Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 00:55, 07 cze 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Ależ przetacznik! będę na niego polować, śliczny...

Prawie wszystkie przetaczniki kwitną na niebiesko, jakby na zamówienie do Twojego ogrodu

Jest i biały, a w zbliżeniu wygląda tak:

Mój 4 arowy azyl... 00:48, 07 cze 2013

Do góry
Basiu ten przetacznik jest taki delikatny, bardzo mi się podoba Basiu zostawiam Ci pączek mojej Barbary, jutro już na pewno będzie pełny kwiat
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:46, 07 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Przetacznik ożankowy zakwitł (chyba ożankowy), też jak lazur nieba

Jeśli taki, jak mój, to pagórkowy, albo pagórkowaty
Na razie zaczyna mi kwitnąć, ale fotek kilka zrobiłam
Mój kawałek raju II 00:41, 07 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Słonko miałaś, a u nas ani promyka i mokro, mimo to popracowałam na działce nieco. Ale gdzie mi tam do półmetka chociaż!

Basiu w warmińskim miałam wszystko prawie wypielone, ale jak teraz pojadę znowu trzeba będzie od początku zaczynać tutaj jakoś nadzoruję na szczęście, a słoneczko Ewa mi dzisiaj przywiozła, anioł nie człowiek
Basiu czy moja to też Firletka smółka, bo gdzieś mi znaczniki się po zimie pogubiły i nie jestem pewna
Znowu na wsi 00:37, 07 cze 2013

Do góry
Jolu ze skrzypu i pokrzywy zrób gnojówkę do podlewania zawsze będzie go mniej a tu moja dla Ciebie różyczka pierwsza Ingrid Bergman jeszcze w pączku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:24, 07 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Agnieszka, takie profesjonalistce to ja doradzać i informacji udzielać nie będę Bo mi wstyd .... ja tak ogród traktuję po babsko-wiejsku

Aby kocimiętka zakwitła drugi raz trzeba ja w porę ściąć, jak się to zrobi za pózno to nie zdąży zakwitnąć i ścinając późno ścina się już nowe przyrosty. Dlatego lepiej wycinać kwiatostany i robić miejsce dla nowych przyrostów... Drugie kwitnienie nigdy nie będzie tak ładne jak pierwsze .. dotyczy to ostróżek, szałwii i w innych roślin..

Mam jedną siewkę kocimiętki w kostce brukowej.. i fajnie robi za lekcje pokazową.. bo nie jest w kupie tylko samotna.. i miała gdzie położyć się na boki..

Widać w środku nowe przyrosty, one zakwitną i już część ma nawet pąki.... ale aby zakwitła trzeba w porę odżałować jeszcze kwitnąca kocimiętkę... czyli ściąć to z kwiatami co leży, a na reszcie rabaty lekko stoi.... I baw się na rabacie by nie wyciąć nowych przyrostów.. ja nei mam czasu, wiec tnę.. i ciągle testuję kiedy, by zdążyła zakwitnąć jeszcze raz
Ja podchodzę do ogrodu bezstresowo, stresuję się tylko na choroby i robale, bo to niszczy moje nasadzenia ... a reszta to luz bluzzz inaczej się nie da.... muszę spać, jeść, pracować i siedzieć na forum

Aniu!!! No fiesz!!! To Ty jesteś doświadczona profesjonalistka - ja się uczę i pytam o wszystko, pędzę do Ciebie po rady! Więc bardzo proszę bez takich mi tu Dobrze, że jesteś i dzielisz się swoją wiedzą
Bendem pilnowac kocimiętki, ale tak bez przesady, bo za dużo innej roboty jest. Instruktaż skopiowany
Kolorowy ogród na piasku 00:24, 07 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Viva... wiesz co myślę, a słów brak
Czekam na więcej

Aniu, więcej będzie, zapasy czekają

Dzisiaj już dobranoc choć mam jeszcze tyle zaległości w odpowiedziach, ale padam już.

Zostawiam żółtaski

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:22, 07 cze 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Piękne orliki masz Aniu uśmiechnięta w niebieskiej bluzeczce, pozdrawiam
wysiały mi się po całym ogrodzie i cieszę oczy ich kolorami

pozdrawiam Weroniko

Rododendronowy ogród II. 00:20, 07 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Śliczne i jak dokladnie widać roślinki

Bogdziu mam pytanie - czytam, że obrywacie już przekwitnięte kwiatostany rh - ja również - na razie udało mi się to zrobić z 1/3 jednego posiadanego kwitnącego osobnika (drugi uratowany przez Ciebie nie kwitnął w tym roku ) Pogoda jak wszędzie nie sprzyja - i tak po tej 1/3 byłam mokra i oklejona... ale chciałam zapytać czy przekwitnięte kwiatostany azalii japońskich też obrywacie? ja tak zrobiłam w zeszłym roku ale co to była za robota... I dlatego chciałabym wiedzieć czy u azalii ma to wpływ na kwitnienie
Pozdrawiam jeszcze raz i zmykam spać
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:18, 07 cze 2013

Do góry
mała zagadka jak myślicie co to jest?

dobranoc
Kolorowy ogród na piasku 00:16, 07 cze 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Piękne poduchy płomyków na murku, Mój żagwin w tym roku się pięknie rozrósł i była duża niebieska plama. Vivo, cudnie u ciebie wiosną, zresztą nie tylko wiosną. Pozdrawam.

Bożenko, floksy u mnie pięknie rosną natomiast do żagwinów nie mam szczęścia, kilka razy kupowałam, dwa razy siałam a i tak nie mam ani jednej kępki.
Może od Ciebie dowiem się co zrobić, by chciał rosnąć.

Floksy jeszcze raz

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:16, 07 cze 2013

Do góry
trawniczek po regeneracji może wreszcie będzie tak i jak u was

Igiełkowy ogródeczek 00:14, 07 cze 2013

Do góry
Kwitną krzewuszki:

I doczekałam się buczka o jakim marzyłam Purpurea Pendula, niestety miał mszyce, w szkółce nie zauważyłam i już musiałam go pryskać, na drugim świerk kaukaski Aureospicata- już traci kolor na młodych przyrostach, ale jeszcze jest efektowny:

Lilaki- już przekwitają:
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:13, 07 cze 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:10, 07 cze 2013

Do góry
jeszcze trochę orlików

Kolorowy ogród na piasku 00:09, 07 cze 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Pozdrawiam Vivo

Marto, dziękuję, też Cię pozdrawiam z kwiatuszkiem piwonii

Rododendronowy ogród II. 00:08, 07 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Długo szukałam herbacianej , w końcu spotkałam dwie ale jedna padła a tą nie mogę się nacieszyć i tylko stale się martwię żeby nie zmarzła bo gdzie znów taka spotkam?????Pozdrówka Juziu, jutro zajrzę .

Monika też ma piękny kolor, mam ją i jeszcze Folklore
Ogród niby nowoczesny ale... 00:08, 07 cze 2013

Do góry

i ostatni kwitnący czosnek...biały - tylko dlaczego jeden?!

...żebyś go doceniła i hołubiła

Warzywniak wymiata....jak pokazowy....
Pozdrawiam Madziu....
Igiełkowy ogródeczek 00:07, 07 cze 2013

Do góry
Jeszcze Was trochę pomęczę

Igiełkowy ogródeczek 00:06, 07 cze 2013

Do góry
I moje igiełki:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies