Wieloszka
16:34, 17 sty 2012
Domi jaką miłą niespodziankę mi sprawiłaś, że do mnie zajrzałaś
I jeszcze tak chwalisz mój pomysł z kołami i odcięciem części ogrodu... Czy słusznie robię - to się niestety okaże po czasie.
No dajcie jaką szpilkę, zanim pęknę z dumy

Bożenko dzięki za ostrzeżenie w sprawie katalp - na innej rabacie mam 4szt.nany i akurat tam jest chyba najgorsza glina z całego ogrodu - mimo odwodnienia woda stoi po wykopaniu dołka. Zupełnie nieświadoma wymagań wodnych katalp posadziłam w pobliżu miskanty Variegatus i thuje Aurea Nana. Dwa sezony dają sobie świetnie radę, mam nadzieję, że będzie tak nadal
Problemem będą katalpy przy projektowanej teraz rabacie - bo tam nie ma takiej gliny i tyle wody. Coś wyższego muszę tam posadzić - jak nie przetrwa, posadzę macierzankę za Twoim przykładem 
Magnolio dzięki, że spojrzałaś na to porównawczo - ja nie potrafię być taka obiektywna, wszystkie propozycje mi się podobają
Spróbuję zebrać w jedno wszystkie Wasze rady i pomysły i poprawić projekcik. Zobaczymy co z tego wyjdzie

No dajcie jaką szpilkę, zanim pęknę z dumy

Bożenko dzięki za ostrzeżenie w sprawie katalp - na innej rabacie mam 4szt.nany i akurat tam jest chyba najgorsza glina z całego ogrodu - mimo odwodnienia woda stoi po wykopaniu dołka. Zupełnie nieświadoma wymagań wodnych katalp posadziłam w pobliżu miskanty Variegatus i thuje Aurea Nana. Dwa sezony dają sobie świetnie radę, mam nadzieję, że będzie tak nadal

Magnolio dzięki, że spojrzałaś na to porównawczo - ja nie potrafię być taka obiektywna, wszystkie propozycje mi się podobają