Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:00, 11 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

po alejce to moja ulubiona rabata ... nie wiem czy ta róża co mnie oczarowała to "comte " czy insza inszość ale udała się matce naturze ... widzę też lilie i lawendę ... szałwi nie wiedzę ale niech tam ... widzę piękno

Szałwię widać po drugiej stronie.... na tej rabatce mam róże 13 szt. (chyba)... lawendę w kilku odmianach, bo to przesadzana z innym miejsc w ogrodzie, wiec są odmiany z łapanki, liatry, powojnik niebieski, kilka odmian lilii, białe pełne floksy, obwódka z baksików (do przesunięcia koniecznie), biała serduszka i różne cebulowe na wiosnę.... jednoroczna szałwia i kilka astrów jakimś cudem się wysiało w zeszłym roku i przezimowały nasionka i są .. I może coś jeszcze ale kto to spamięta
W tym roku jednorocznych nie ma, oprócz siewek bo juz rabata się rozrosłą i nie ma potrzeby wypełniania pustych przestrzeni.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:00, 11 cze 2013

Do góry
I dawno nie pokazywane hosty i żurawki, nieco skrywane

Abiqua Moonbeam z dziura od gradu, obok zurawka Green Spice

Golden Tiara

Palace Purple

Obsydian, te kropki to nie dziury, tylko tak wygladaja krople dezczu ...

Marmalade
W cieniu - zacieniona 19:00, 11 cze 2013

Do góry
Podsadzenia pod drzewami...
W cieniu - zacieniona 18:59, 11 cze 2013

Do góry
...i kwiatowo
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:59, 11 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
U Kapiasów kupiłam białego iryska dla towarzystwa niebieskiemu

Kupiłam też czerwonego złocienia dla towarzystwa różowemu

Oraz białą szałwię dla towarzystwa fioletowej

Myśmy się integrowały, więc moje roślinki też dostały po koleżance

Ładnie to ujełaś Elu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:56, 11 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

zobaczyłam ... ... ... Anek umiesz jeszcze coś tak mimo woli jak te rabaty robić ??? ... no to rób to na szerszą skalę ... przecież ten widok jest absolutnie absolutny ... no słów mi brakło
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:54, 11 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękne masz róże Aniu

Trochę róż miałam w ogrodzie.. tzn sporo ale 4 gatunki.. Wiec pozostałe t osą zeszłoroczne nasadzenia. Ogólnie róże są piękne ale wymagające.. nie dla mnie... i mnie drapią... wiec fajnie, że je mam ale nie mam już zapędów by powiększać kolekcję... i chwałą I tak ponad 40 krzaków do obsługi jest..

A to przedstawiam Mrs. John Laing, jak na mistera przystało większy ode mnie..

A do towarzystwa na drugim końcu rabaty ma królową do obsługiwania.... ale Queen of Sweden już pokazałam.. rok temu strasznie kaprysiła i myślałam, że już po niej...
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:52, 11 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

To co pokazałam to od strony szałwii czyli warzywniaka Wyższe róże.... zresztą te "Comte coś tam" .. na zeszłorocznych pędach się pokładają (nawet mi się to zaczęło podobać, tylko dla M nie .... ) a przyrosty tegoroczne stoją na baczność .... i sprawia to wrażenie, że mam dwie różne róże w każdym punkcie

po alejce to moja ulubiona rabata ... nie wiem czy ta róża co mnie oczarowała to "comte " czy insza inszość ale udała się matce naturze ... widzę też lilie i lawendę ... szałwi nie wiedzę ale niech tam ... widzę piękno
W cieniu - zacieniona 18:52, 11 cze 2013

Do góry
Pomidorki koktajlowe...
Jurajski Ogród 18:51, 11 cze 2013

Do góry
ulotność piękna...
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:51, 11 cze 2013

Do góry
Chyba dzisiaj po raz pierwszy jakoś poczułam zniechęcenie - no bo jak tu się cieszyc ogrodem w tym ciągłym deszczu. Wpadłam na chwile, znowu zaczęło padać, no to sobie poszłam...

Róże juz przekwitają ;-(

zwieszają ciężkie od deszczu główki, smutny widok.

Wilgoć, komary, no mam tego dosyć

Wprawdzie pierwsze kwiaty na Firletce chalcedońskiej są

jaśmin tez się szykuje

W cieniu - zacieniona 18:49, 11 cze 2013

Do góry
Koperek...w tym roku wyjątkowo udany...posiałam następne porcje.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:49, 11 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nooo, chciałabym przy Was być jak się razem z Gierczusią, Elizą spotkacie i ja na dodatek...ciekawe, która by medal dostała za gadanie

Leje od rana u nas

Wygrałaby z lepszą taśmą przylepną i silniejsza... Ja mam taśmę gorilla z Ameryki.. zaklei wszytko i jest zbrojona, nie przegryziecie... małą jestem, ale sprytna... dam radę... jak nie siłą to sprytem

Przy okazji gierczusiowych doniczek zasadziłam w mojej starej. Nic nowego nie wymyśliłam.. zostaję się przy starych nasadzeniach... bakopa najlepsza.. za kilka dni liście irysków już zerwę.. a lucifer mojego wzrostu.. no prawie
W cieniu - zacieniona 18:48, 11 cze 2013

Do góry
Pojechałam po krzaczki borówki i coś znowu mi się przykleiło do rąk...
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:44, 11 cze 2013

Do góry
mira napisał(a)
takie chmury u nas wczoraj były i poszły na szczęście
ta królwa to chodzi za mną już 2 rok - nie kuś

a w Wojsławicach wypatrzyłam coś dla Ciebie

masz ?

Zrobiłam edit, bo przyglądam się tym Twoim czosnkom i one są inne niż mój...... a mój też Mount Everest.
A widziałaś pierwiosnka wyżęj.. od Cibie.. ale z 3 tylko na razie jeden kwitnie, ale pozostałe zdrowiutkie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:42, 11 cze 2013

Do góry
Basia, Agnieszka.. to się nazywa więcej szczęścia niż rozumu... przeszłą bokiem.. ale groźnie było U mnie zatrzymał się skraj burzy.. dmuchałam w te chmury ile wlezie
Piękności ze wsiowej rabatki

Piwonie jak wiejskie kobiety uwieszone płotu na plotkach...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:41, 11 cze 2013

Do góry
takie chmury u nas wczoraj były i poszły na szczęście
ta królwa to chodzi za mną już 2 rok - nie kuś

a w Wojsławicach wypatrzyłam coś dla Ciebie

masz ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:39, 11 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
u nas też tak było, uciekaj!...do domu i psiaka schowaj, moja Sońka też szaleje!

Ha, ha, przeszło bokiem..... ale na horyzoncie szaleje...
Zakwitł mi pierwszy liliowiec... coś sie mu pomieszało...a mi pomieszało się i ten kolor w tym miejscu nie pasuje

Ja już jestem skazana na miszung kolorystyczny..... Gorzej, stwierdziłam dziś, że nie uwolnię się od połączeń różu z żółtym
Bo nie potrafię zrezygnować z żadnych z tych roślin....
Moja wsiowa faktycznie jak taka ... no... ale gapię się codziennie jak to uporządkować .. i aby uporzadkować muszę wyrzucić żółty lub różowy...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:29, 11 cze 2013

Do góry
Królowa Swiden też zakwitła....

Przypomina mi porcelanę...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:28, 11 cze 2013

Do góry
A to różanka z drugiej strony, czyli od tarasu... od tej strony są niskie boniki... niskie, hi, hi, hi...

Kwitnie też już szałwia jednoroczna co się w zeszłym roku sama wysiała..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies