No piękne te cieniste kadry! Na prawdę fajnie to wygląda.
Za rudbekię dziękuję, jestem zadowolona, że się nie sieje jednak ten żółty w większej masie byłby dla mnie zbyt nachalny
Bylinowe naparstnice (które ja z kolei dostałam od Anuli) są bardzo fajne, właśnie powoli startują, a z Raureifami będzie im do twarzy.
A nie brakuje Ci jakiegoś większego drzewa w pobliżu domu?
Zuza moja też ma miejscówkę nie bardzo. Wkleiłam wczoraj nawet jej zdjęcia, ale jest albo do przesadzenia róża, albo otoczenie. musze przemyśleć. Może Ewa (ewsyg) ma ją u siebie?
Martko, specjalnie dla Ciebie
Moja Golden Celebration nie ma odpowiedniej miejscówki i niestety nie prezentuje się tak, jakby mogła. Ale u jednej z dziewczyn (czyżby u Łucji?) rośnie imponujący krzew i tam jest co podziwiać.
Różowy bonusik ze zdjęcia to Queen of Sweden, która mi w tym roku psikusa zrobiła. Najpiękniej zakwitła od strony płotu
Dalia to Veronnes Obsidian.
Wczoraj zachwycałam się pięknym żuczkiem na róży Gertrude Jekyll. Zdjęcie obejrzałam wieczorem jeszcze raz:
1. ustaliłam, że to ogrodnica niszczylistka
2. dostrzegłam, że faktycznie na zdjęciu wpierdziela płatki róży
3. zauważyłam, że pod pąkiem schowała się gąsiennica nimułki.
Tak że ten „nasze róże” to nie tylko nasze róże
Ewa choiny to kocham szczególnie, jedne z pierwszych roślin, dobre mają stanowisko, w razie "w" mamy podlewanie, więc tak bardzo nie cierpią.
Z tymi czosnkami z L to chyba nie ma pewności, bo u mnie właśnie w L kupione
Marta one mają piękny fioletowy kolor, mój aparat robi takie prześwietlone fotki. Na telefonie wyglądają ok, a w komputerze rażą.
Te czosnki zakwitły później niż są na frontowej, są niższe i mają duże te kule w cudnym głębokim fiolecie. Na żywo wyglądają przecudnie. Niestety na fotkach jest jak jest, aparat wszystko spłaszcza, nie ma głębi i kolor do d.
Masz bardzo różnorodny ogród, w sezonie gubię się którą stronę pokazujesz
Irenko, która trawa szybciej rusza hakone czy trzcinnik krótkowłosy (bo trzcinnik u mnie szybko ruszył).
Rozważam wymianę moich rozplenic na hakone, mam greenhils i albostriatę. Zastanawiam się czy to będzie dobra wymiana. U mnie te rozplenice strasznie późno ruszają i mnie wkurzają. Trochę się boję, że mi te hakone nie przetrwają.
Elu, czy możesz pokazać jeszcze swoje suche oczka?
Jesteśmy na etapie dziury, wyłożyliśmy geomembraną, będziemy sypać kamienie i tak się zastanawiam nad roślinami w kastrach Kusi mnie, żeby zrobić takie mini oczka w kastrach