Mam chwilkę to może uda się coś rozplanować....
W samym rogu za myślałam o jakieś choinie która będzie się dobrze formować i znosić cięcie bo nie chciałabym jej puścić swobodnie...
Idąc w lewo posadziłabym dwie wiśnie te co ma Danusia, trzecia byłaby dalej pomiędzy bramką wejściową a bramą wjazdową.
Przed choinką w rogu myślałam o hortensjach... Jedna już jest posadzona, to ten stożek z włókniny

Trochę bym je pociągnęła tak po łuku w stronę thuji szmaragd... Mam nadzieję że doczekam się aż urosną

i trochę w lewo i tam robi się mały problem bo jest tam dekiel od studzienki... mogę go obsypać korą a na nim ewentualnie postawić donicę też z hortensjami.... Teraz stoi też donica...
Zastanawiam się co posadzić między wiśniami... Może trawy? a może tam też hortensje? Na pewno coś wyższego bo na lewo w rogu jest taka podwyższona rabatka ze skalniakami... I coś niskiego może zasłonić. Chciałabym ją zostawić...
Ławeczka ma stać tyłem do rogu działki, chociaż troszkę przesunięta tyłem na siatkę....
Przy ławeczce myślałam o jakimś drzewku które dawałoby troszkę cienia... I w tej okolicy marzy się nam ciurkadełko... Tylko w formie dzbanów z których przelewa się woda... Myślę że takie będzie pasować do stylu ogrodu...
I została rabatka oddzielająca wejście do domu od tego kącika... Teraz mam tam wierzbę hakuro, tak nielubianą na ogrodowisku ale ja ją zostawię...

Jest tam też trzmielina na pniu.... Rhododendron i azalie ale je muszę chyba stamtąd wziąć bo to mocno nasłonecznione miejsce... Tylko co tam posadzić??? Myślałam o jeszcze jednej trzmielinie bliżej tego ala skalniaczka, ale na resztę pomysłu brak... Może jakiś zawijasek z bukszpanu?? Chciałabym też żurawki, hosty ale niestety nie na tą rabatkę...

I koniecznie gdzieś lawenda?? Może właśnie tam? Ona chyba lubi słońce? Może róże gdzieś tam się wcisną?
Żebym ja umiała chociaż rysować to bym sobie to rozrysowała a tak pewnie nikomu nie chce się czytać o moich planach.... Chyba łatwiej byłoby coś poprawiać niż rysować od nowa.....