Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 13:06, 31 sie 2022

Do góry

Moniko piękne hortensje Teraz dopiero widzę jaki masz ich ogrom.
U ciebie łapią kolorek a u mnie nawet te na słońcu w seledynach jeszcze.
Martwiłam się tym niskim cięciem niepotrzebnie . Hortensje mam ładne ciut niższe niż w zeszłym roku ale to nic
Pokaż jak możesz w szerszych kadrach ogród
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:46, 31 sie 2022

Do góry

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:41, 31 sie 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
I kilka fotek z soboty chyba

Super ta sesleriowa . Hortki i byliny bardzo fajnie ją urozmaicają.
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:34, 31 sie 2022

Do góry

Ogród do odnowy 12:02, 31 sie 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Gosiu, zdjęcia jak zwykle odlotowe
Floksa Natural Feelings sobie zapisałam, piękny kolor. W Skubiance widzę że mają tylko Pure Feelings. Trzeba będzie gdzieś indziej zapolować

A ten na zdjęciu pamiętasz nazwę? Też mi się bardzo podoba. Lubię takie zimne odcienie.
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:55, 31 sie 2022

Do góry
Yahoo!

No i mamy końcówkę lata idzie powoli jesień na którą bardzo czekam. Zrobiłem już "odjazd" z jacuzzi i przygotowałem już palenisko na kolejny jesienno-zimowy okres aby dalej korzystać oraz się cieszyć herbacianym ogrodem w kolejnym nadchodzącym sezonie.
Standartowo po raz kolejny zapraszam na "wysyp" fotek z ujeciami herbacianego ogrodu.

Pozdrawiam

ps. teraz jest miło oglądać - bo wrzucane fotki są w większym formacie

cdn....
April podbija las... 11:06, 31 sie 2022

Do góry
April napisał(a)

Boszszsz, jakie cudne ujęcie!!!

Cały ogród rzuca na kolana. Bardzo kolorowo, soczyście.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:58, 31 sie 2022

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:54, 31 sie 2022

Do góry

April podbija las... 10:48, 31 sie 2022

Do góry
April napisał(a)
Uwielbiam czosnki sinawe-senescens.

KONIEC

Ładniutki róż ma ten czosneczek...bodziszek jeszcze bardziej podkreśla
ten delikatny, delikatesowy różowy
W ogródku Martki 10:44, 31 sie 2022

Do góry
Basis, Joann, Elu, Dziewczyny, z kretem się rozprawię, Elu, do głowy mi nie przyszło, że to zwierzątko kilka cm kamienia może podnieść!

Wiaan, lubię trzcinniki w bliskości róż Nie zawłaszczą zbyt wiele przestrzeni, wcześnie startują, dobry pomysł!

Wiolu, cieszę się na wrześniowe prace. Tymczasem dziś zamiast ogrodu…. jestem na chwilę mimo wszystko w pracy. Korzystam z okazji, pogody i upajam się widokami i kawą

Joann, po remoncie jest jak w nowym miejscu trzeba tylko uporać się z organizacją gratów na nowo. Okna bezwzględnie czekają na drzewa

Zuzo, ojej, bardzo mi przykro, że meczy Was ten wirus. Dobrze, że w miarę łagodnie. Bądź dla siebie wyrozumiała, odpuść co się da, wracaj do pełni sił i radości!

Aguś, hakonki z podziału rosną jak szalone, te kupione nadal w dużej mierze wegetują i nawet ich nie widać na zdjęciu Rabat w kamieniach nigdy nie planowałam ze względu na czasochłonność pielęgnacji. Tu mam próbkę, że to dobre posunięcie. Trzeba wybrać kamienie, wypłukać, siatka o której pisała Ela będzie nieodzowna.
Zieleń, drewno i antracyt 10:43, 31 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Przy okazji wycinki zmajstrowałam dwa słodziaki

Śliczności ❤️

A jak się czujesz? Czytałam u Martki, że zostałaś ukoronowana…
W ogródku Martki 10:40, 31 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Przegląd wydarzeń kończę kolejnym sukcesem - najbardziej zachwaszczona rabata oczyszczona po raz kolejny ze szczawików, zamiast zdjęcia "przed" będzie tylko stan obecny. Po co tak obciążać serwery

Mam wrażenie, że wszystkie mamy jakieś zaległości spowodowane upałami i "dziwnym" latem... wrzesień zapowiada się obiecująco, niech sprzyja ogrodom

Piękne (tfu, tfu) hakonki. Widać, że już są bardzo dobrze zadomowione . Niech rosną wzwyż i wszerz!

Rozumiem Twoje obawy przed werti..zarazą na nowych drzewkach. Trudny temat, z serii „chciałabym, ale się boję”. Do czasów forum nie widziałam, na ile chorób narażone są rośliny w ogrodzie. Myślałam, że co najwyżej mogą uschnąć z braku wody .

U mnie kret podziałał trochę na rabacie, na kamykami gorzej to posprzątać niestety.
W ogródku Martki 10:24, 31 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Drugie kwitnienie Chopina jest zaskakujące. Dziś musiałam głęboko podlać, bo wywinięte listki świadczą o suszy i zapowiadają mączniaka. Deszcz nie nawodnił ogrodu.

Mam wrażenie, że wszystkie mamy jakieś zaległości spowodowane upałami i "dziwnym" latem... wrzesień zapowiada się obiecująco, niech sprzyja ogrodom

Widok na pierwszym zdjęciu rzeczywiście prosi się o drzewo
Moje Chopiny już zakończyły drugi rzut, niestety tak bardzo wyczekiwany deszcz z zeszłego tygodnia trochę to przyspieszył. Na szczęście rosnące obok Elfe i Ascot zaczęły dopiero po opadach.
Chęci i sił do nadganiania zaległości ogrodowych zazdroszczę. Nas niestety dopadła korona. Niby przechodzę ją prawie jak zwykłe przeziębienie, ale osłabiona jestem strasznie, a do tego mam koszmarne problemy z koncentracją. No nic, ogród poczeka jeszcze trochę.
Pytałaś o drzewa, które u mnie źle sobie w przeciągu radzą. Mimo, że w opisach i opiniach pełno jest informacji, żeby nie sadzić w takich miejscach magnolii i wiśni piłkowanej, to zrobiłam "próbę" i widać, że oba egzemplarze się męczą i raczej wegetują. Nie są to jedyni przedstawiciele danego gatunku u mnie, doskonale więc widać, jak miejsce wpływa na ich kondycję.
Zieleń, drewno i antracyt 10:01, 31 sie 2022

Do góry
Na dzisiaj mam dla Was moją najbardziej problematyczną dalię. Kameleonową pomyłkę, której do zeszłego roku nie lubiłam, bezskutecznie szukając jej nowego domu. W zeszłym roku trafiła na żółto-ciemną rabatę i nagle zmieniłam o niej zdanie. W tym roku rabata pełni funkcję przechowalnika doniczek wszelakich, postanowiłam więc wsadzić kameleona do donicy i stworzyć kontrowersyjny zestaw z Cafe au Lait. O dziwo w połączeniu tych na pozór gryzących się barw z pomocą przyszła mi kolejna pomyłka - tym razem kanna
Kameleon ma teraz trudną do określenia barwę, by pod koniec sezonu pokazać kwiaty idealnie żółte(wtedy pewnie pojawi się kolorowy zgrzyt i towarzystwo rozdzielę).

April podbija las... 09:44, 31 sie 2022

Do góry
April napisał(a)

To rdest zmienny.

U Ani klon Crimson Sentry faktycznie pokaźnych rozmiarów. Ale nie ma konkurencji i ma prawdopodobnie dobrą ziemię, nie to co mój piaseczek. Dlatego moje takie nie urosną, choć walczą, walczą

Drewutnia ma jakieś 2m

Przepiękny ten klon.W zimie przewertuję strony w necie i poszukam go sobie.
U nie nie musi rosnąć szybko i na potwora. Twój mi sie bardzo podoba
I chyba ze 4 m lub ponad to ma.
A dalia Creme de Cassis przepiękna, taki lotosowy kwiat.
Hortensje z floksami cudnie się prezentują.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:16, 31 sie 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

Wytarzałam swój wzrok na tym zdjęciu! Jak cudnie! Poranek rześki, ale z jakimi efektami wizualnymi Lot ptaka też porywający!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:06, 31 sie 2022

Do góry

I na koniec dwie fotki ogrodu z lotu ptaka .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:04, 31 sie 2022

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:03, 31 sie 2022

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies