To spojrzenie na ogród na drugim zdjęciu - podoba mi się bardzo.
Kłosowce u mnie w tym roku bardzo słabo przezimowały, część wypadła i niestety siewek nie zauważyłam, a wcześniej też się wysiewał. Fajna roślinka, sztywna, długo zdobi i pasuje do jeżówek.
A co to za roślinka różowa?
Ach! Zdjęcia pstrykniętego z tego miejsca chyba jeszcze nie było? Cudne klimaty. I widzę, że trochę cienia jest Jaką nazwę mają Twoje białe czosnki? Piękne.
Dzięki za pochwałę
I pomyśleć, że czosnki posadziłam dopiero jesienią ub.roku.
A zakwitły szybko, bo maj jest ciepły
To jeszcze raz w kompozycji z wilczomleczem sosnka.
A za nimi będą jeszcze białe i nie wiem dlaczego posadziłam je z tyłu.
No i nie może zabraknąć skrzydlatych
Pan KOS na ambrowcu - swoją drogą bardzo go lubi. Jak nie gania po trawniku i rabatach za robalami i ślimakami śmiesznie biegając i podskakując na swoich łapkach to leci jak pershing za sójkami, które w tej dyscyplinie okazują się od niego znacznie gorsze
Ja również dziękuję Czekam na rewizytę. Ogród w jako takiej kondycji, podlany, ale nieźle zarośnięty. Były niespodzianki, zaginiony w akcji odnalazł się, wystarczył tydzień! Byłam pewna, że przepadł po jesiennych przesadzeniach. Hyacinthoides non-scripta, bluebell
Na miłorzębie pojawiło się coś przypominającego kwiaty. Co z tego będzie?
No i jeszcze cztery pąki kwiatowe agapantu, chyba wreszcie mam metodę
Dużo wody upłynie zanim się ogarnę, a krzew tybetański posadzony?
Wian to pewnie czerwce na łodygach przyklejone sprawdź. One wypijają soki w cisach i takie są konsekwencje. Opuchlak na cisach raczej nie żeruje.
Trzeba koniecznie opryskać.
Jeżeli chodzi o graba to mogą być opuchlaki przynajmniej na tym jednym liściu. Sprawdź w donicy.