Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

regli 11:28, 02 sie 2013

Kasiu, coś podumam. Może poszukam u innych. Same tuje, to nuda. Ale coś na przesłonięcie tej siatki by się przydało. I tak sobie myślę, że tuż na przeciwko okien chyba mógłby być jakiś atrakcyjny kawałek. Co to za okna?
kitek81 11:32, 02 sie 2013

no właśnie dlatego myślę o tym misz maszu, bo to są okna: jedno z salonu i drugie z kuchni, więc takich najczęściej użytkowych pomieszczeń, więc jakiś ładny widoczek by się przydał
tam z tego co pamiętam z projektu jest chyba 4,5m od siatki do domu, więc miejsca na jakieś wymyślne place zabaw czy coś w tym stylu to nie ma, więc pewnie tylko jakaś większa rabatka i przejście-obejście przy domu?!
kitek81 11:40, 02 sie 2013

byłam na wątku u Sebka i on ma tam fajną huśtawkę, może tam na ten plac gdzie myślałam ławeczkę, to zrobić plac z huśtawką?
Debra 11:47, 02 sie 2013

kitek81 napisał(a)
byłam na wątku u Sebka i on ma tam fajną huśtawkę, może tam na ten plac gdzie myślałam ławeczkę, to zrobić plac z huśtawką?

Kasiu, te drewniane chustawki z bali sa sliczne. Gdybym miała miejsce pewnie bym taką miała, a że i latorośl jest to mus mieć
Fajnie, że jednak idziesz w kierunku misz-maszu. Poparzt u Danusi w bukszpanowym, jakie tam są wspaniałe zielone ściany.
kitek81 12:04, 02 sie 2013

Debra napisał(a)

Kasiu, te drewniane chustawki z bali sa sliczne. Gdybym miała miejsce pewnie bym taką miała, a że i latorośl jest to mus mieć
Fajnie, że jednak idziesz w kierunku misz-maszu. Poparzt u Danusi w bukszpanowym, jakie tam są wspaniałe zielone ściany.

no właśnie, dzieci są, a i my, czy nasi goście podejrzewam, że z przyjemnością by się pobujali, na takiej drewnianej huśtawce wyłożonej poduchami niż tylko siedzieć na ławeczce
i chyba bardziej pójdę w ten misz masz jednak, weselej będzie
taka strona jak w ogrodzie z wrzosowiskiem od samego początku chodzi mi po głowie, z realizacji Danusi, o ta:

lub ta:

więc może muszę posadzić tujki smaragd, jakieś w odcieniu żółtego, niebieskiego, świerki, jakieś liściaste z bordowymi liściami, jakąś brzózkę youngi (czy jak to się pisze), wiąż, miłorząd, do tego horti, rh
kitek81 12:12, 02 sie 2013

muszę pewnie usiąść w przyszłym tygodniu z moim nowym katalogiem roślin i powybierać rośliny!
bo jak już kiedyś pisałam, u mojego m nie przejdą jakieś wysokie okazy drzew!
Debra 12:16, 02 sie 2013

kitek81 napisał(a)

Kasiu, ja bym 'zerżnęła' żywcem )))
Jest piękna ta kompozycja, tylko zamiast tych niższych tui? posadziłabym jakies liściaste o brązowych liściach. Trawy cudne!
kitek81 12:25, 02 sie 2013

a wiesz, że ostatnio u nas w ogrodniczym widziałam jakieś wysokie trawy, muszę podejść i oblukać co to za jedne?
a co tu myślisz brązowego? jakiegoś berberysa np?
kitek81 12:26, 02 sie 2013

ale jestem łoś, te 2 zdjęcia, to ta sama rabata, tylko z dwóch stron hahahaa
Maria667 12:59, 02 sie 2013

Witam serdecznie!
Praca wre, plany w trakcie realizacji. Pogoda piękna, więc jak są chęci to i długo nie trzeba będzie czekać na efekty. Pozdrawiam i życzę powodzenia