Marzenko, cieszę się, że i Tobie koncepcja się podoba pokazując to zdjęcie głównie chodziło mi o pokazanie sposobu układania cegły i że będzie wysoka 1 m podmurówka przy przęsłach. Przewiewów wiele od frontu nie będzie jedynie jedno przęsło 2 m+brama 4 m+furtka i już. Zresztą jeszcze w tym roku przęsła obsadzimy docelowym cisem aby kiedyś mieć w tych miejscach żywopłoty cisowe narazie sadzoneczki cisa mamy malutkie, ale za kilka lat już powinny ładnie wyglądać )) pnącza być może też będą chyba róże pnące
Chętnie zobaczyłabym tą ściankę, o której piszesz u nas na elewacji też będzie troszkę cegły, ale tylko troszkę żeby nie przeładować
Dziękuję za wszystkie sugestie i uwagi! pozdrawiam
Witam Cię Jolu oficjalnie w moim wątku i zapraszam ja dopiero na początku przygody ogrodniczej i póki co ogrodu nie ma, a jedynie rabaty hodowlane ) Ty masz już piękny, dojrzały ogród - to dopiero raduje Zaglądaj do mnie, wszelkie uwagi mile widziane
Pozdrawiam
Gabrysiu, tak, róże mnie zachwycają, pachną cudownie i jak nie jest mokro to zapach się niesie jak już pisałam wyżej, wcześniej zakwitły bo kupiłam je w tym roku już z pąkami zatem żaden wyczyn ) muszę podpytać Ciebie i pielęgnację, bo jeszcze temat nie zgłębiony Będę zaglądać do Ciebie aby nie przegapić tego momentu rozkwitu
Pozdrawiam
Witaj Agatko! szkoda, że zdjęcia nie oddały tego jak ta rabata teraz wygląda. Niestety u nas pogoda w ostatnich dniach nieciekawa dzisiaj tylko troszkę słonka było, wiele roślin jeszcze nie kwitnie, tylko siedzą skulone w pączkach... Nie mogę jeszcze zobaczyć całości kolorystycznej. Poczekam nauczyłam się cierpliwości do ogródka
Świetnie to opisałaś, bo faktycznie takie było zamierzenie i tak ma być w przyszłości połączenie porządku i harmideru ) zbyt wiele mi się podoba, aby wybrać tylko jeden styl i ściśle się go trzymać zatem będzie jak napisała u siebie Ania (asc) "eklektycznie" ) ale pod kontrolą )
Pozdrawiam!