Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 16:34, 17 sty 2012

Domi jaką miłą niespodziankę mi sprawiłaś, że do mnie zajrzałaś I jeszcze tak chwalisz mój pomysł z kołami i odcięciem części ogrodu... Czy słusznie robię - to się niestety okaże po czasie.
No dajcie jaką szpilkę, zanim pęknę z dumy

Bożenko dzięki za ostrzeżenie w sprawie katalp - na innej rabacie mam 4szt.nany i akurat tam jest chyba najgorsza glina z całego ogrodu - mimo odwodnienia woda stoi po wykopaniu dołka. Zupełnie nieświadoma wymagań wodnych katalp posadziłam w pobliżu miskanty Variegatus i thuje Aurea Nana. Dwa sezony dają sobie świetnie radę, mam nadzieję, że będzie tak nadal Problemem będą katalpy przy projektowanej teraz rabacie - bo tam nie ma takiej gliny i tyle wody. Coś wyższego muszę tam posadzić - jak nie przetrwa, posadzę macierzankę za Twoim przykładem

Magnolio dzięki, że spojrzałaś na to porównawczo - ja nie potrafię być taka obiektywna, wszystkie propozycje mi się podobają Spróbuję zebrać w jedno wszystkie Wasze rady i pomysły i poprawić projekcik. Zobaczymy co z tego wyjdzie
noemi 17:12, 17 sty 2012

Cześć Aga, ale się dzieje u Ciebie fajnie, kibicuje Ci bardzo ...jak już dopracujesz projekt, to praca będzie samą przyjemnością
...za kulami będę się rozglądać dla Ciebie, jeżdżę na giełdę kwiatową na karmelkową to będę czujna. Swoją kule kupiłam w tk max za 49,90 zl , ale tam to towar jak się pokazuje to od razu znika. no i to była sama kula, bez całego sprzętu... ale i tak się opłacało
Wieloszka 17:20, 17 sty 2012

Noemi, taka wielka kula jak u Ciebie za 49,90??? No niesamowite! Aż poszłam do Ciebie jeszcze raz ją obejrzeć. Jeśli tylko trafisz cokolwiek podobnego ( a najlepiej większego), gdziekolwiek - proszę daj znać! Ceny na allegro i w Strzegomiu przerażają
Noemi, a z czego jest ta Twoja kula? No nie mogę się nadziwić w TK Maxie???
noemi 20:11, 17 sty 2012

w TK Maxie w sezonie jest dział "ogród" i tam są cuda cudeńka...ten koło Korony jest mniejszy od tego co jest w Renomie, ale też jest ok. Nie wiem z czego jest ta kula, wygląda na odlew z lastryko , ale nie jest pewna, przetrwała już jedną zimę, jest ok, czyściłam ja siloduxem, chciałam żeby się błyszczała, ale póżniej dałam sobie spokój ... będę się rozglądać dla Ciebie , dam Ci znać na bank.
Wieloszka 20:15, 17 sty 2012

Z góry dziękuję! A wyobraź sobie, że mam 10min.do tego TK Max w Koronie i nigdy tam nie byłam?!
Od wiosny będę tam zaglądać
BasiaG 20:37, 17 sty 2012

Witam serdecznie, NIE MOGE NIC POKAZAĆ BO MAM TYLKO POLEEE...i kilka marnych nasadzen ale to raczej przechowalnia ,na wiosne ruszamy z budowa a ja tymczasem delektuję sie Waszymi przecudnymi ogrodami i uczę sie,pilnie notuje każda cenną uwagę i ronię łzy że już macie takie cudowności.Pozdrawiam!!!
noemi 20:55, 17 sty 2012

Wieloszka napisał(a)
Z góry dziękuję! A wyobraź sobie, że mam 10min.do tego TK Max w Koronie i nigdy tam nie byłam?!
Od wiosny będę tam zaglądać

Jak to !!! 10 minut i nie byłaś... są świetne rzeczy do kuchni a o bucikach i torebusiach nie wspomne
Wieloszka 21:11, 17 sty 2012

Noemi, byłam kiedyś w Tk w Renomie, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko... No teraz to na pewno tam zajrzę
kaisog1 21:20, 17 sty 2012

Aga daj spokój..... nie ma za co dziękować w końcu nic nie wymyśliłam
Wieloszka 21:39, 17 sty 2012

Gosiu a ja będę powtarzać, że każdy pomysł jest dobry! Właśnie przejrzałam po raz n-ty realizacje gardenarium, tym razem w poszukiwaniu fotek z bukszpanami wychodzącymi ze żwirku na trawnik - a to był Twój pomysł
BasiuG - szczęściara z Ciebie, ze znalazłaś ogrodowisko, zanim zdążyłaś zrobić bałagan w swoim ogrodzie Uwierz mi na słowo - poprawki są bardziej kosztowne i czasochłonne, niż zrobienie wszystkiego z głową od podstaw! Powodzenia w budowaniu, ale mimo to namawiam Cię na założenie swojego wątku - będziesz na początku mogła pokazać samą działkę, a potem powstający domek. Taki wątek ma KasiaWB. Część z nas też zaczynała od budowy domu, więc czasem i w tym temacie możemy coś doradzić