Tym razem część wypoczynkowa z altaną itd.
Ta część robiona bardzo małymi krokami. Najpierw został posadzony żywopłot i zrobiona została altana przez mojego dziadka ,potem kolejno rodziły się nowe rabaty, taras ,trawnik itd.... w tym roku jeszcze nowe zmiany tutaj
Przed
Jak widać super gleba była stosowana od początku
Aniu liście te brzydkie zawsze możesz im wyciąć bo nowe wypuszczą, ja moim też wycinam jak są już żółte, brązowe. Moje bergenie rosną w pół cieniu ale kilka szt mam też na bardziej słonecznym stanowisku i dają radę i nie posypuje je niczym.
Mirka, u mnie póki co wygląda tak . Ale i tak planowałam tu przeróbkę całej rabaty, mówiłam jak byłyście u mnie.
Zdjęcie byle jakie, już ciemnawo było.
Wątpliwa ozdoba przedogródka. Myślę nad tym jak to ustrojstwo zamaskować.
Cała działka była przed zakupem polem uprawnym (ostatnio uprawiana w 2019 roku gorczyca). Tylna część działki (powierzchnia ok.26x21 metrów) była od 2020 sukcesywnie przeznaczana pod drzewka i krzewy owocowe oraz warzywa. Rolnik zaorał ją, a potem była wyzrębkowana bez ponownego przekopywania (no-dig). Niestety w miejscach gdzie nie było nic uprawiane i była za cienka warstwa chwasty przeszły.
Głównym problemem tam jest perz, nawłoć, osty, skrzyp, komosa biała i inne jeszcze nie rozpoznane przez mnie.