Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzy mi się Siedlisko.... 11:33, 02 lip 2013

Do góry
Główkowate najbardziej lubię dlatego, że właśnie dopiero teraz kwitną. Ale Szuberta też muszę nabyć
U mnie ścięty Krzysztofa

i czosnki olbrzymie, trochę późno ale mało ich i na razie cieszą na grządkach w fazie pełnego kwitnienia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:17, 02 lip 2013

Do góry
Piekne zdjęcia! Patrzę z prawdziwą przyjemnością, tak ładnie ci wszystko rosnie
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję teraz już częściej zaglądać

Zostawiam ci moją, zaczynającą kwitnąć, jeżówkę - miłego dnia

Marzy mi się Siedlisko.... 11:03, 02 lip 2013

Do góry
Liliowce zaczynają kwitnąć

i czosnki główkowate powoli nabierają koloru
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:02, 02 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, czuwa, czuwa, a nawet anioła stróża przysłał do ogrodu. Kos znów w szklarni gniazdo założył na winnej łozie. Fajnie mają, na głowę nie pada, lufcik o machnięcie skrzydłem, a i drzwiami można, bo otwarte na razie. 4 dni temu gniazda nie było, wczoraj przychodzę jest! I kos śpiewa jak szalony! Miło się pracowało

Miłego, słonecznego dnia wszystkim!

To milo z jego strony no i radia nie będziesz musiała włączać, śpiew kosa każdą muzykę zastąpi, a i szerszeni nie przeganiaj gdyby były likwidują muchy i komary, ja swoim dałam spokój, toleruję je na tarasiemiłego Haniu
u mnie parno i pochmurno
Mój kawałek raju II 10:56, 02 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, przenosisz się z rajskiego? Zostanie Tobie tylko warmiński, czy jakiś inny raj będziesz urządzać? Może i pisałaś, ale mi umknęło. Szkoda roślin, zżyłam się z widokiem. Pozdrawiam.

Haniu na razie tylko warmiński a potem zobaczymy roślinkami zaopiekują się Ogrodnicy z naszego forum
Hortensja dębolistna - doświadczenia w uprawie 10:53, 02 lip 2013

Do góry
Dzisiaj przyjechały moje sadzonki zakupione w internecie. To odmiana 'Snow Queen'

Moim zdaniem bardzo dorodne sadzonki

Po ich kształcie widać, że to wszystko tegoroczne przyrosty. Maja solidne zdrewniałe konarki, wszystkie przycięte, zapewne po zimie. Czyli potwierdza się informacja o przemarzaniu. Wygląda też, że bardzo szybko rośnie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:53, 02 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

super wyglądasz Aniu
...a przygoda z cisami i jazdą pod prąd THE BEST
Mój kawałek raju II 10:51, 02 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
A nowy ogród to duży będzie? Będziesz się mogła "wyszaleć" ogrodowo?

Agnieszka jak pestka od śliwkikilka fotek z warmińskiego 16.06.2013

Ogród wokół Jaskółki 10:46, 02 lip 2013

Do góry

To nasza nowa lokatorka " Bajka" a Filemona już znacie
Bobikowe ogrody 10:46, 02 lip 2013

Do góry
Codziennie przeglądajac Wasze ogrody, widzę co robiłam źle. Niestety pewnych rzeczy na chwilę obecną nie jestem w stanie poprawić, ale małe zmiany wprowadziliśmy. Zaczeliśmy od wejścia, bo to pierwsze wrażenie. Po przeglądaniu Waszych pięknych ogrodów, zaczełam rozumieć, że nie chodzi o mase bezsensu wsadzonych roślin, tylko o logikę i powtarzalność roślin.

Narazie roślinki są małe i skromne, ale za rok za dwa wierzę że będzie ładniej

Inna zmiana to alejka z płaskich kamieni, która jeszcze nie jest ukończona oraz zasiana trawka która też zaczyna wschodzić,mam nadzieje,że się zagęści
.

jak tak patrzę na to półkole, to mam wrażenie że za mało roślinek mam tam wsadzone i jest za biednie....
Za tym półkolem jest okno, wiec wysokie rośliny raczej odpadają żeby dosadzić. Może macie jakiś fajny pomysł?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:40, 02 lip 2013

Do góry
Dzisiaj przyjechały moje dębolistne

Albamar jak zwykle stanął na poziomie - sadzonki duże, zdrowe, ładne, świetnie zapakowane. Ich jedyną wadą jest czas oczekiwania na zamówienie - równo tydzień! tak mają podane na stronie i tak wysyłają.

Oto moje nowe rośliny Hortensje dębolistne 'Snow Queen' i Konwalniki - jeszcze na kuchennym stole:

Zaraz jadę sadzić )))
Dolina Tęczy 10:37, 02 lip 2013

Do góry
Miejska ogrodniczka :) 10:33, 02 lip 2013

Do góry
Lilie

Kolejne juz sie szykują

Na razie nic nie zamierzam robic w ogrodzie, ale wczoraj rzuciłam okiem i niezły busz wyrósł przez tych kilka dni. Muszę zebrać sałatę, bo rosnie jak szalona. I rzodkiewki
Sporo pomidorków koktajlowych, a o ziołach lepiej nie mówic - dosłownie kipią różnymi odcieniami zieleni
Dolina Tęczy 10:24, 02 lip 2013

Do góry
Dziękuję za odwiedziny!
Ja wpadam coraz rzadziej bo karuzela codzienności nie chce zwolnić
Cieszymy się latem, oczekujemy słońca, w ogrodzie prawie nic teraz nie robię oprócz podlewania Czasu ni mom

Kilka kolorowych letnich fotek dla Was

Grembosiowo 10:19, 02 lip 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
A, jeszcze nowa budowla w ogrodzie- studnia z deszczówką, przymierzamy się do grilla .

Pieknie to wygląda, tak dojrzale, jakby juz parę lat tak rosło.
Studnia śliczna, nie tylko eko
Ogród przydomowy - Hosty 10:02, 02 lip 2013

Do góry
Anulka napisał(a)

Ale pomysłowae masz rabaty z hostami, ślicznie wyglądają podkłady przedzielane pasami z kamyczkami Czy podkłady też są na jakiejś podsypce z kamyków? Jak długo leżą już w ziemi?
Pozdarwiam serdecznie

Witaj Anulka
Podkłady leżą bezpośrednio na ziemi, przed położeniem malowałem przepracowanym olejem silnikowym, układałem w maju 2008 roku.
ogrodoweimpresjejolki 09:39, 02 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Świetnie to wygląda.

cieszę się, że Ci się podoba

jeszcze rzut oka na warzywniak

ogrodoweimpresjejolki 09:37, 02 lip 2013

Do góry
Haniu, za tablicę lepową czasami służę ja, jak nieopatrznie żółta bluzeczkę założę

U mnie te płyty też ze względu na BHP. Haniu sporo tych haseł pamiętam U mnie powinna być tabliczka: "Uwaga glina", ale ze względu na dwuznaczność nie zamieściłam

Miedzy płytami coraz ładniej i gęściej. Szczegóły kiedyś pokażę
Mam jeszcze taka kępę do wykorzystania

Wielka improwizacja dla wnuka 09:29, 02 lip 2013

Do góry
Najbardziej " moja" jest ta strona z różnymi thujowatymi. Wiele z nich sama ukorzenilam. Reszta po powrocie z pracy.

Pszczelarnia 09:29, 02 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I u mnie jest troszkę bylin i róż (ciągle zbyt mało):

No i jest obficie-smakowicie Wszystkie fotki i zakątki piękne, a to powyżej moje ulubione!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies