Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 11:19, 19 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ponieważ dziś u mnie żabami nie rzuca ( o dziwo ) i nawet pogoda jakby ciutek się poprawiła to wyszłam na poranną przebieżkę po ogródku ... Nie zmęczyłam się oczywiście przebieganiem kilometrów ale oko nacieszyłam

A pęcherznica 3).. Też jest chyba babcią iron mena i nic jej nie wzrusza

Witaj Gierczusiu,
ale imponujące ! a tekst o pęcherznicy - babci iron mena mnie powalił na kolana i brzuch mnie boli ze smiechu....

Cały czas oglądjąc twój ogród nie moge wyjść ze zdziwienia jak świetnie można zaaranzowac ogród na takiej niewielkiej przestrzeni. Gratki !

Ania i róże i cała reszta :) 11:19, 19 cze 2013

Do góry
Rozkwitła wczoraj piżmowa Cornelia

Anne Boleyn

Winchester jeszcze raz - cały krzew

Comte de Chambord też cały

galijka mikro rozmiarów jak na razie - Belle Isis

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:12, 19 cze 2013

Do góry
A teraz coś na wesoło.. M się pyta po co krzesła składałam przed burzą... ciężkie są okropnie.... i były tak

A burza je złożyła tak Szkoda że suszarki na poskładała jak trzeba tylko na 100 kawałków rozwaliła

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:12, 19 cze 2013

Do góry
Cieszę oko właścicieli.Inne moje koleżanki też.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:10, 19 cze 2013

Do góry
Róże, powojniki, byliny.. jakby tajfun przeszedł... przykładowa rabata.... floksy wyłamane (białe pełne) zostało się kilka gałązek.. róże przycięło......
Było

Jest

Ot żywot ogrodnika.... jak nie powodzie, to susza, jak nie susza to grad..... albo inwazja robali.... komary wczoraj chciały zjeść żywcem.. może chociaż je trafiło
Ogród Mady 11:10, 19 cze 2013

Do góry
Znalazłam coś bardziej aktualnego

A w ostatni weekend zbudowaliśmy takie coś:
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 19 cze 2013

Do góry
Tulipanowiec dla Justynki Niestety w tym roku jeszcze nie zakwitł.. poczekam.... dobrze, zę nie ułamało... też był w poziomie.... jak katalpa, która konarami opierała się o trawnik.. coś niesamowitego... gdyby nie jodły z tyłu, to nie wytrzymałaby..

PS. M mnie nie zabije, najwyżej będzie foch na miesiąc Muchy zabija, ale to co innego, resztę ratuje.. nawet rybek z oczka nie dał wynieść do stawu..bo tam je wędkarze wyłowią..

I ogłaszam plebiscyt co posadzić zamiast akacji.... M wyraża zgodę na wszytko byle nadawało się dla ptaków, bo uwielbiały siedzieć na akcji.... Straciłam już 2 akacje bo się złamały (szkoda że ta białą się nie złamała, jej nie byłby mi żal, a nawet bym się ucieszyła)
Ogród Mady 11:05, 19 cze 2013

Do góry
Witam pierwszego gościa
W ogród włożyliśmy z mężem dużo własnej pracy i serca, ale czuję że jest zbyt grzeczny, podejrzewam że gdy doczekam się w nim więcej kwiatów i bylin nabierze więcej dzikości i polotu.
Zdjęcia mam niestety raczej zeszłoroczne bo ktoś bardzo dobrze schował kabelek od aparatu.
Szybki rzut oka na stronę wypoczynkową a ja szukam kabelka
Rododendronowy ogród II. 11:04, 19 cze 2013

Do góry
W tamtym roku kupiłam w lutym w foliowej torebce piwonie Ewelina. Wypusciła jeden pęd i zakwitła jednym kwiatkiem a w tym roku wygląda tak:

Kwiaty ma wielkie i co dzień troszke rosną.

Pozdrawiam wszystkich i życze miłego i spokojnego dnia bez burz i gradu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:01, 19 cze 2013

Do góry
A to straty
Akacja

Archiwalny widok

Sosna (terytorianie sąsiada, ale połowa była moja

Archiwalny widok

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:59, 19 cze 2013

Do góry
Rdza powstaje przede wszystkim na jałowcach, ale jest też przenoszona na odległość kilkuset metrów z np. innych gruszy.
Na wiosnę niestety chemia - oprysk Miedzianem i po sprawie
Poza tym, nawet jeśli rdza sie pojawi - jak u mnie w ubiegłym roku - to nie ma wielkiego wpływu na owocowanie.
Gruszek parę skrzynek było, co widać

A ta prezentacja - specjlanie łaziłam po Cerrefourze i wypraszałam takie same skrzynki po owocach, żeby zbiory ładnie wyglądały ))) No tak już mam. Porządek musi być!

A co do koszyczków, to taki jeden dla mojego syna wiozłam:

Ogród niby nowoczesny ale... 10:58, 19 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A tu rosną szałwie...
sadziłam w upale i troszkę ucierpiały ale juz się podniosły i rosną a niektóre nawet kwiatki mają...to są zdjęcia wczorajsze dziś już lepiej wyglądają...
Dziękuję Magnolio!!

fajnie że są w takiej kondycji po podróży.
Niech Ci pięknie rosną
O....! 10:56, 19 cze 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Aniu,
Bogdziu, te piwonie to trzy kępy ( zakwitły teraz po 3 latach)
Agnieszko, no firletek mam kilka kęp w różnych miejscach - polubiłam je, piwonie uwielbiam
Ola, jaśmin ( jaśminowiec) to jeden z moich ulubionych pachnących krzewów od dzieciństwa
Basiu, ta pierwsza lekko kremowa to Kristall, a te białe to New Dawn - ich zapachy bardzo mi odpowiadają, są bardzo subtelne i przyjemne

na tej pergoli są właśnie New Dawn, roznosi się tu ich przyjemny zapach...

Na piwonie warto było czekac trzy lata a róze pięknie urosły i cudnie zakwitły.Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 19 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Ja wiem, kiedy przyjść, deser pyszny
cudnie wygląda szpaler różany ... u mnie dopiero pąki.. malutkie... może za kilka lat będzie tak pięknie jak u Ciebie
moje w tamtym roku też były tycie, o proszę :

ogrodoweimpresjejolki 10:53, 19 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Białe kwiaty tez podobają mi się coraz bardziej.
Te świeczki tawułek są boskie, u mnie białe te już są w rozkwicie.

No i chyba widzę przetaczniki wspaniale rozkwitłe! U mnie wciąż tylko zielska mnóstwo.

Zielska i u mnie nie brakuje A dzisiaj pracować byłoby trudno. Na termometrze już 40 kreseczek! Pojadę dopiero po południu jak słońce będzie już niżej...
Róże pnące też już obsypane pąkami

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:45, 19 cze 2013

Do góry
M przywiózł prąd.. kilkaset transformatorów położyło, ileś linii. Zapowiadają co najmniej 6 godzin bez prądu.. i niech ktoś powie, że prądu nie można przywieźć

M mnie zabije za to foto.. ale tak wygląda spanie z naszym psem jak jest burza.. o ile można nazwać to spaniem, bo w miarę spokojny jest tylko w łazience.. ale co gorszy grzmot to trąca łapką , i mówi BOJĘ SIĘ.... nad ranem zastałam taki widok... foto proszę nie cytować bo potem usunę Moje chłopaki padły i śpią

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 10:45, 19 cze 2013

Do góry
Dzięki Aguś za wstawienie się za mną Ale myślę, że Ewa miała trochę racji, co do bloga Dziękuję Wam obu
Zmykam szlifować drewno na altanę

Mój nowy przyjaciel Dzisiaj widziałem, że nadal lata nad oczkiem... chyba mu się podoba

Mój 4 arowy azyl... 10:43, 19 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Obserwowałam jakiegoś drapieżnika, który krążył nad działkami. Czy to mogła być kania?

Z sylwetki wygląda na myszołowa.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 19 cze 2013

Do góry
Ogólnie kilka drzewek, duuuuużo bylin - da sie taka stratę przeżyć, gorzej maja ci co im zerwało dachy..... a wygląda, że zaraz będzie kolejna burza.. W szkole zerwało dach.. no tu się dzieci cieszą z wcześniejszych wakacji... wiec nie każdy płacze 3 domy dalej nie ma dachu, inny sąsiad nie ma dachu na stodole.....
Ogród wygląda jak wygląda... muszę kupić kołki i co się da zapalikować i naprostować.
Mogło być dużo gorzej, wiec cieszę sie, że nie jest tak źle.... byliny odrosną za rok....
A dach trzeba odbudować a zapowiadają kolejną falę burz.... współczuję sąsiadom...

A tak wyglądał świat za oknem.. albo nie wyglądał.. i te odgłosy..... jak z horroru

Może niedoskonały ale..... 10:28, 19 cze 2013

Do góry
Eden Rose w pąkach - w tym roku ma ich sporo. Na drugim też są

Tu powojnik już czeka

Elmshorn - po raz pierwszy w tym roku nie musiałam go ciąć

dosadziłam mu rok temu do towarzystwa 3 szt Lavender Lassie - nie okryte przeżyły zimę -polecam

i razem tworzą wielki kwitnący krzew.Dopiero zaczynają

i tak lubię -wysko żeby się do nich nie schylać, gęsto żeby zielsko nie rosło, kwieciście dla mnie i owadów a dla ptaków cień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies