Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

Asisko_2005 23:12, 16 lip 2013

Madziu jesli przeleży przez zime to chyba nie. Ogólnie na kompoście wszystko gnije i na tym polega ''dobroc '' kompostu.

Kawał dobrej roboty odwaliłaś, nie zazdroszczę tego swiństwa, ale cóż zrobić, teraz powalczysz a za rok pieknie ci się ziemia odwdzięczy.
Debra 23:30, 16 lip 2013

Madziu, dodaj do kompostu inne organiczne odpady, domowe, to wzbogaca proces gnicia i ponoć grzyby nie maja szans.
BEATA_S 07:26, 17 lip 2013

madzielena napisał(a)

Debro, u nas nie ma szkółki z prawdziwego zdarzenia. Są szkółki iglaków i to wszystko. Może z dziewczynami zmówimy się na wyjazd gdzieś dalej, choć szkółek np. w Kielcach nie znam i nie wiem do której warto się udać.
W Warszawie chyba jest odwrotnie - wybór jest pewnie zbyt duży

Potwierdzam i jestem na tak
Joaska 10:42, 17 lip 2013

Madzia no przeciez mamy nasze Kostomłoty .... tam jest dobry wybór!!! wpadajcie do Kielc na wyprawę do szkólki i na kawusię
Debra 11:46, 17 lip 2013

madzielena napisał(a)

Debro, u nas nie ma szkółki z prawdziwego zdarzenia. Są szkółki iglaków i to wszystko. Może z dziewczynami zmówimy się na wyjazd gdzieś dalej, choć szkółek np. w Kielcach nie znam i nie wiem do której warto się udać.
W Warszawie chyba jest odwrotnie - wybór jest pewnie zbyt duży

Niestety okolic Kielc nie znam, a czytam, że sa Kostomłoty - czyli coś już jest

W Warszawie samej, wcale nie ma takiego wyboru. Szkółki są na obrzeżach, albo poza miastem, też kawałek, szczególnie jak się doda korki. Każdy wyjazd poza granice Warszawy to walka z korkami, a mnie to strasznie zniechęca.

Tak więc zakupy roślin wymagają poświęceń ))) W każdym sensie. Ostatnio nieco przerażona stanem budżetu stwierdziłam, że w jednym miesiącu wydałam więcej na rośliny i ogród, niż na jedzenie!!!
madzielena 14:38, 17 lip 2013

W Kostomłotach byłam tylko z pielgrzymką Od naszej strony jest to już za Kielcami, jak się wjeżdża przez Cedzynę koło Echa to dalej kierować się na Łódzką? Póki co wybierać się nie będę, ale pod koniec sierpnia, kto wie? W końcu będę już w pracy a co za tym idzie finanse się poprawią
madzielena 14:41, 17 lip 2013

Debra napisał(a)

Niestety okolic Kielc nie znam, a czytam, że sa Kostomłoty - czyli coś już jest

W Warszawie samej, wcale nie ma takiego wyboru. Szkółki są na obrzeżach, albo poza miastem, też kawałek, szczególnie jak się doda korki. Każdy wyjazd poza granice Warszawy to walka z korkami, a mnie to strasznie zniechęca.

Tak więc zakupy roślin wymagają poświęceń ))) W każdym sensie. Ostatnio nieco przerażona stanem budżetu stwierdziłam, że w jednym miesiącu wydałam więcej na rośliny i ogród, niż na jedzenie!!!

Hmmm masz świetną figurę Debro (widziałam na zdjęciu z Komorowa), więc pewnie nie wydajesz na jedzenie zbyt dużo
madzielena 14:43, 17 lip 2013

Mój wczorajszy plac boju z perzem.

Dziś wymiękam Boli mnie każda kosteczka w dłoniach, pomimo, że pozornie są już zahartowane. Pozostał mi jeszcze kawałek z tej strony i wracam do truskawek
Debra 00:05, 18 lip 2013

madzielena napisał(a)

Hmmm masz świetną figurę Debro (widziałam na zdjęciu z Komorowa), więc pewnie nie wydajesz na jedzenie zbyt dużo

Ej Madziu, żarty na bok

Najważniejsze by ogród miał co trzeba
ewalm 00:19, 18 lip 2013

Madziu, zarodniki tego grzyba od plamistości zimują w opadłych liściach - wygrabiaj i spal. Kompostowanie raczej ich nie zniszczy, niestety, ale jak już dodałas to trudno. Chyba, ze da się wygrzebać i też spalić. Plamistość bardzo osłabia drzewo.