Rabata ostatnia.
Wymiary to długość-6 m, szer. 90 cm.
Słońce od 12 do 17. 00
Plan nasadzeń mam taki:
1. Hortensja Anabelle pomiędzy jedną a drugą rabatą.
2. Z tyłu Turzyca sztywna odm. żółta Carex elata ''Aurea''
3. Przed turzycą żurawka z żuraweczką jakaś żółta
4. Na samym przodzie Konwalik.
Drzewo liściaste to klon rdzawy podsadzony hostą i obwódka z bukszpanu.
Nie wiem co dać na ten brzydki mur? Nie może być nic ekspansywnego ponieważ nie będę miała możliwości ciąć go od góry.
To koniec moich planów, czekam na wszelkie sugestie a nawet krytykę. Na koniec przepraszam za moje bazgroły ale jestem totalnym beztalenciem plastycznym.
Gosiu skąd taką kratownicę zdobyłaś...u mnie pilnie potrzebna...nadrabiam zaległości, ale pismo obrazkowe obejrzałam i cudnie jest, a do równoległego zawijaska z szafirków lub hiacyntów też swoje ZA dodaję...słonka życzę
witam jestem nowiusieńka na forum, mam nadzieje że będę tu często ...
a to moje zasiane w grudniu pelargonie wyrosły wszystkie, niektóre już po przesadzałam. te czekają na swoja kolej pozdrawiam
ps. piękne macie kwiaty
aaa i jedna lobella się tam zagubiła też mojej hodowli
Ania też tak robiłem ale jak na łyso to wychodzą prostsze odrosty, zostawiam 2-3 gałązki z liśćmi żeby nie było szoku a jak nowe podrosną to te stare usuwam
Karolina zgadzam się całkowicie zwłaszcza że mam do niego ogromny sentyment
Marysia szkoda tylko że one tak szybko przekwitają ale zaczyna już trzecia , może kupię jak będzie niezbyt droga taką która kwitnie lipiec i sierpień "Colosus" (droga jak diabli)
Jagoda moja M mówi na to zupełnie inaczej
nie samym migdałkiem...
stary i nowy kupiony jesienią za 4zł
Mówisz, że cieniować trzeba?...i co jest nadzieja, że odbije?, bo ja o swojego się martwię...ale mój już teraz w cieniu stoi, ale do 14 to ostre słońce było....jutro go będę cieniować jak upał będzie...
.......fryzurka na trawniku bardzo na czasie...taki wicherek na grzywce
Dziewczynki .. Byłam dziś na zakupach w ogrodzie śląskim u Żurka .. Jest tam teź ogród pokazowy , wprawdzie malutki , ale ładny .. Zrobiłam Wam małą relację
Aniu .. Mnie się teź ta zielona ściana podobała a większość rozwiązań jest niestety dość droga.. Może to cenowo będzie bardziej przyzwoite .. Ja teź koffffam chałwę miłością dozgonną .. Moje boczusie tysz
Ściągę wklejaj , oczywiście , bo potem w tym nawale rzeczy ważne się tracą .. Więc wklejaj i na zdrowie
A co do mojej kobei .. Te z ubiegłego roku , które miałam zrobiły dokładnie tak , jak opisałas... Czyli zero wzrostu .. Są nadal dwa liście i ańi milimetra więcej ..za to te z nasion rosną jak szalone .. Czekaj... Zaraz zobaczysz .
Danusia- pięknie było, ale na szczęście wszytko powraca
Natalie -Piękne pola z makami kupiłem kilka mieszanek nasion kwiatów polnych i rozsiałem po łące, mam nadzieję że urośnie tez piękna kwiatowa laką
monteverde - ciemnym hmm bo kręciłem w czasie zachodu słońca, może dlatego .
Niestety na maszkarona jeszcze nie natrafiłem ale na pewno napotkam na giełdzie,
gdzie wśród śmieci i rupieci zaleście można perełki tylko trzeba szukać
Ivy25 - Witam i dziękuje za ciepła słowa, zgadza się każdy robi po swojemu. Naoglądałem się mnóstwo fot z ogrodami stylowymi i jestem pewny ze idę w dobrym kierunku by efekt końcowy był taki jaki oczekuje. Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa :*
Kilka wiosennych fot
Na rzygacza jeszcze czekam.
Zasłodzonych została 18 świerków , większość serbskich
za świątynia 3 serbskie po bokach zostało miejsce na cypryjski "płaczki"