Dzięki za inspirki. No super to wygląda. Szkoda że u mnie taka patelnia bo byłoby piknie. Nawet pióropuszniki mi padły a barwinek muszę skosić bo całkiem suchy i szpeci.
Nie mam czasu się ostatnio w tematy wgłębiać, ale zaciekawiłaś mnie tymi wodnymi roślinami w wiadrach. Dlaczego chcesz im mini oczka wodne robić? One mają rosnąć na brzegach oczyszczalni?
Pewnie już to dokładnie opisywałaś, więc poproszę tak w skrócie, albo stronkę mi podaj gdzie mogę poczytać
Dziś zdążyłam przed wyjazdem zrobić mały obchód. Ogród po deszczu.
I uwaga! Pojawiły się kwieciaki, już pąki na truskawkach podcinają, trzeba oprysk zrobić niestety, ale znalazłam też na wiązówce błotnej, to pewnie i zaraz na przywrotnikach i bodziszkach będą wrrr.
Wiązówki to chyba sobie ukopię znad rzeczki
Na gankowej pojawiły się pierwsze kwiatki bodziszka kantabryjskiego.
U mnie opuchlaki znalazłam kiedyś w doniczkach z żurawkami. A sprawdziłam tylko dlatego, bo przy wyjmowaniu z doniczki, w ręku została mi żurawka z mini korzonkiem. Na szczęście dała radę i żyje już rok
Agnieszka zrobiłaś takie ciekawe zakątki, podobają mi się te widoki Super wykorzystujesz ogromny teren, teraz widać jaki styl obrałaś. Dla mnie to będzie "tajemniczy ogród"tak mi się kojarzy