Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:46, 17 sty 2012

Do góry
Teku, mam duży ogród i pod koniec ubiegłego sezonu nawoziłam jesiennie rozpuszczając granulki w dużej beczce z wodą. Bo faktycznie, konewką się nie da, ale wiadrem już łatwiej. Niestety, w dużym ogrodzie bez automatycznego nawadniania trzeba się nieźle nagimnastykować...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:39, 17 sty 2012

Do góry
Gosiu a ja będę powtarzać, że każdy pomysł jest dobry! Właśnie przejrzałam po raz n-ty realizacje gardenarium, tym razem w poszukiwaniu fotek z bukszpanami wychodzącymi ze żwirku na trawnik - a to był Twój pomysł
BasiuG - szczęściara z Ciebie, ze znalazłaś ogrodowisko, zanim zdążyłaś zrobić bałagan w swoim ogrodzie Uwierz mi na słowo - poprawki są bardziej kosztowne i czasochłonne, niż zrobienie wszystkiego z głową od podstaw! Powodzenia w budowaniu, ale mimo to namawiam Cię na założenie swojego wątku - będziesz na początku mogła pokazać samą działkę, a potem powstający domek. Taki wątek ma KasiaWB. Część z nas też zaczynała od budowy domu, więc czasem i w tym temacie możemy coś doradzić
Ogród Magdalenka 21:13, 17 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
No i gdzie zdjęcia ogródeczka z puchową kołderką? No gdzie??? Pewnie, że kwiatki ładniejsze, ale będzie brak ciągłości w dokumentacji...

Elu jest tak , jak pisze Wieloszka u nas mało śniegu...w sumie to nie ma go i nie ma co pokazać, i wątek mi się nie rozwija
dziękuję , że do mnie zajrzałaś

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:11, 17 sty 2012

Do góry
Noemi, byłam kiedyś w Tk w Renomie, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko... No teraz to na pewno tam zajrzę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:55, 17 sty 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Z góry dziękuję! A wyobraź sobie, że mam 10min.do tego TK Max w Koronie i nigdy tam nie byłam?!
Od wiosny będę tam zaglądać

Jak to !!! 10 minut i nie byłaś... są świetne rzeczy do kuchni a o bucikach i torebusiach nie wspomne
Ogród Magdalenka 20:18, 17 sty 2012

Do góry
Elfiku, odpowiem Ci trochę za Noemi - bo u nas dopiero dziś w nocy trochę śniegiem sypnęło, ale przy dodatniej temperaturze prawie nic już nie zostało, błotko tylko...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:15, 17 sty 2012

Do góry
Z góry dziękuję! A wyobraź sobie, że mam 10min.do tego TK Max w Koronie i nigdy tam nie byłam?!
Od wiosny będę tam zaglądać
Podjazd, parking przy domu też wizytówka 19:50, 17 sty 2012

Do góry
Ewo, ale jakie zdrowe te jałowce!!! Ja bym z nich nie rezygnowała, tylko ładnie przycięła, w takie prostokątne żywopłoty. Ktoś doświadczony musi jednak podpowiedzieć, ile można je max. ściąć, żeby nie przedobrzyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:44, 17 sty 2012

Do góry
Tak, tak Danusiu, napisałaś u mnie kiedyś: "Już się zasadzam na odwiedzenie tego ładnego ogrodu, Pszczelarnia będzie zadowolona". Trzymam Cię za słowo, kochana i w takim razie obie z BasiąG będziemy zachwycone i zaszczycone, gdybyś zechciała nas kiedyś odwiedzić

BasiuG - witam po sąsiedzku i proszę, pokaż swój ogród, załóż wątek. Do zobaczenia w Twoim ogrodzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:37, 17 sty 2012

Do góry
Jak dla mnie wersja z drzewem liściastym bordowym. Klon OK., może być też np. jakiś buk, śliwa Nigra. Fajnie to wyszło
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 18:01, 17 sty 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko. Czas, spokój, opanowanie, precyzja. Pozdrawiam.

Ewo, to cechy, które nie leżą w moim charakterze, ale wciąż nad nimi pracuję
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:20, 17 sty 2012

Do góry
Noemi, taka wielka kula jak u Ciebie za 49,90??? No niesamowite! Aż poszłam do Ciebie jeszcze raz ją obejrzeć. Jeśli tylko trafisz cokolwiek podobnego ( a najlepiej większego), gdziekolwiek - proszę daj znać! Ceny na allegro i w Strzegomiu przerażają
Noemi, a z czego jest ta Twoja kula? No nie mogę się nadziwić w TK Maxie???
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:08, 17 sty 2012

Do góry
Tak, Ewo wiem . I dlatego chętnie słucham Twoich rad !
Żebym ja była taka mądra jak zaczynałam urządzać ogród... Było to w kwietniu, więc jeśli jakiejś rośliny nie było w szkółce zastępowałam ją akurat dostępną - dlatego tyle mam jałowców
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:57, 17 sty 2012

Do góry
Ewo, Przemku - czyli sadzenie hortensji (nie mam w planie ogrodowych, tylko bukietowe) muszę odłożyć do lipca/sierpnia, jeśli chcę mieć duży wybór i rozsądne ceny Dobrze Was zrozumiałam?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:34, 17 sty 2012

Do góry
Domi jaką miłą niespodziankę mi sprawiłaś, że do mnie zajrzałaś I jeszcze tak chwalisz mój pomysł z kołami i odcięciem części ogrodu... Czy słusznie robię - to się niestety okaże po czasie.
No dajcie jaką szpilkę, zanim pęknę z dumy

Bożenko dzięki za ostrzeżenie w sprawie katalp - na innej rabacie mam 4szt.nany i akurat tam jest chyba najgorsza glina z całego ogrodu - mimo odwodnienia woda stoi po wykopaniu dołka. Zupełnie nieświadoma wymagań wodnych katalp posadziłam w pobliżu miskanty Variegatus i thuje Aurea Nana. Dwa sezony dają sobie świetnie radę, mam nadzieję, że będzie tak nadal Problemem będą katalpy przy projektowanej teraz rabacie - bo tam nie ma takiej gliny i tyle wody. Coś wyższego muszę tam posadzić - jak nie przetrwa, posadzę macierzankę za Twoim przykładem

Magnolio dzięki, że spojrzałaś na to porównawczo - ja nie potrafię być taka obiektywna, wszystkie propozycje mi się podobają Spróbuję zebrać w jedno wszystkie Wasze rady i pomysły i poprawić projekcik. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Kubusiowo 12:21, 17 sty 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sebek, to Ty na streszczeniach jedziesz? Świętoszek fajny jest

Przeczytałem rano cały

Po Potopie aż miło było czytać takie cuś
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:45, 17 sty 2012

Do góry
Agnieszko, brawo!!! Rzeczywiście wypiękniało u Ciebie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki Super projekcik i od razu wszystko widać - co, gdzie i w jakiej ilości ma być posadzone! Chyba też się zabiorę za te garden puzzle...
A co to te kulki na pniu? Ładnie rozmieściłaś polami byliny/trawy za nimi. Masz wysoki dom na górce - brakuje mi jakiegoś pojedynczego, większego drzewa, na tle tej ściany między drzwiami a oknem. Chyba, że nie chcesz, żeby Ci zasłaniało jakieś widoki, o których nie wiem
Ogród Dominiki 08:36, 17 sty 2012

Do góry
Witaj Domi! Cudownie bajkowo w Twoim ogrodzie..... Aż by się chciało pobiegać po tym dziewiczym śnieżku... Pozdrawiam cieplutko!
Nasz mały raj na ziemi :) 08:29, 17 sty 2012

Do góry
Gosiu, ależ Ty cudeńka tymi garden puzzlami wyczarowujesz! Toż to wszystko wygląda, jakby tam dawno rosło, pięęęęęknie..........
Nasz przydomowy ogródek 23:00, 16 sty 2012

Do góry
Zbyszku, gratuluję wizytówki! Historia opowiedziana tak po Twojemu - lekko i przyjemnie się czyta !
Dalszych sukcesów życzę!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies