły goldflame, niby takie popularne, a nie znalazłam, albo te co widziałam nie nadawały się do kupna. Wyobraźcie sobie, że przy plaży dopiero teraz zauważylam, że rok temu wcisnęli mi złą tawułę:

Widzicie, po lewiej zamiast dwóch tawuł goldflame tak jak po prawiej, mam jedną żółtą, chyba golden princess, jak były małe to nie zauważyłam różnicy, w dodatku to żółta chorowała mi na początku więc myslałam, że różnica wynika z choroby, o ja głupia

Ogród Basi i Romka 23:57, 03 wrz 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Basia, piękne wszystko choć faktycznie czuć powiew końca lata U nas dalej nie pada, najbliższy deszcz zapowiadają prognozy na piątek, za tydzień
Czy na zdjęciu to rutewka???
Ogród z plażą 23:49, 03 wrz 2022

Do góry
Róże pomponella drugie kwitnienie

W ogródku Martki 23:47, 03 wrz 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Na prośbę Judith nabytki bez wózka:
Parocja perska spirea - o wąskim pokroju.

Gratuluję zakupu tylu drzewek... Widzę masz parocję perską...polowałam na nią cały niemal sezon i nie udało mi się jej dostać nigdzie w "moich" ogrodniczych...dlatego cieszę się chociaż z Twojej. Niech Ci dobrze rośnie...

Ogród z plażą 23:45, 03 wrz 2022

Do góry
Zawilec Serenade zaczyna pokaz

Ogród z plażą 23:41, 03 wrz 2022

Do góry
Dzisiejszy kolejny nabytek do kolekcji: żurawka Marmelade - dwie duże sztuki.

Ogród z plażą 23:35, 03 wrz 2022

Do góry
Cześć dziewczyny, sorki, za słaby odzew, ale dopiero co wróciłam z wakacji na Majorce. Intensywny koniec wakacji Dziś dożynki, więc kolejny wieczór z głowy Do południa pojeździliśmy po szkółkach, chciałam kupić cyprysika nutkajskiego, ale trochę przez przypadek nadzialiśmy się na modrzew japoński Diana, który bardzo nam się spodobał, no i w miejsce planowanego cyprysika stanął nowy nabytek. Prawdę mówiąc nawet nie znałam tego drzewa. Ale zaintrygował mnie po przeczytaniu informacji w necie. Cyprysika już chyba nie będzie, bo przynajmniej na razie nie widzę miejsca na niego.

Wzgórze chaosu 23:30, 03 wrz 2022

Do góry
Z altany o poranku takie widoczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies